tiistai 26. maaliskuuta 2019

Maalämpö paras scop

Valitse sinäkin luotettava, kotimainen Gebwell lämpöpumppu, lue lisää! SCOP arvot ovat karkeasti - kertoimissa. Paras vuosikohtainen hyötysuhde, SCOP. COMPACT-lämpöpumput ovat nousseet markkinoiden tehokkaimmiksi lämpöpumpuiksi kallio- ja maalämmön hyödyntämisessä ilma-vesijärjestelmänä.


Erinomaisen vuosikohtaisen hyötysuhteen saavuttamiseksi flexoCOMPACT-lämpöpumpussa on käytetty komponentteja, jotka ovat kuuluneet jo pitkän aikaa markkinoiden tehokkaimpiin. SCOP on parempi arvio lämpöpumpun toiminnasta kuin COP, sillä se ottaa huomioon vuodenaikojen vaihtelut. Huomattavaa on, että jokaiselle lämpöpumpulle on erilaisia vuosihyötysuhteita riippuen ilmastosta ja mihin ilmastotyyppiin lämpöpumppu on suunniteltu. Se on meidän mielestämme markkinoiden paras maalämpöpumppu, sillä se pitää sisällään monia teknisiä innovaatioita joista olemme ylpeitä. Listaan tähän lämpöpumpun ominaisuuksia ja hyötyjä niin sinulle käyttäjänä kuin asentajallekin.


Hienoa, mutta… Ainoa ongelma SCOP -luvun käytössä on se tosiasia, että Suomessa käytössä olevan SCOP -arvon mittauspiste on Saksassa Strasbourgissa. Eli SCOP -arvoa ei voida käyttää mittarina saavutettavista lämmityssäästöistä Suomessa. Sen sijaan se voi toimia vertailtaessa eri lämpöpumppumerkkien välisiä säästöjä toisiinsa.


Jäähdytyksen hyötysuhteen, SEER, on oltava vähintään 6. Laitteet on myös varustettava energiamerkintätarralla, jossa olennaiset lukemat näkyvät selvästi. SCOP -arvo on jopa yli mitä tarkoittaa että ostoenergian tarve on vain viidesosa sähkölämmityksestä! LWM on paras mahdollinen valinta — maalämpöpumppujen kuningas. Sillä saadaan suurimmat mahdolliset säästöt. WPC-maalämpöpumpuista on monta eri mallia, joten sopiva löytyy varmasti niin pieneen kuin vähän isompaankin taloon.


Yhteistä kaikille on erinomainen vuosihyötysuhde eli SCOP : jopa yli 5. Se tarkoittaa sitä, että yhdellä pumpun pyörittämiseen käytetyllä kilowattitunnilla sähköä saa kilowattituntia lämpöä. Täältä löydät maalämpöpumput vertailua varten talon koko on noin 1m². Maalämpö on energiatehokkuudeltaan paras verrattuna muihin lämpöpumpputyyppeihin. Lisäksi se on vaivaton käyttää ja viilennyksellä lämpötilan voi pitää miellyttävänä helteelläkin. Laitteessa on kolme asetusta käyttövedelle ja lämpötilan muuttaminen on helppoa.


Käyt-töjärjestelmä on selkeä ja helppokäyttöinen. Kolmesta teholuokasta (2-8kW) (3-12kW) (4-16kW) löydät aina oikeankokoisen maalämpöpumpun kohteeseesi. Erittäin korkea menoveden lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C.


Kuumaa vettä riippuen käyttövesivaraajan koosta ehkä 2. Yhteensä muodostuu SCOP 3. Maalämpöpumppu voi olla kompaktin kokoinen ja käyntiääneltään hiljainen. Tämä saattaa olla hieman yläkanttiin, mutta noilla esitetyillä pyynneillä ei paljon näytä poikkeavan valmistajan specseistä. Taas siirtyi yksi talo ympäristöystävälliseen maalämpöön ja öljynpoltto sai loppua. Asunto Osuuskunta Sassinmäki Valkeakoski siirtyi maalämpöön!


Kohde on luovutettu tilaajalle 19. Ilma-vesilämpöpumppu (UVLP) (VILP) Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu useisiin uusiin ja vanhoihin taloihin. Toisinaan ilma-vesilämpöpumpusta käytetään myös nimeä vesi-ilmalämpöpumppu, VILP tai ilmavesilämpöpumppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit