tiistai 5. maaliskuuta 2019

Pääseekö non schengen alueelle

Laskemisessa ei myöskään oteta huomioon oleskelua Schengen -alueen ulkopuolella kuten esimerkiksi sellaisissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa, joissa ei täysimääräisesti sovelleta Schengenin säännöstöä. Sen jälkeen käveltiin viitisenkymmentä metriä miehitetylle alueelle , missä heti tarjottiin taksin palveluja. Ei tarvittu kuljetuspalveluja, vaan käveltiin Lefkosian vanhan kaupungin miehitettyyn osaan.


Meille riitti noin puolentoista tunnin visiitti, joten en voi esiintyä kovin perehtyneenä asiantuntijana. Siis mitä turvatoimia? Schengen -alue on avoin kenen tahansa astella sisään ja matkustaa minne tahtoo ja hakea turvapaikkaa sieltä mistä uskoo saavansa parhaat edut. Toisaalta tapaus tuo mieleen Lontoon pommi-iskujen pääsuunnittelijaksi nimetyn Haroon Rashid Aswatin, ks. John Loftusin haastattelu hänestä.


Shengen-alueeseen, koska Schengen -alueessa on myös EU:n ulkopuolisia maita, eli esim. Itse olen noita unimunia kokeillut silloin, kun ne vielä olivat kaikkien käytössä vloituksetta. Aikanaan Kajaani loungessa niitä ainakin oli kaikkien käytössä. Sitten jossain vaiheessa munia ruvettiin siirtelemään terminaalista toiseen ja kerran näin ne varastoituna non - schengen - alueella. Minusta noissa saa oikein hyvin levättyä.


Viimein, kun olin jo lähestymässä non schengen -alueen passikoppeja, puhelimeenkin vastattiin, ja sieltähän se matkakumppanikin löytyi. Passin tarkastaja vahvisti asian, minkä olin juuri äkännyt itekkin, että vaikka Kroatia kuuluu Eu:hun, niin ei kuulu schengen - alueeseen ja näinollen lähtöportti on täällä, mistä kaukolennoillekkin lähdetään. Jos ei hyväksy idea, niin silloin on tietenkin parasta olla pysäköimättä ko. Se on niin yksinkertaista, tämä maalaisjärjen käyttö!


Miksi helskutissa pitää ängetä luvatta toisen maalle? Voisi tehdä myös kalletuorit: myy auton pois ja ryhtyy ajelemaan taksilla! Paljon lentävänä en pysty itsekään käsittämään tuota HKi-Vantaan arvostusta.


Jos ei nyt absoluuttisesti kuitenkaan paskin kenttä niin ehkä maan sivistystasoon suhteutettuna yksi huonoimpia. Ahdas, ruuhkainen, pitkät siirtymät (lähinnä non Schengen ) eikä istuinpaikkoja juuri nimeksikään. Se johtuu pohjimmiltaan siitä, että EU:n ulkorajojen valvonta on romahtanut, ja tilanne alkoi nopeasti korjautua kun Ruotsi aloitti rajansa suojelun uudelleen. ONKO IHMISELLÄ SIELUA? Sinänsä postaukseen liittymätön kuriositeetti, jonka halusin korjata.


Mutta kauhealta kuulostaa tuo käännytys. Norjahan on kuitenkin Schengen -maa, eli vaikka ei olekaan EU-maa, niin noudattaa yleisesti ottaen samaa turvapaikkapolitiikkaa kuin valtaosa EU-maista ja muistaakseni kuuluu myös ns. Dublin-sopimukseen. Matkustajien mukavuutta on ajateltu niin ajanvietemahdollisuuksissa kuin tuolien muotoilussakin. Haluatko ostaa tämän lehden?


Vaikuttaako lehti kiinnostavalta? Voit lukea koko lehden valitsemalla Lisää ostoskoriin. Mukavia lukuhetkiä! Se nyt vaan laajeenee, ja niinkuin kaikkitietäväinen Ramses ylempänä sanoi, on asiaa vaikea alkaa tarkastelemaan populistisella ajattelulla, koska emme voi KUKAAN ymmärtää miten joku voi laajentua jonnekkin, mitä ei kuitenkaan ole.


Mikä se on se Suomi, kun se voittaa maailmanmestaruuksia, joista sitten voiton jälkeen keräännytään torille juhlimaan. Vessa oli takana ja sieltä tuli paha haju. Joku singaporelainen tyttö istui meidän takana. Tämä junamatka kesti myöskin jotain tuntia ja paikat oli aika paskana kun päästiin perille joskus aikaan illalla.


Koska Kroatia ei ole schengen aluetta tuli hieman ennen kaupunkiin pääsyä kyytiin poliiseja ja rajavartioita tsekkaamaan passeja. Non -disabled people can stand and walk up and down the aisle. There is no possibility to get to the board restaurant in a wheelchair and without a helping hand there is no chance to get food or.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit