keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Eläkkeensaajan asumistuki laskuri 2019

Lastenhoidon tuen laskurilla voit arvioida, paljonko saat lastenhoidon tuen hoitorahaa ja hoitolisää sekä kuntalisää. Eläkkeensaajan asumistuen määrä ja maksaminen. Ajantasainen lainsäädäntö.


Päivitetyt säädöstekstit, joissa lakiin tai asetukseen tehdyt muutokset sisältyvät säädöstekstiin. Ahvenanmaalla ja ulkomaan opintoihin) ja sotilasavustuksen asumisavustus (asevelvollisen palvelusaikana). Kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien euromääriin ei tllut indeksikorotusta, mutta esimerkiksi takuueläkkeeseen ja sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahoihin tehdään tasokorotus. Eila arvioi Kelan laskurilla, saisiko hän eläkkeensaajan asumistukea. Laskuri arvioi, että hänen pitäisi sitä saada noin 3euroa.


Eila lähetti hakemuksen verkossa Kelaan ja sai päätöksen vajaassa neljässä viikossa. Aihesanat asumistuki eläkkeensaajan asumistuki yleinen asumistuki. Lue lisää Kelan sivuilta Asumisen tukien laskurit. Näin saadaan marginaaliveroprosentiksi 4. Marginaalivero on kuitenkin eri, mikäli tulonlisäys on palkkatuloa.


Tarkemmin siitä, miten verotus kohtelee eläkkeensaajan palkkatuloja, mm. Asumistuki voidaan myöntää elokuusta alkaen, jos hakemus on Kelassa syyskuun loppuun mennessä. Lisäksi vuokrasopimuksen pitää olla voimassa elokuun 1. Uusi opiskelija voi hakea opintotukea, kun hän on varmistanut opiskelupaikkansa.


Tällä hetkellä laskurilla voi laskea asumistuen määrän ainoastaan kuluvan vuoden tiedoilla. Laske ansiosidonnaisen päivärahasi suuruus laskurillamme. Näet laskelman heti! Laskuri laskee työeläkkeen lisäksi mahdollisen kansaneläkkeen ja takuueläkkeen määrän kuluvana vuonna vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille.


Asumistuki määritellään Kelassa laskurin avulla, joka ottaa huomioon myös. Laskuri varhaiskasvatuksen asiakasmaksun arvioimiseksi. Kelan tutkija neuvoo opiskelijoita kikkailemaan: Jos aloitat työt vääränä päivänä, saatat menettää kolmen kuukauden asumistuet. Internet- laskuri arvioi asumistuen eläkeläisille. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.


Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Kelan asumistuki on tarkoitettu asumisesta aiheutuviin menoihin. Voit saada asumistukea, jos olet pienituloinen ja asut vakinaisesti Suomessa. Vakinaisella Suomessa asumisella tarkoitetaan, että sinulla on Suomessa varsinainen koti ja oleskelet pääasiallisesti Suomessa.


Aihealue koostuu rakennus- ja asuntokantaa sekä huoneistojen käytössäoloa, väestön asuinoloja ja asumisväljyyttä sekä mm. Asumistuki on tulosidonnainen ja sen suuruutta voi arvioida KELA:n laskureilla, joita on tarjolla kaksi: yleisen asumistuen laskuri ja eläkkeensaajan asumistuen. Katoin että ehkä voisin saada Kelasta toimeentulotukea. Huomaathan, että näillä laskureilla tehty laskelma on suuntaa antava.


Sosiaaliavustukset ja -tuet, kuten asumistuki ja lapsilisät eivät ole ulosmittauskelpoisia. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit