maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tulli yritystarkastus

Useampi koulutettava? Henkilötietojen käsittely tarkastuksessa Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus. Käsittelyn tarkoituksena on kerätä, tallettaa ja muutoinkin käsitellä tulli - ja verovalvonnan suorittamiseksi tarpeellisia tietoja lain tai asetuksen perusteella annettavista ilmoituksista ja muista tiedoista, tietoja suoritetuista tulli - ja verovalvonnan tarkastustoimenpiteistä ja niiden perusteella. Terveyteen kohdistuvien uhkien torjunta.


Tulli suojaa kuluttajaa valvomalla elintarvikkeiden ja -kulutustavaroiden tuontia. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia.


Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja tullin luonteiset maksut, väylämaksut sekä muita maahantuonnin veroja ja maksuja. Yritystarkastus voidaan tehdä etupainotteisesti ennen luvan tai aseman myöntämistä sekä ennen lupamuutoksen hyväksymistä. Jälkikäteisellä yritystarkastuksella tarkastetaan yrityksen toimintaa sekä liiketapahtumien ja tulli -ilmoittamisen oikeellisuutta tulliselvityksen tai verotuksen jälkeen. Hae Tulli työpaikkaa avoinna Indeed. Säädökset alkuperäisinä.


Kaikki säädökset v. Tavaravirtoihin kohdistettavat toimenpiteet, jotka Tulli hoitaa Luvan myöntäminen Ennakkoilmoitus Saapumisilmoitus Varastointi Passitus Vapaaseen liikkeeseen luovutus Riskien arviointi ja laadunvarmistus Riskianalyysi Varastotarkastus Tavarantarkastus Laboratorioanalyysi Yritystarkastus Kansainväliset operaatiot Uhkakuva-analyysi. Keskittäminen lisää myös verovelvollisten kokonaisvaltaista verovalvontaa nykyisen verolajikohtaisen tarkastelun sijasta. Lisäksi se mahdollistaa uusia yritystarkastus - ja valvontamahdollisuuksia ja näin edistää harmaan talouden torjuntaa.


Verotarkastusten integraatio vähentää tarkastusten kuormittavuutta myös yrityksissä. Yritystarkastuksessa on kolme tarkastusyksikköä: Etelä-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi- ja Pohjois-Suomi. Tulli kertoi keskiviikkona, että se alkaa valvoa tehostetusti alkoholin nettikauppaa. Lain mukaan asiakas joutuu maksamaan netissä tilaamiensa alkoholijuomien verot, jos hän tilaa niille kuljetuksen itse.


Tulli kantoi Suomen valtiolle noin 2miljoonaa euroa arvonlisäveroa rekisteröimättömiltä ja rekisteröidyiltä arvonlisäverovelvollisilta, jos tullimenettelyn säännöksiä oli rikottu. Tulli tilitti tullimaksuja EU:lle 1miljoonaa euroa ja Suomen valtiolle miljoonaa euroa kantopalkkiota. Tulli lisää kaikkiin tarkastamiinsa lähetyksiin varmuuden vuoksi ohjeet verojen maksamista.


Grönbergin ( Tulli ) mukaan on myös muita keinoja verovelvollisuuden selvittämiseksi. Yksi mahdollisuus on pyytää lähdemaan kollegoita virka-apuna tarkastamaan lähettäjäfirman kirjanpito. TEHTÄVÄN KUVAUS Valvontaosasto on organisoitunut viiteen toimintayksikköön: analyysi ja tiedustelu, yritystarkastus , tutkinta, tullivalvonta sekä ohjaus- ja asiantuntijapalvelut. Tulli valvoo valmiste- ja autoverotuksen oikeellisuutta tekemällä yritystarkastuksia sekä yksittäisiä fyysisiä tarkastuksia. Yritystarkastus on yrityksessä suoritettavaa jälkikäteistä tarkastusta, jossa varmistetaan, että verotus on hoidettu lainmukaisesti.


Valtakunnallinen yritystarkastus koostuu neljästä alueellisesta tarkastusyksiköstä, ja siinä työskentelee yhteensä noin sata henkilöä erilaisissa tarkastus- sekä suunnittelutehtävissä. Tulli on valtiovarainministeriön alainen virasto, jonka toimialue on koko maa. Tulli säilyy myös siirrettävien verolajien esitutkintaviranomaisena.


Uudistus mahdollistaa myös aivan uusia yritystarkastus - ja valvontamahdollisuuksia. Tavoitteena on vähentää yrityksille aiheutuvia kustannuksia ja yhteiskunnalle aiheutuvia ris-kejä. Tullin valvontaosaston alainen toiminto.


Kommentoi aloitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit