perjantai 22. maaliskuuta 2019

Aseluvan hakeminen 2018

Ampuma- aseluvan hakeminen. Huomioithan aikaa varatessasi, että yhdellä aikavarauksella voi jättää korkeintaan kaksi aselupahakemusta. Jos hakemuksia on useampia, varaathan tarpeeksi monta aikaa. Siihen asti lupia haetaan kuten aikaisemminkin.


Osa varmasti johtuu uusista asetuista vaatimuksista, joihin kuuluu muun muassa tietokoneella suoritettavat testit sekä haastattelut. Näitä on kuitenkin aivan turha vierastaa ja seuraavassa käymme läpi yleistä ohjetta aseluvan hakemiseen. Ministeriön työryhmän esittämät muutokset ovat lähteneet lausuntokierrokselle ja niiden on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian. Lakimuutoksen myötä aseluvan voi saada käymättä lainkaan poliisilaitoksella.


Sivula vertaa tilannetta passin hakemiseen. Perusteet aseluvan myöntämiselle säilyvät samoina. Näin haet poliisin aseluvan helpoiten 24. Sisä-Suomen poliisilaitoksessa valmistaudutaan jokasyksyiseen aseluparuuhkaan ja kehottaa ihmisiä hakemaan luvat ajoissa kesän aikana.


Lisäksi ilmoituksessa on mainittava aseluvan , kaasusumutinluvan ja yksityisen tuontiluvan numero sekä luvan antaja. Toimeenpanoryhmän tehtävänä on seurata, koordinoida ja varmistaa, että säädösten sujuvoittamista koskevat hallitusohjelman kirjaukset laitetaan täytäntöön ministeriöittäin. Aseluvan saaminen ja hankkimisoikeus. Poliisin sähköisen asioinnin ajanvarausjärjestelmä.


Soveltuvuustesteistä on tarkoitus luopua. Varaa ajat kerralla koko perheelle. Jos koko perhe on tulossa jättämään yhdessä saman lupatyypin hakemukset, voit liittää kaikkien henkilötiedot samaan varaukseen, jolloin järjestelmä pyrkii löytämään teille peräkkäiset ajat samalta palvelutiskiltä.


Aseluvan hakeminen 2018

Suomen Kelpoisuus hakeminen Suomen Vieraileville poliisi. Kansalaisuuden hakeminen - Työ- ja elinkeinoministeriön. Rinnakkaislupa annetaan aseluvan voimassaoloajaksi, jollei sitä erityisestä syystä ole annettava lyhyemmäksi ajaksi. Lupa §:n momentin 4–kohdassa tarkoitettuun ampuma-aseeseen annetaan kuitenkin enintään viideksi ja muuhun ampuma-aseeseen enintään kymmeneksi vuodeksi.


Hakijan ja aseen tulee edelleen täyttää laissa säädetyt vaatimukset. Luvan hakeminen on sen sijaan jatkossa sujuvampaa. Alaikäiset, vuotta täyttäneet voivat hakea rinnakkaislupaa aseeseen vanhempiensa suostumuksella. Sitä nuoremmat voivat metsästää vain aikuisen valvonnassa.


Jos aseluvan haltija ei ole saanut saalista viikon aikana, vaikka on kertomansa mukaan kävellyt n. Onko koko lupakäytännössä mitää järkeä. Hakemuksen tekniseen käsittelyyn ja soveltuvuustestin suorittamiseen käytetty aika ja resurssit jatkossa hakemuksen entistä yksilöllisempään käsittelyyn. Hyödynnettävyys on huono, eikä ole tuonut lisäarvoa aseturvallisuuteen. Nyt helmikuussa aselupa umpeutuu. Olen nyt metsästysseuran jäsen.


Kaksivaiheinen hankkimis- ja hallussapitolupamenettely muutettiin aselupamenettelyksi. Nykyiset aseiden hankkimis- ja hallussapitolupa sekä yksityinen valmistamislupa on tarkoitus yhdistää yhdeksi aseluvaksi. Jatkossa aselupaa voisi myös hakea sähköisesti.


MPMM Logistiikka Oy. Toimintaamme kuuluvat teollisuuden ja rakentamisen massa- ja kappaletavarakuljetukset sekä elintarvikkeiden jakelu- ja runkokuljetukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit