maanantai 25. huhtikuuta 2016

Brexit viisumi

Tulliasiat kuntoon muuttuvassa maailmassa - tullilainsäädäntö ja tullausmenettelyt. Seuraava koulutus 18. Ulkoministeriön toimialaan kuuluu kauppapolitiikkaa, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, sekä kehityspolitiikkaa ja konsulipalveluja koskevat kysymykset.


EU-laissa säädetään viisumipolitiikasta, joka koskee Schengen-alueelle lyhyeksi ajaksi matkustavia kolmansien maiden kansalaisia. Nykyisissä säännöissä kaikki kolmansien maiden kansalaiset on sisällytetty joko luetteloon niistä kolmansien maiden kansalaisista, joilla on oltava viisumi , tai tästä vaatimuksesta vapautettujen luetteloon. Näillä näkymin maaliskuussa toteutuvan brexitin vaikutukset kohdistuvat talouteen, kauppaan ja liikkumiseen.

Paljon on kiinni siitä, hyväksyvätkö sekä EU- että brittiparlamentti sopimusehdotuksen vai syntyykö niin sanottu kova brexit. Kokosimme viisi vaikutusta, mitkä seuraisivat kovasta brexitistä – jatkossa tarvitaan viisumi , rajat ruuhkautuvat Brittiparlamentti äänesti perjantaina kumoon jo kolmannen EU:n ja Britannian neuvotteleman erosopimuksen. Hyvästi viisumi - ja tullivapaus – EU:n suunnitelma kovan brexitin varalle valmistui.


Brexit maksaa Britannialle miljoonaa euroa tunnissa,. Pidemmille matkoille EU-kansalaisten täytyisi hakea viisumi. Pitkällä aikavälillä kova brexit vähentäisi lentoreittejä, koska brittiyhtiöt eivät voisi enää lentää EU:n sisäisiä reittejä.


Fuengirolassa rakennetaan ennätystahtia yli puolen miljoonan euron asuntoja brittituristeille. Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen brexit -tiedotteet ja –ohjeet en Jos olet EU-kansalainen (tai Islannin, Liechtensteinin tai Norjan kansalainen) , sinun ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia , kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen.

Englantiin matkustettaessa et tarvitse viisumia. Matkustusasiakirjana käy joko voimassaoleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Mikäli olet jonkin muun kuin Suomen kansalainen, tarkistathan omaa maatasi koskevat määräykset suurlähetystöstäsi.


UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia. Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Britannian ero Euroopan unionista eli brexit vaikuttaa suoraan tavallisten ihmisten elämään: yli miljoonaa brittiä menettää brexitin seurauksena EU-kansalaisuutensa. Muutosta ei huomaa heti.


Mainos (Teksti jatkuu alla) Mainos päättyy. Brexitin siirtymäaika jatkuu tämän vuoden loppuun. Matkustaminen EU-oleskeluluvalla toiseen EU-valtioon. Schengen-valtion myöntämällä EU-oleskeluluvalla voit liikkua Schengen-valtioiden sisällä vapaasti ja oleskella niissä yhteensä enintään päivää. Jos olet Euroopan unionin alueella oleskeleva kolmannen, eli Euroopan unioniin kuulumattoman maan, kansalainen, voit saada jäsenvaltiossa pitkään oleskelleen aseman (EU-oleskelulupa).


Olemme maailman johtavin viisumipalveluiden tarjoaja, verrattomalla tehokkuudella anoaksemme liikematka- ja muita matkustusviisumeita yritys- ja yksityisasiakkaillemme maailmanlaajuisesti, nopeasti, käytännöllisesti ja turvallisesti. Yöllä alkanut Pron lakko voi päättyä jo päivällä, jos molemmat liitot hyväksyvät ratkaisun. Näin jatkuu taistojen talvi: Paperiteollisuuden sovittelu rutussa, Nokian tuotekehitys kompastelee, kaupan lakko uhkaa sulkea Prismat työtaistelut 9. Oscarit jaetaan yöllä.

Euroopassa puolestaan Brexit voi vaikuttaa vaihto-opiskelijoiden päätöksiin opiskelumaata valitessaan. Siitä ei ole vielä selkeätä näyttöä, mutta sellaiset opiskelijat, jotka ovat suunnitelleet lähteväänsä vaihto-opiskelijoiksi, saattavatkin päättää tulla Suomeen vaihto-opiskelijoiksi. Kokosimme vaikutusta, mitkä seuraisivat kovasta brexitistä – Opiskeluvaihto vaikeutuu, jatkossa tarvitaan viisumi ja rajat ruuhkautuvat Kova brexit eli Britannian sopimukseton äkkiero EU:sta näyttää yhä todennäköisemmältä. Perjantaina brittiparlamentti äänesti kumoon jo kolmannen brittien ja EU:n neuvotteleman erosopimuksen. Viisumi tarvitaan aina, ellei maiden välillä ole muuta sovittu.


Yhdysvaltoihin ei suomalaisilta vaadita viisumia alle kolmen kuukauden matkoilla. Ukrainalaisetkin pääsevät alle kolmen kuukauden kestäviltä matkoilta viisumivapaasti Schengen-alueelle, jos heillä on biometrinen passi, mutta eivat venäläiset. Kun ilmeisesti olet asiaan perehtynyt, niin kerropa, mitkä olivat brittien tavoitteet ja mitkä niistä eivät ole toteutumassa.


Brexit -erosta ei löydy asiallista tietoa mistään. Tämä brexit on nyt todella kurja asia, erityisesti siksi että olin jo ennättänyt tottua tähän nykyiseen ja parempaan Eurooppaan. Toivottavasti Brexit on vain englantilaisten turhanpäiväinen mielenilmaus, joka ei johda käytännössä mihinkään, vaan kaikki jatkuu kuten ennenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit