tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kaikki muu laillinen liiketoiminta koodi

Korkeatasoinen deitti odottaa. Rekisteröidy heti ja sovi treffit! Aloita uusi luku elämässäsi. Olet kristitty, olet sinkku. Löydä uskova sielunkumppanisi!


Päätoimiala on toimiala, jota yritys pääasiallisesti harjoittaa. Siirry YTJ-yrityshakuun. Yleistoimiala eli kaikki muu laillinen liiketoiminta ei Verohallinnolle kelpaa. Omaa toimialaasi ilmaisevan koodin voit katsoa Tilastokeskuksen sivuilta, jotka aukeavat linkin takaa.


Mutta jotta toimiala ei rajaa tulevaisuudessa laajentumista aivan uusillekin urille, kannattaa perustamisilmoitukseen kirjata myös ” Kaikki muu laillinen liiketoiminta. Pelkän yleistoimialan ( kaikki laillinen liiketoiminta ) ilmoittaminen kaupparekisterille aiheuttaa helpommin sen, että toiminimesi on sekoitettavissa toiseen, jo olemassa olevaan rekisteröityyn nimeen. Yksilöimällä toimialan pienennät riskiä siihen, että nimiehdotuksesi ei läpäise PRH:n tiukkaa seulaa.


Kaupparekisteriin ilmoitettava toimiala voi olla ns. Muu liikkeenjohdon konsultointi ja kaikki muu laillinen liiketoiminta ). PRH kuitenkin suosittelee rajaamaan toimialan, sillä tätä tietoa käytetään, kun tutkitaan nimien sekoitettavuutta. Kaikki laillinen liiketoiminta riittää siihen että voi toimia kaikilla aloilla (pätevyyden mukaan tottakai) Riittää,kun laitat siihen päätoimialan tai alat.


Sivutoimintaa saa olla, ei siihen kukaan puutu. Toiminimen perustaminen on kuitenkin pääsääntöisesti viisainta silloin, kun jo tiedät, että sinulla on maksavia asiakkaita. Jos haluat vain testata yritysideaasi tai laskutat asiakkaitasi vain muutamia kertoja vuodessa, saattaa olla helpompaa aloittaa liiketoiminta perinteisen laskutuspalvelun kautta. Yrityksen toimialasta tulee selkeästi käydä ilmi kaikki ne alat, joilla yritys toimii.


Vaikka nykyään voidaankin ilmoittaa ns. PRH suosittelee ilmoittamaan tarkemmin yksilöidyn toimialan. Ajattelin sellaista, että perustaisin ensin toiminimen jonka toimialakuvaukseksi laittaisin tämä, tämä sekä kaikki muu laillinen liiketoiminta. Sitten kun aika olisi kypsä tälle toiselle, luvanvaraiselle toiminnalle niin tekisin sille aputoiminimen johon tulisi tarkka toimialakuvaus. Kuullostaako järkevältä?


Kauppalehden Yrityshaku löytää kaikki keskeiset yritystiedot yritykselle Eläintarvikeliike Koodi Ky. Y-tunnus, toimitusjohtaja ja taloustiedot. Kokeile maksutonta palvelua ja löydä kaikki tarvitsemasi yritystiedot.


S Muu palvelutoiminta. Tähän kuuluu järjestötoiminta ja joukko muualle luokittelemattomia henkilökohtaisia palveluja. Tähän kuuluu myös henkilökohtaisten ja kotitaloustavaroiden korjaus sekä tietokoneiden ja viestintävälineiden korjaus ja huolto (riippumatta siitä käytetäänkö niitä työpaikoilla tai kotitalouksissa).


Selvitä huolellisesti yrityksesi perustamisvaiheessa, mitä lupia sinun tulee hakea, mihin rekistereihin sinun tulee rekisteröidä yrityksesi ja mitä ilmoituksia sinun on annettava minnekin. Ota huomioon, että joillakin toimialoilla on erityisiä velvoitteita, jotkut ilmoitukset tulee tehdä säännöllisesti ja jotkut luvat tulee uusia tietyn ajan kuluttua. Kokouksen järjestäytyminen 3. YHTIÖKOKOUKSESSA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. Pöytäkirjantarkastajien ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit