torstai 14. huhtikuuta 2016

Ranskan lentotukialukset

Seuraavat sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 5. Yhdysvaltain, Ranskan ja Brasilian laivaston tukialuksilla käytetään lähdössä höyrykatapulttia. Video: Tällainen on Ranskan ykkösnyrkki Charles de Gaulle. Ranskan pommituskampanja Syyriassa ja Irakissa kiihtyy.


Ranskan lentotukialukset

Kun Pariisin verilöylystä oli kulunut vasta päiviä, Ranska ilmoitti lähettävänsä laivastonsa ykkösnyrkin, lentotukialus Charles de Gaullen, itäiselle Välimerelle tukemaan ilmaiskuja. Ranska voimistaa sotaansa Isistä vastaan – tykistöä ja lentotukialus. Presidentti Hollande haluaa voimistaa toimia Isisiä vastaan Ranskassa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen. Venäjän ainoalla lentotukialuksella syttynyt tulipalo saatiin sammumaan perjantaina – turma vaati kahden hengen Lehtitietojen mukaan tulipalo alkoi, kun kuumaa metallia putosi kuiluun hitsaustöiden yhteydessä ja joutui kosketuksiin alemmalla kannella olleen roskakasan kanssa.


Samppanjapullo on rikottu. Aluksen valmistuminen on ollut tiedossa ja seurannassa jo vuosia. Venäjä on paikallinen saaristosoutelija ja airotkin vähän huonossa kunnossa. Peskov ei kommentoinut ranskalaisissa lehdissä esiintyneitä tietoja, joiden mukaan maa olisi halukas myymään lentotukialukset jollekin muulle ostajalle ennen hyvityksen maksamista Venäjälle. Ranskassa, tuo Euroopan röyhkeä häirikkö, on presidentin vaalit.


Aluksen lempinimi on the Big Stick ja sen kutsunimi on Rough Rider. Nimitz-luokan lentotukialukset. Sen kannelta lähtevät kymmenet hävittäjät voivat pommittaa Isisin. Maailman suurin sotalaiva on matkalla.


Niitä on rakennettu kaikkiaan 10. Valmistelivatko ne viimein kolme. Työllistävänä operaationa lentotukialukset ovat vertaansa vailla. Suomalainen laivansuunnittelutaito voisi olla yksi osatekijä yhteisessä Eurooppa-EU projektissa, jossa päämääränä on saavuttaa omin voimin riittävä kyky puolustaa taloutta, meriliikennettä ja sanan saattoa, jossa ympäristö on asettunut sen vaatimaan mittaan ja. Ranskan laivasto jossain välissä halusi neljännen Mistralin mutta aloite hylättiin.


Voitto odottaa sitä joka on järjestänyt asiansa kunnolla - ihmiset kutsuvat sitä onnekkuudeksi. Miksi tonttu luulit, että Venäjä tilasi Mistralit alunpitäen Ranskasta? SIKSI, että Ranskan osaaminen on alalla ylivoimainen!


Aivan toista luokkaa kuin esim. Se saattaa tehdä osia alihankintoina, mutta vaatii maksut horjuvalta Venäjältä. Kiinalla ja Venäjällä! Britannian ulkoministeri puki sen sanoiksi sodan syttymisen jälkeen näin: ”Valot sammuvat kaikkialta Euroopasta, eivätkä ne tule syttymään enää meidän elinaikanamme. Sodankäynti on kehittynyt pitkälle keihäistä ja nuolista.


Täsmäaseet ja koneistettu sodankäynti ovat muuttaneet tavan, jolla nykyajan sotia käydään. Nämä keksinnöt muuttivat sodan. Itse olen tyytyväinen nykytilanteeseen. Kaikki ei jenkeistä tykkää eikä tarvitsekaan, mutta eipä ole kolmatta maailmansotaa vielä syttynyt.


Veli venäläinen samassa ruorissa, niin täällä olisi jo ydintalvi. Yhdistyneen kuningaskunnan toisen maailmansodan korvetit. Ranskalaiset toisen maailmansodan lentotukialukset. Tunisian taistelut. Suomi on menossa yhteistyöhankkeisiin oma puolustus edellä.


Suomea kiinnostaa kaikki omaa suorituskykyä parantava, kuten. Hitler sanoi, ettei hänellä ole tämän jälkeen enää Euroopassa muita aluevaatimuksia. Siksi Ranskan ja Englannin sanotaan suostuneen sopimukseen.


Blogi laudalla ja korteilla pelattavista sotapeleistä ja -pelaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit