torstai 14. huhtikuuta 2016

Eläkkeensaajan asumistuki neliömäärä

Eläkkeensaajan asumistuki. Voit hakea eläkkeensaajan asumistukea. Voit saada asumistukea vakinaiseen vuokra- tai omistusasuntoon. Takautuvasti myönnetty eläkkeensaajan asumistuki voidaan pidättää Kansaneläkelaitokselle sen maksamaa yleisestä asumistuesta annetun lain mukaista asumistukea vastaavalta osin, jos Kansaneläkelaitos myöntää eläkkeensaajan asumistuen takautuvasti ajalle, jolta asumistuen saaja on saanut yleisestä asumistuesta annetun lain mukaista.


Avovaimo on velkajärjestelyssä edellisestä suhteesta syntyneiden velkojensa vuoksi. Tottakai minulla on säästöjä mutta olen ymmärtänyt,että säästöt eivät vaikuta eläkkeensaajan asumistukeen niin ettei sitä saisi. Asun vuokra-asunnossa. Nyt kaikki eläkkeensaajat iästä tai eläkemuodosta riippumatta siirrretään yleisen asumistuen piiriin.


Tuo eläkkeensaajan asumistuki on ollut hyvin tärkeä tukimuoto ikääntyneille henkilöille, sillä he ovat kyenneet hankkimaan tarpeellisa lääkkeitä tuon ylimääräisen tuen avulla. Menee siten että jos asunnon neliömäärä ylittää talouden henkilöluvun mukaan määrätyn rajan, vuokra jaetaan neliömäärällä ja asumistuki määrätään vain rajan mukaista neliömäärää vastaavan vuokraosuuden mukaan. Ylimenevän osan vuokralainen maksaa itse kokonaan. Kelan asumistuki on tarkoitettu asumisesta aiheutuviin menoihin.


Vakinaisella Suomessa asumisella tarkoitetaan, että sinulla on Suomessa varsinainen koti ja oleskelet pääasiallisesti Suomessa. Omistan yksiön ja haluaisin myydä sen muuttaakseni vuok­ralle lähemmäksi palveluja. Onko mahdollista tällöin saada asumistukea? Eli vaikuttavatko asumistukeen vain tulot vai koko omaisuus? Sinun tulee olla rekisteröitynyt voidaksesi kirjautua sisään.


Rekisteröityminen vie vain hetken, mutta antaa sinulle lisää mahdollisuuksia. Jos molemmat puolisot saavat eläkkeensaajan asumistukeen oikeuttavia eläkkeitä tai korvauksia tai ovat täyttäneet vuotta, he hakevat eläkkeensaajan asumistukea yhteisesti. Tällöin Kela maksaa tuen puoliksi. Tietty neliömäärä asukasta kohden.


Eli ole reilua, että lapsiperheen pitää asua ahtaasti ja maksaa enemmän ja eläkeläisille maksetaan iso asunto. Toki eläkeläiselle pitää taata kohtuullinen asunto, esim. Meillä on mper nuppi, ja on hiukan vähän. Tosin kun lapset lähtee kotoa, niin vähän enemmän. Nykyisin ei asunnon koko tai neliömäärä vaikuta asumistuen määrään.


Lämmityskulujen ja muiden kiinteistömenojen katsotaan sisältyvän kohtuulliseksi katsottuun vuokraan. Asumistuki määräytyy asumismenojen ja tulojen kautta. Pinta-alaan ja henkilömäärään suhteutettu kohtuullinen käyttösähkölasku on: henkilö euroa henkilöä euroa henkilöä euroa henkilöä euroa henkilöä 1euroa henkilöä 1euroa Sähkön ja veden lukemalaskut huomioidaan perustoimeentulotuen.


Lisäksi tässä tulee käymään niin, että jään taas siihen nalkkiin, että en saa mitään muita tukia. Tiedän sen jo ennestään, laskettu on. Eli en saa asumistukea, koska en voi hakea eläkettä saavan asumistukea. Tavallinen asumistuki jää taas Lekalta maksamatta, vaikka saisin sitä tietyn summan.


Yleinen asumistuki : 7€ (n. 4 asumiskuluista) Jos nuo asumiskulut ovat realistiset, niin aika hyvin saa tukea omaankin asuntoon. Siis kun ainakin toistaiseksi on vielä niin, että omaa asuntoja ei tarvitse syödä, vaan sen kuluihin saa asumitukea ja varmaan myös toimeentulotukeakin tuohon loppuun 4:sta - jos tulot ovat työmarkkinatuki luokkaa.


Uusia urakoitsijoita lumitöiden hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit