tiistai 26. huhtikuuta 2016

Avioero hakeminen

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Avioero ilman harkinta-aikaa. Puolisot voidaan tuomita avioeroon ilman harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta.


Erillään asuminen tulee osoittaa esimerkiksi väestörekisteriotteella. Molemmat puolisot voivat jättää yhdessä avioerohakemuksen. Yhtä lailla kuitenkin riittää, että ainoastaan toinen puolisoista jättää.


Osana avioeroa on puolisoiden yhteisten lasten huoltajuuspäätösten teko, mikäli yhteisiä lapsia on. Hakijan henkilötiedot. Avioliitto purkautuu avioeron johdosta. Osoite Puhelinnumero. Siihen kuuluu muutamia asioista, jotka tulee hoitaa, ennen kuin avioero on lainvoimainen.


Hakemus jätetään kirjallisesti käräjäoikeudelle. Jos vain toinen puolisoista hakee eroa, annetaan hakemus viran puolesta tiedoksi toiselle puolisolle. Lataa ilmainen juristin laatima opas.


Lakimies Anne Liakka Suomen Juristit Oy:stä on laatinut oppaan kuinka avioerossa kannattaa toimia jos Teillä on yhteisiä lapsia. Jos sinulla on määräaikainen oleskelulupa, joka on myönnetty perhesiteen perusteella, avioero saattaa vaikuttaa oleskelulupaan. Tällaisessa tilanteessa harkitaan aina erikseen, jatketaanko oleskelulupaa avioeron jälkeen, vai peruutetaanko se. Lisää tietoa saat InfoFinlandin sivulta Oleskelulupaongelmat. Omaisuuden ositus ja avioero.


Ensimmäisen vaiheen hakemus käynnistää kuuden kuukauden harkinta-ajan. Hakemuksen aviopuolisot voivat tehdä käräjäoikeudelle joko yksin tai yhdessä. Jos eroa on haettu yhdessä.


Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Eroamisen prosessi ja käytännön toimet eivät ole asioita, jotka olisivat itsestään selviä kaikille. Kerromme alla, miten avioeroa haetaan ja mitä kannattaa ottaa ennakkoon huomioon. Hakemukset ovat lyhyitä ja muodoltaan vapaita, mutta ne pitää silti tehdä avioeron saamiseksi.


Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, seksuaaliterveyttä, moninaisuutta ja ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla. Käytännössä avioeron hakeminen on yksinkertaista ja se tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kirjallinen avioerohakemus lähetetään oman kotipaikan käräjäoikeuteen ja avioero tulee vireille. Entinen kotipaikka voi vaikuttaa ositukseen yllättävän pitkään.


Harju kertoo, että vaikkapa Saksasta Suomeen muuttaneen saksalaisparin avioero ja lasten huoltajuus ratkaistaan Suomessa, mutta pesänjakaja joutuu osituksessa toimimaan Saksan lakien mukaan, jos eroava aviopari on asunut Suomessa alle viisi vuotta. Perusteluissa selvitetään koska avioero on tullut vireille ja että ositus on toimittamatta. Nämä ovat ainoat pakolliset tiedot, eikä käytyjä sopimusneuvotteluita tai muita perusteluita ole pakko selvittää.


Avioero hakeminen

Pesänjakajaa voi hakea, jos ositus on osittain tehty, mutta jotkut asiat ovat jääneet sopimatta ja riitaisiksi. Muutto erilleen ja avioero. Kela saa tiedon avioerosta suoraan väestötietojärjestelmästä. Jos vanhemmat eroavat, lapset jäävät usein toiselle vanhemmista.


Tällöin etävanhempi maksaa lapsesta elatusapua. Häntä kutsutaan elatusvelvolliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit