torstai 28. huhtikuuta 2016

Rakennusalan laskutushinnat

Se mikä sopii mihinkin riippuu hyvin pitkälti siitä mitä haluaa saavuttaa. Jos puhutaan mökille tehtävästä IKEA:n keittiöstä tai saunan lauteista, kannattaa pysyä hiacemiehissä. Nainen kuoli Ro­­va­­nie­­mel­­lä lii­­ken­­neon­­net­­to­­muu­­des­­sa – poliisi tutkii asiaa lii­­ken­­ne­­tur­­val­­li­­suu­­den vaa­­ran­­ta­­mi­­se­­na ja kuo­­le­­man­­tuot­­ta­­muk­­se­­na. Tärkeimmät ajankohtaiset talousuutiset, pörssikurssit ja kattavat sijoittajapalvelut löydät Kauppalehdestä. Vuosikymmeniä alalla toiminut kertoo, mistä rakennusalalla ei puhuta.


Yhtenä suurena ongelmana hän pitää sitä, että isojen rakennusyhtiöiden tarjoamat laskutushinnat ovat 27–euroa tunnilta. Sillä suomalaiset yritykset eivät pärjää mitenkään. Samaan aikaan nuoria pitäisi aktivoida töihin. Herranjumala sentään!


Ei niitä kiinnostakaan tulla raatamaan kymmenellä eurolla tunti. Rakennusalan jaoston ammattiryhmät käsittelevät hinnoittelua kokouksissaan. Työkuntien tulee pitää yhteyttä jaoston jäseniin ja liiton työntekijöihin, jotta saamme pidettyä hinnoittelumme ajan tasalla. Materiaalit,kalustot ja koneet kehittyvät,niin myös urakkahinnoittelu. Jos työnse II ETUMIES JA TYÖKUNTA 2. Voi olla enempikin ajankohdasta ja kaupungista riippuen Tuolla hinnalla saat maalariopiskelija, jolla on ammattitaitoa, muttei kuitenkaan täysin ammattitaitoinen.


TT vertaili eri ammattiryhmien palveluistaan pyytämiä taksoja. Juristien maine kovia laskuja kirjoittavan ammattikuntana ei ole tuulesta temmattu. Myös erittäin alhaiset hinnat on voitava hylätä, mikäli hinta tilaajan mielestä on liian alhainen arvioituun henkilötyömäärään nähden. Tämä ilmoitetaan myös tarjouspyyntöasiakirjoissa.


Malli esimerkki siitä oli tuossa seinästä otetusta kuvasta. Ei mestarit pysty vahtimaan mitä romanialainen leipuri puuhaa. Ja kuinka ollakkaan syy on samantien suomalaisessa rakennusmiehessä mitä tuskin nähty edes tontilla.


Jos rakennusalan kohdalla avataan työvoiman tuonti niin kyllä se leviää vääjäämättä muillekkin aloille. Maksettaessa palkka verokortilla, tulee työn kokonaishinnaksi bruttopalkka lisättynä lakisääteisillä sivukuluilla. Maksettaessa työ Eezyn kautta, sisältyy laskutussummaan bruttopalkan ja laskutuspalveluihin sovellettavien sivukulujen lisäksi myös Eezyn palvelumaksu (3- arvonlisäverottomasta laskutushinnasta), tapaturmavakuutuksen maksu sekä arvonlisävero ( ). Hinnanalennusvaatimus koskee vain piilossa olleiden rakenteiden korjaamista. Korjausmateriaalien laskutushinnat ovat vain prosenttia tavanomaisista rautakauppahinnoista johtuen Kooosen liikkeen saamista alennuksista. Tosiasiassa kantajille olisi tullut edullisemmaksi purkaa koko rakennus ja rakentaa paikalle kokonaan uusi.


Rekisteröidy nyt ja tutustu kaikessa rauhassa. Jos sinulla on kysyttävää tai pohdit palvelun sopivuutta juuri sinulle, ota yhteyttä! Jos haluat käyttää samaa blogitunnusta jatkossa, päivitä tunnuksesi tiedot pikaisesti täällä.


Yrittäjät ilmoittavat laskutushinnat yleensä verottomina, joten niihin pitää muistaa lisätä arvonlisävero :a. Tuntitöinä tehden maatyöt voivat olla rakentajalle edullisempia, koska siinä maksetaan todellisista tunneista. Urakkahinnassa yrittäjä vähentää omaa riskiään arvioimalla tunnit reippaasti yläkanttiin.


Hyvin ammattitaitoisilta miehiltä vaikuttivat, mikä oli hyvä, koska saimme kuulla tonttimme olevan haasteellisin projekti aikoihin. Sokkelimme nimittäin porrastaa monessa eri kerroksessa, siinä on monta eri kulmaa ja sokkelikorkeus on normaalia korkeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit