keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Ulosotto loppui

Velkoja voi lähettää palautetun saatavan myöhemmin uudestaan ulosottoon perittäväksi. Tällöin ulosottohakemukseen ei pääsääntöisesti tarvitse liittää täytäntöönpanoperustetta. Niin nyt se vuosien piina on ohi. Ulosotto loppuu, velka vanhenee. Tarkoituksena oli lopettaa elinikäinen ja kohtuuttoman pitkäkestoinen ulosotto.


Uudessa palvelussa voit velallisena tai hakijana tarkastella ulosottoasioitasi ja tehdä erilaisia hakemuksia. Näet käytössäsi olevat palvelut siirryttyäsi palveluun. Velan maksaminen ei poista maksuhäiriömerkintää luottotietorekisteristä. Joissakin tilanteissa velan maksaminen lyhentää merkinnän voimassaoloaikaa rekisterissä. Lue näiltä sivuilta, mitkä tahot tekevät ilmoituksia luottotietorekisteriin, mistä asioista merkinnät tulevat ja kuinka kauan ne ovat voimassa.


Velka ei häviä, kun merkintä poistuu rekisteristä. Tuloste sisältää luettelon velallisen ulosottoasioista, maksuista ja velalliseen kohdistuneista toimenpiteistä neljän vuoden ajalta. Velallisen ulosottoasiat Voit tilata Velallisen ulosottoasiat -tulosteen. Koska velkajärjestely on täysin loppu niin, ettei tarvitse selvitellä enään yhtään mitään kenellekkään ? Näiltä sivuilta saat suuntaa antavaa tietoa vanhentumisesta.


Velkojen vanhentuminen on monimutkainen, monen lain säätelemä kokonaisuus. Väärinkäsitysten ja tulkintojen mahdollisuus on suuri, sillä jokaisen velkatilanne on omanlaisensa. Varmista siis omien velkojesi vanhentuminen aina ammattilaiselta kuten oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvojalta, ulosottomieheltä, rahoitusalan. Hei ap, täällä on esitelty melkoisia kauhukuvia ulosotosta, ja voin sanoa, että minunkin kohdallani lopullinen ulkkaan siirtyminen oli helpotus, loppui se kitkuttelu siinä rajalla niiden laskujen kanssa. Suomessa myös lopullisesti.


Minulla meni ulkkaan entisen mieheni laina, jossa olin takaajana. Ansiosidonnainen loppui 23. Minulle tuli ulosotosta päätös ulosmittauksesta, maksajana Kela. Haluaisin tietää työmarkkinatuen ja sairauspäivärahan osalta miten Kela toimii, onko tämä epäsäännöllistä tuloa?


Toki hieman surullistakin kirjoittaa tätä, että annoin elämäni mennä siihen pisteeseen, että luottotietojen menetys oli ainoa asia joka esti minua lisävelkaantumasta. Ja että se oli tavallaan helpotus. Mutta silloin se oli nimenomaan se, helpotus. Se tunne, tää oli nyt tässä, velkaantuminen loppui , vihdoinkin.


Mutta miksi ulosotto on napannut hiukka yli 2euroa tästäkin palkasta? Eikös ole jokin suojaosuus? Mutta miten ulosotto on voinut ottaa 980e brutto palkasta reilu 200e? Moi SpeedyG, En usko että ulosotto siihen puuttuu.


Ei niillä pitäisi olla mitään syytä, koska ei ne voi sun kaikkia rahoja ulosmitata. Itse jpuduin ulosottoon aikanani yritykseni konkurssin johdosta. Pääsin kuitenkin aikanaan velkajärjestelyyn,joten ulosotto loppui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit