torstai 14. huhtikuuta 2016

Toimintakertomuksen allekirjoittaminen

Jos kirjanpitovelvollinen on yhteisö tai säätiö, tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen allekirjoittavat hallitus tai vastuunalaiset yhtiömiehet ja toimitusjohtaja tai muu vastaavassa asemassa oleva henkilö. Kirjanpitolain mukaan pienen yhdistyksen tilinpäätös käsittää tulolaskelman, taseen ja niiden liitteenä ilmoitettavat tiedot. Tilinpäätös laaditaan tilikaudelta (yleensä kalenterivuosi).


Kaikkien veroilmoitusta 6B käyttävien yhteisöjen (mm. osakeyhtiöiden, osuuskuntien ja ei-keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden) pitää liittää tilinpäätöstiedot veroilmoitukseen. Yksityisen terveydenhuollon palvelujen tuottajien on annettava vuosittain toimintakertomus lupaviranomaiselle. Valvira on lupaviranomainen silloin, kun palvelujen tuottaja toimii kahden tai useamman aluehallintoviraston alueella. Niin ikään tällaisissa yhteisöissä tulisi harkita sääntöjen tarkentamista siten, että säännöissä tämä asiakirja nimettäisiin esimerkiksi ”vuosikertomukseksi” toimintakertomuksen sijasta. Tasekirja on syytä laatia tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmassa siistiksi, yhtenäiseksi esitykseksi.


Tuloslaskelman ja taseen kaavat on määritelty kirjanpitoasetuksessa, liitetiedot ja toimintakertomuksen sisältö on määritelty kirjanpitoasetuksessa sekä asunto-osakeyhtiölaissa ja osakeyhtiölaissa. Yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajien on annettava vuosittain toimintakertomus lupaviranomaiselle luvanvaraisista palveluista. Kirjanpitolautakunta voi kirjanpitolain luvun §:ssä säädetyllä tavalla antaa ohjeita ja lausuntoja tämän lain tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen laatimista koskevien säännösten soveltamisesta.


Kenen pitää liittää tilinpäätöstietoja veroilmoitukseen? Kevätkausi aloitetaan uudella innolla jatkuvat ilmavaivat syöpä 6. Lauantaikamerat naftaliinista. Virasto hyväksyy kertomuksen myöhemmin.


Kertomuksen ja suunnitelman voi tulostaa valmiilla tulosteilla tai muokkaamalla itse Vapaamuotoisen tulosteen. Muun muassa toimintakertomus olisi näppärää allekirjoittaa sähköisesti samalla kertaa tilinpäätöksen kanssa, mutta virallisesti se on erillinen asiakirja. Voiko toimintakertomuksen sisällyttää asiakirjaan, jonka myös tilintarkastaja allekirjoittaa, vaikka se ei tilintarkastuslain mukaan ole tilintarkastuksen kohteena? Takaisinperinnöistä raportoi välittävä viranomainen. Jos lopullinen edunsaaja on tilivirasto, myös tilivirasto raportoi takaisinperinnästä.


Kunnan tili-kausi on kalenterivuosi. Hallituksen pieni tilinpäätösopas ilmestyi 13. Opas auttaa lukemaan ja tulkitsemaan taloyhtiön tilinpäätöstä.


Se esittelee eri tilinpäätöslaskelmat (tuloslaskelman, taseen, toimintakertomuksen , liitetiedot ja tase-erittelyt) ja kertoo, mitä niistä kannattaa tarkistaa. KauppakamariTieto ja Ammattikirjasto ovat uudistuneet. Vaihda salasanasi, kun kirjaudut ensimmäisen kerran uusille sivuille. Kom ihåg att byta ditt lösenord då du loggar in för första gången till de nya sidorna. Sähköinen allekirjoittaminen 3. Suunnitelman täyttäminen.


Klikkaa Vuosisuunnittelu-sivulla Muokkaa-linkkiä. Taloushallintoliitto suosittelee laatijaa varmentamaan tase-erittelyn allekirjoituksella, vaikka uusi kirjanpitolaki ei sitä varsinaisesti enää vaadi. Yhdistyksen ja säätiön tilinpäätösmalli, 13.


Tilipäätös allekirjoitettiin. Toimintakertomus esitetään kevätkokouksen hyväksyttäväksi. Toimitetaan toiminnantarkastukseen ja kevätkokouksen hyväksyttäväksi. Järjestöpäivät ja piirien vahvistaminen. Piirin järjestöpäivän ajankohtaa muutettu.


Tapaaminen tulevan ministerin, Annika Saarikon kanssa Lomituslaki 7. Puheenjohtajan lakisääteisiä tehtäviä on yhdistyksen nimenkirjoitus (ellei säännöissä ole muuta määrätty) sekä perus- ja muutosilmoituksen allekirjoittaminen. Sihteeri: Sihteerin vakiintuneita työtehtäviä ovat pöytäkirjojen laatiminen hallituksen kokouksissa, ilmoitukset viranomaisille ja toimintakertomuksen luonnoksen laatiminen. Tärkeää on, että hallitus on aloitteellinen ja aktiivinen koko yhdistyksen toiminnan kehittämisessä. Tällöin kertomusta eivät koske kaikki toimintakertomukselle asetetut vaatimukset, joiden esittäminen yhdistyksestä ei aina ole tarkoituksenmukaista. Kuntayhtymän toimintakertomuksen erityisenä tehtävänä on selvittää yhtymävaltuuston talousarviossa hyväksymien toiminnan ja talouden tavoitteiden to-teutumista kuntayhtymässä ja kuntayhtymäkonsernissa (KuntaL 1§).


Kirjanpitolaki on muuhun kirjanpitoa ja tilinpäätöstä koskevaan lainsäädäntöön nähden toissijaisesti sovellettava yleislaki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit