tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kilpaveneily

Kilpaveneily on laji, jossa korostuu vauhdin huuma ja lajin mahtava yhteisöllisyys. Suomessa ajettavat moottoriveneiden nopeuskilpailut jakautuvat kahteen päälajiin: ratakilpailuihin (circuit race) ja avomerikilpailuihin (offshore race). Suomessa kilpaillaan kahdessa päälajissa, ratakilpailuissa ja avomerikilpailuissa. Kalle Viippo kaasutteli upeasti neljänneksi Abu Dhabin Formula -osakilpailussa.


Sami Seliö starttaa kauden viimeiseen MM-osakilpailuun perjantaina varaveneellään.

Seliön veneen vaihtamiseen ei liity dramatiikkaa. Hän päätyi yhdessä tiimipäällikkö Michael Jenkinsin kanssa veneen vaihtamiseen, koska kaksikon laskelmien mukaan Sharjahin GP:n lyhyehköllä radalla, jossa ei ole kuin yksi normaalipituinen yli 6metriä pitkä suora, varavene on etenkin. Paloja suomen kilpaveneily n historiasta. Nopeusveneilijöiden joukosta on noussut vuosi vuodelta enemmän esille vanhoja kilpaveneitä. Aktiivinen historiikkiveneiden harrastaja Tatu Marttinen ylläpitää Blogia “Suomen kilpaveneily n historiaa”.


Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia.

Sivut, jotka ovat luokassa Kilpaveneily. Tässä luokassa on vain seuraava sivu. Formula -veneiden MM-sarjan avaus Kotkassa oli suomalaisjuhlaa. Poker Run ja vauhtiveneet parhaillaan Hangossa. KILPAVENEILY E-S KUIVAUS Boat Racing perusti uuden SJtiimin kilpaveneily Kilpaveneily.


Porvoolainen kiinteistöjen kosteus-vaurioiden hoitoon erikoistunut E-S Kuivaus Oy on perustanut E-S KUI-VAUS Boat Racing tiimin tavoittee-naan tarjota nuorille mahdollisuu-den harrastaa kilpaveneilyä. Australian maastopaloissa kuollut ainakin ihmistä – ennätyshelteisiin luvassa hetki helpotusta, mutta lisää lämpöä odotetaan ensi viikolla 5. Live, Suora, Äänentoisto ja valaistus, musiikkivideot, treenikämpät. VIIKON MENU: Kisakausi starttaa viikonloppuna Ratsastuskeskus Ainon -lähetyksillä.


Veneily on veneen harrastuskäyttöä tyypillisesti vapaa-aikana virkistykseen, liikkumiseen tai osana toista harrastusta. Esimerkiksi kalastuksessa tai sukelluksessa veneily on tärkeä toista harrastusta tukeva osa-alue, purjehdus ja veneily taas tarkoittavat lähes samaa. Karttimer on ajanottoon, kilpailutapahtuman hallintaan ja tulospalveluun tarkoitettu monipuolinen ohjelmisto ja se soveltuu hyvin mm.


Veneen runko on todella merkittävä tekijä veneen veneen käyttäytymisessä ja ajo-ominaisuuksissa. Sitä voidaan verrata suoraan auton alustaan. Hän on ilmaissut itseään tekemällä, sillä omien sanojensa mukaan puhumalla ilmaisun lahjaa hänelle ei ole suotu.

Ullamarialla on kolme suurta rakkautta: meri, musiikki ja taide. Särkisalolainen Ilkka Landén kilpailee offshore 3C-luokassa ja tavoittelee maailmanmestaruutta. Landén on hankkinut uuden veneen, jossa on tehokkaampi kone. Viime syksynä Landén päätti, että kilpaveneily saa jo riittää.


Uudessa veneessä on turvaohjaamo, jonka MM-osakilpailu edellyttää. Maku Turku – ravintola, jonka syntyi traagisesta, mutta romanttisesta tarinasta. Vietnamilaisravintola tarjoilee autenttisia makuja Turun Martin erikoisessa ravintolakeskittymässä.


Hänellä on oltava luja luottamus sekä veneen teknisiin ominaisuuksiin, että omaan ajotaitoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit