maanantai 5. elokuuta 2019

Yel vakuutus sivutoiminen yrittäjä

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Päätä hintasi, varattavuutesi ja hallitse ilmoituksiasi oman aikataulusi mukaan. Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta.

Katso eri tarjoajat täältä. Se on pakollinen vakuutus 18–67-vuotiaalle yrittäjälle, jonka. Tämän tulee olla realistinen summa.


Voit siirtyä saman tien täyttämään uuden vakuutushakemuksen. Muistathan, että ensimmäisen kerran yrittäjätoiminnan aloittavana yrittäjänä saat prosentin alennuksen vakuutusmaksuusi ensimmäisen kuukauden ajan. Poikkeuksen tekevät muutamat arvonlisäverotuksen ulkopuolelle jäävät toimialat. Alv-rekisteristä voit lukea lisää linkin takaa.


Tällöin on mahdollista tehdä työhuonevähennys. YEL -vakuutuksen rajat.

Kotona ja matkalla tapahtuu, vahinkoja sattuu, tavaroita rikkoutuu ja peruutuksia tulee. Sivutoiminen yrittäjyys ja YEL. Ei kirjoituksesi perusteella voi sanoa, oletko velvollinen ottamaan vakuutuksen vai et.


Liikevaihdolla tai tuloilla ei ole merkitystä, ainoastaan sillä on kuinka paljon ja minkäluontoisia töitä teet yrityksessä. Jos vakuutusta ei ota, Eläketurvakeskus ottaa sen yrittäjän puolesta, jolloin vakuutusmaksut joutuu maksamaan korotettuna ja mahdollisia alennuksia ei saa! Työpanoksen arviointiin saa hyvää tukea laskutuksen suuruudesta. Pienyrittäjällä ei aina välttämättä ole erillistä toimistoa, vaan yrityksen toimintaa harjoitetaan kotoa käsin. Mitä kilpailuetuun tulee, on hänellä muitakin yhteiskunnan suomia etuuksia mm.


ALV:n maksamisen suhteen, jotka omalla tavallaan vääristävät kilpailua. Me Varmassa neuvomme mielellämme aloittavia yrittäjiä sekä vakuutuksen alkamista että työtuloa koskevissa. Näin saat itsellesi kohtuullisen eläkkeen ja sosiaaliturvan.


Olen nyt raskaana ja laskettu aikani on elokuussa. Valmistun piakkoin ja aion tehdä toiminimellä töitä äitiysloman alkuun asti. TE-toimisto selvittää, onko henkilö pää- vai sivutoiminen ja toisaalta onko henkilö palkansaajaan rinnastettava yrittäjä. Jos on sivutoiminen , on mahdollista anoa soviteltua etuutta maksajalta.


Päätöksen sovitellusta etuudesta tekee maksaja. Työlinjan työttömyysturvaneuvonnasta saa lisätietoa työttömyysturva-asioissa. Hoida vakuutus -, eläke- ja työeläkekuntoutusasiasi kätevästi verkossa Käytämme sivustolla evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen, sisältöjen kohdentamiseen ja markkinointiin sekä sivuston kehittämiseen.


TyEL- vakuutus on lakisääteinen vakuutus , jolla turvaat työntekijäsi eläkkeen.

Työnantajana vastuullasi on vakuutuksen ottaminen ja ansioiden ilmoittaminen tulorekisteriin. Tarvitset TyEL-vakuutuksen, kun. Vaikka olisit työttömyysturvan kannalta yrittäjä , voit silti täyttää palkansaajan työssäoloehtoa muussa työssä. Yrittäjänä tehty työ ei kuitenkaan kerrytä palkansaajan työssäoloehtoa riippumatta siitä onko kyseessä pää- vai sivutoiminen yritystoiminta.


Sivustolta löydät tietoa, apua, vinkkejä ja verkostoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit