tiistai 5. maaliskuuta 2019

Liiketoiminnan ostaminen

Yrityksen ostaminen on yksi fiksu tapa ryhtyä yrittäjäksi. Saat monta asiaa valmiina, ja sinun on helpompi tehdä kehityssuunnitelmia olemassa olevan pohjalle. Me tarjoamme yritysjärjestelyissä lainoja ja takauksia kauppahinnan maksamiseen, investointeihin tai käyttöpääomaan. Autamme yritystäsi uudistamaan arvoketjun keskeisiä toimintoja.


Kansainvälistyminen, kilpailun kiristyminen ja muut liiketoimintaympäristön muutokset edellyttävät yrityksiltä toiminnan virtaviivaistamista sekä uudenlaista toimitusketjun hallintaa. Related content Talouselämä uutisoi viime viikolla, että Osuuskauppa KPO on ostanut Maakunnan Auton liiketoiminnan. Miksi yritys ostaa joskus toisen yrityksen koko liiketoiminnan mutta ei kuitenkaan itse yhtiötä? Yrityskaupan voi tehdä joko osakkeiden tai liiketoiminnan ostona. Olemassa olevan yrityksen ostaminen on hyvä vaihtoehto yrityksen perustamiselle.


Yrityksellä saattaa olla entuudestaan laaja asiakaskunta, vakiintunut markkina-asema, osaava henkilökunta, asianmukaiset koneistot ja laitteistot. Pienehkön yrityksen liiketoiminnan kauppaa koskeva malli, jossa ostaja ei ota toiminnan velkoja ja vastuita kantaakseen. Vähäinen määrä henkilökuntaa siirtyy liiketoiminnan mukana. Myyjällä on kilpailukielto.


Liiketoiminnan ostaminen

Vaihtoehtona liiketoimintakonseptin ostaminen eli franchiseyrittäjyys. Franchiseyrittäjyys voi olla oman yrityksen perustamiseen verrattuna parempi vaihtoehto. Franchising jaetaan tyypillisesti kahteen pääasialliseen muotoon, tuotejakelu- ja tavaramerkkifranchisin­giin sekä liiketoimintamalli-franchisingiin. Digitaalisen liiketoiminnan sanasto.


Käsittelemme tässä sanastossa laajasti sähköiseen liiketoimintaan liittyviä termejä niin liiketoiminnan , ohjelmistojen kuin markkinoinninkin näkökulmasta. Jos aiot ryhtyä yrittäjäksi ostamalla valmiin yrityksen tai liiketoiminnan , tai osan siitä, hyödynnä asiantuntijoiden apu kaupan kohteen taloudellisen tilan ja kauppaan sisaltyvien riskien arvioinnissa. Uusyrityskeskuksen asiantuntijaverkostosta löydät avuksesi yrityskaupan asiantuntijoita. Substanssikauppa eli liiketoiminnan myynti.


Liiketoiminnan ostaminen

Ostaja haluaa yleensä ostaa yrityksen tuloksentekokykyä. Kohteena olevassa yrityksessä voi olla omaisuutta, josta ostaja ei ole kiinnostunut maksamaan. Onkin tavallista, että ostaja on kiinnostunut vain tietystä liiketoiminnan osasta. Näin ostat yrityksen. Ostaminen voi vaatia paljon resursseja ja maksaa paljon, eikä mikään takaa, että yritysosto tuottaisi lisäarvoa.


Uuden yrityksen tai liiketoiminnan ostaminen on ratkaisevan tärkeä tapahtuma. Yleisimpiä syitä yrityksen tai sen liiketoiminnan ostolle ovat muun muassa liiketoiminnan laajentaminen ja kasvattaminen, mittakaavaetujen saavuttaminen, kannattavuuden parantaminen, markkinaosuuden kasvattaminen, päällekkäisyyksien poistaminen, kilpailijan ostaminen pois markkinoilta sekä muut synergiahyödyt. Hankintatoimessa voidaan erottaa strategiset, taktiset ja operatiiviset toiminnot. On selvää, että hankintatoimessa pitäisi pyrkiä ennakoivuuteen, jotta yrityksen toiminta ei jatkuvasti olisi ”tulipalojen sammuttamista” eli reagoimista ongelmiin vasta sitten kun ne paljastuvat.


Perinteisen pankkilainan ohella käytettävissä on myös pankin tai vakuutusyhtiön erityisehtoista rahoitusta. Lisäksi pääomasijoittajat voivat sijoittaa oman pääoman ehtoista rahoitusta yrityksiin, joissa on liiketoiminnan kasvun tai kehittämisen kautta edellytyksiä arvonnousuun. Eli nyt on tarkoitus selvittää kaikki viimeisen päälle ja sen jälkeen tehdä päätös liiketoiminnan ostamisesta jos rahoitus. Pelkän liiketoiminnan ostaminen on yleensä turvallisempi vaihtoehto kuin koko yrityksen ostaminen , koska silloin yrityksen vanhat vastuut ja velat eivät siirry uudelle omistajalle.


Liiketoiminnan ostaminen. Käytännössä liiketoiminnan muodossa tapahtuvana pidetään ansiotarkoituksessa tapahtuvaa, jatkuvaa, ulospäin suuntautuvaa ja itsenäistä toimintaa, johon sisältyy tavanomainen yrittäjäriski. Etsitkö verkkokauppaa myytävänä? Tutustu, miten voit ostaa sinulle sopivan online- liiketoiminnan. Missä ja miten ostaa online-liiketoimintaa.


Liiketoiminnan ostaminen

Käytännön vaiheet kannattavan online- liiketoiminnan ostamiseen Online-yrittäjänä voit aloittaa tyhjästä ja rakentaa verkkokaupan alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit