keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Tupakointi puolassa

Hotelleja puoleen hintaan. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Nähdäkseni toi Elikkä on mainittu tossa alkuperäsessä viestissä vaan kerran, eli aika turhaan taidat hyssytellä. Kyllä paikallisilta voi tietysti paikanpäällä kysyä, muttakun täällä Suomessa asia askarruttaa niin se on täältä käsin kovin vaikeeta. Puolan valuutta on zloty. Ostoksia ja ravintolakäyntejä varten kannattaa varata mukaan kolikoita ja pienempiä seteleitä, sillä suuremmilla seteleillä saattaa olla hankala maksaa. Sauhuttelu loppui baareissa, ravintoloissa ja muilla julkisilla paikoilla maanantaina, kun tupakointikielto tuli voimaan.


Yli sadan neliön ravintoloihin voidaan kuitenkin lain mukaan avata eristetty ja ilmastoitu tupakointitila. Surullisinta on, että itsekäs ja toisista piittaamaton polttaminen etenkin sisätiloissa on katkaissut vuositasolla kahden tuhannen tupakoimattoman elämän, terveysministeri Ewa Kopacz tähdentää. Tupakointi asunnossa kielletään yleisesti uusissa vuokrasopimuksissa.


Yksi keskeinen syy on hajun pinttyminen pintoihin. Itse olen ollut kk polttamatta, mutta Marlboro aski maksoi n. Ja vielä edullinen sellainen - tässä artikkelissa Gdanskin hintataso tarkastelussa. Päivän tarkan kurssin näet esimerkiksi xe. Valuuttaa on helppo nostaa kortilla Gdańskin lentoasemalla, mutta jos aikoo taksilla kaupunkiin, voi matkan maksaa kortillakin.


Tupakoinnin vastustajat toivoivat julkisten paikkojen täyskieltoa. He pitävätkin esitystä takaiskuna, mutta silti parempana kuin parlamentin alahuoneen alkuperäistä esitystä, joka olisi sallinut tupakkahuoneet melkein kaikissa julkisissa tiloissa, myös päiväkodeissa. Huomaa, että tämä koskee Suomesta poiketen myös esimerkiksi bussipysäkkejä, jotka lasketaan julkisiksi paikoiksi. Sairastettu sydäninfarkti on riski.


In-farktista tulisi olla kulunut vähintään kuukautta ennen kuin leikkausta voi-daan harkita. Liikunta ja lihasvoima Lihaskunnosta ja nivelen liikkuvuu-desta huolehtiminen on osa tekonivel-leikkaukseen valmentautumista. Onneksi tupakointi ei ole enää tuntomerkki arvoliberaalisesta ihmisestä.


Eikä edistyksellisestä ihmisestä, vaikka aikanaan edistyksellinen Teiniliitto ehdotti kouluihin oppilaille tupakkahuoneita. Lehdistökin aikanaan vastusti tupakkamainonnan kieltämistä - tietenkin ilmoitustulojen vähenemistä peläten. Jos jätät saapumatta hotelliin tai peruutat varauksesi myöhemmin kuin klo 18. Kun varakkaiden maiden tupakkalainsäädäntö tiukkenee, lisääntyy tupakointi köyhemmissä maissa.


Maailman terveysjärjestön WHO:n arvion mukaan tupakointi on yleistynyt entisestään, vaikka monet maat ovat ryhtyneet rajoittamaan tupakointia. Näissä maissa tupakoinnin yleisyys vaihteli miehillä :sta (Intia) 5 :iin (Venäjä). Kuudessa maassa tupakoivia naisia oli alle. Raportin mukaan varoitukset huomattiin hyvin.


Miehet kiinnittivät varoituksiin hieman useammin huomiota kuin naiset. Tupakkalakeja tiukennetaan eri puolilla Eurooppaa ja varsinkin ravintoloissa sauhuttelua rajoitetaan entistä enemmän. Tilaa, vapautta ja yksityisyyttä omassa loma-asunnossa.


Nauti tilasta ja vapaudesta perhelomalla lasten kanssa tai lomalla ystäviesi kanssa - oma mukava talo tai lomahuoneisto on toista kuin hotelli. Katso Ylen aamu - Ylen aamu-tv: Suomalaisten tupakointi Yle Areenasta. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio. Vaikkakin tupakointi on useimmiten pahanlaatuisten keuhkomuutosten takana – prosenttia miesten ja prosenttia naisten tapauksista – altistuminen tietyille aineille, kuten asbestille, radonille ja dieselhöyryille, voi kasvattaa riskiä, kuten myös geneettiset mutaatiot.


Momentin kohdan mukaan tupakointi on kielletty yleisten kulkuneuvojen sisätiloissa. Kaikki lemmikkieläimiä tiloihinsa hyväksyvät Scandic-hotellit veloittavat lemmikistä n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit