tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kannattavuuslaskelman tekeminen

Lataa kannattavuuslaskelma täältä (MS Excel). Huomioithan seuraavat asiat täyttessäsi laskelmaa: Makrot täytyy sallia, jotta kaavat toimivat oikein. Tämä on tärkeä hetki tarkastaa, miten olet hinnoitellut työsi.


Yrittäjälle on ehdottoman tärkeää ymmärtää oman työnsä hinnoittelu sekä laskea työn määrä sekä tuotteet kannattavalle ja vakaalle pohjalle. Yritystoiminnan suunnittelu kannattaa aloittaa liiketoimintasuunnitelman sekä siihen kuuluvien laskelmien tekemisellä. English subtitles available. Tee yrityksesi kannattavuuslaskelma nyt. Myyntilaskelman on tarkoitus kertoa, kuinka kannattavuuslaskelman tavoitteet saavutetaan.


Summa pitää viedä myyntilaskelmaan, jotta nähdään, kuinka paljon tuotteita tai palveluja pitää myydä ja millä hinnalla, Patama sanoo. Siinä tarkastelet kuluja ja määrittelet, kuinka paljon esimerkiksi työntunteja tulotarpeiden tyydyttämiseen tarvitaan. Silloin kun yrittäjällä tulee liikeidea hän mietti usein paljon innostavia ajatuksia menestyvästä yrityksestä. Siinä vaiheessa voi olla tyly tehdä yrityksen perustamiseen liittyvät laskelmat, mutta laskelmien tekeminen on kuitenkin aina hyvä idea.


Sen lisäksi, että laskelmia vaativat usein rahoittajat on ne ennen kaikkea yrittäjälle itselleen. Laskelmien avulla yrittäjä voi. Myöhemmin myyntilaskelma on loistava seurannan väline, jolla nähdään, pysyykö yrityksen myynti esimerkiksi kuukausi- ja vuositasolla tavoitteissa. Se kertoo myös, kuinka kannattavuuslaskelman tavoitteet toteutuvat, joten ne kulkevat käsi kädessä.


Yksinkertaistettuna myyntilaskelma kertoo, mitä yritys myy, millä hinnalla ja kenelle. Investointilaskelma on selkeä Excel-taulukko, jonka avulla arvioit investoinnin kannattavuuden luotettavasti ja valitset vaihtoehdon, jonka tuotto on suurin. Seuraava vaihe on itse starttirahahakemuksen täyttäminen. Helpointa on hoitaa homma sähköisesti, mutta toki voit tulostella myös paperilomakkeita TE-palveluiden verkkosivujen kautta, mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää lomaketta verkossa. Liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelman tulee tässä kohtaa olla valmiit.


Kannattavuus on yrityksen elinehto! Palveluhankintojen ostot ovat jo vuosia ylittäneet materiaalihankintojen ostoon käytettävän summan. Selvitys olisi jo kolmas kannattavuuslaskelma Suhangon kaivoksesta. Rissasen mukaan päätös kaivoksen avaamisesta tehdään vasta sitten, kun kaivoksen kannattavuus on tarkkaan selvitetty. Rissanen kertoo, että uuden kannattavuuslaskelman tekeminen vie ainakin vuoden.


Joillekin toimialoille tarvitaan myös erityisiä lupia. Yritykselle täytyy valita myös yritysmuoto ja nimi. Ennen yrityksen perustamista tehtävistä asioista kerrotaan luvussa sivulta alkaen.


MITEN PERUSTAN YRITYKSEN? Perusperiaatteita noudattamalla ja yksinkertaista pohjaa hyödyntämällä pääsee silti hyvään alkuun. Tärkeintä on yrityksen ydintoiminnan, sekä tähän liittyvän kannattavuuslaskelman , esitys sanallisesti ja numeroin. Se, kuinka syväluotaavia analyysien tulee olla, riippuu täysin kohderyhmästä. Helpointa kannattavuuslaskelman tekeminen on aikaisemmin kuvatun kassavirtamallin täydentäminen toteutuneilla kustannuksilla, tuotoilla ja myyntihinnalla, jonka tuloksena saadaan mm.


Työn tavoitteena oli lisäksi selvittää metsänhoitoyhdistyksen vierimetsän hoidossa käyttämän toimenpideketjun kannattavuutta. Tähän oli kuitenkin haastavaa löytää yhtä ja ainoaa oikeaa vastausta, koska absoluuttisen kannattavuuslaskelman tekeminen on jotakuinkin mahdotonta. Jos kysymys on rekisteröimättömästä yhdistyksestä, joutuu kuitenkin tekemään paljon paperitöitä suhteessa lainan kokoon.


Jos ei löydy vakuuksia, takauspaperien tekeminen kaikkien vastuuhenkilöiden kanssa teettää töitä. Miten laadin liiketoimintasuunnitelman? Siinä mielessä tuo yli kuuden prosentin korkotaso voisi hyvinkin tulla kyseeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit