perjantai 8. huhtikuuta 2016

Passin voimassaolo maittain

Passin voimassaolo. Ota passista kopio mukaan matkalle. Joissakin maissa passikopio tulee pitää aina mukana henkilöllisyystodistuksena. Se on voimassa viisi vuotta tai passin voimassaolon päättymiseen saakka sen mukaan, kumman voimassaolo päättyy ensin. Jos hankit uuden passin , sinun on hankittava uusi eTA.


Kun eTA on voimassa, voit matkustaa Kanadaan niin usein kuin haluat lyhyitä oleskeluja varten (yleensä pisin sallittu kesto on puoli vuotta).

TA-lupaa ei tarvita Kanadan sisäisillä matkoilla. Muista hakea uutta muukalaispassia siinä vaiheessa, kun edellinen muukalaispassisi on voimassa. Hae uutta muukalaispassia noin kolme kuukautta ennen passin voimassaolon päättymistä.


Sinun pitää varata Maahanmuuttoviraston palvelupisteeseen aika hakemuksen jättämiselle. Koska matkustamisesta ilman voimassa olevia matkustusasiakirjoja ei ole EU-sääntöjä, menettelyt ja ehdot vaihtelevat maittain (ja niitä voidaan muuttaa ennalta ilmoittamatta). Sinun on aina pystyttävä todistamaan henkilöllisyytesi matkan eri vaiheissa matkustusasiakirjan avulla.


Vaatimukset asiakirjalle vaihtelevat maittain ja alueittain sekä riippuen kansalaisuudestasi. Useat maat edellyttävät, että passi on voimassa vielä kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Siksi kannattaa tarkistaa maakohtaiset. Lue tärkeää tietoa passi - ja viisumisäännöistä TUIn lomakohteissa. Tarkista passisi voimassaolo hyvissä ajoin. Huomasin tässä, että minullakin passin voimassaolo päättyy 1½ kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja aloin itsekkin tutkimaan asiaa.


Nuo määräykset näyttävät vaihtelevan maittain ja yleisesti näyttää, että Europpaan suositellaan kolmen kuukauden ja Euroopan ulkopuolelle kuuden kuukauden voimassaoloa. Sirulla on lisäksi tietoja, jotka vaikeuttavat passin tai asiakirjan väärentämistä ja sirun tietojen väärinkäyttöä. Biometrisen passin käyttöönoton jälkeen vanhanmallisia muukalaispasseja ja pakolaisen matkustusasiakirjoja ei ole enää myönnetty, mutta niitä voi edelleen käyttää niiden voimassaoloajan loppuun saakka. Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua.


Sinulla täytyy olla voimassa oleva passi. Suurimmassa osassa kohteistamme passin on oltava voimassa vähintään kuukautta maahantulohetkestä lähtien. Päätökseen ottaa passi viranomaisen haltuun ei.


Matkustusasiakirjoja ovat passi ja henkilökortti, joita voit hakea Suomessa. Suosittelemme, että EU-alueella matkustettaessa passi on voimassa kolme kuukautta matkan jälkeen, ja EU:n ulkopuolelle matkustettaessa kuusi kuukautta. Muiden maiden osalta on syytä tarkistaa kohdemaan edustustosta kuinka kauan passin on oltava voimassa matkan päättymisen jälkeen (yleensä kk tai kk). Sri Lankaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), jonka Olympia hankkii puolestasi.


Tarvitsemme selkeän kopion passista viimeistään vrk ennen lähtöä.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ennakkomaksu 3e Peruutusehdot A: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa. Matkustaja on itse velvollinen selvittämään, tarvitseeko hän passin tai viisumin. Mikäli sinulla on kysymyksiä passi- tai viisumivaatimuksista, ota yhteys maan.


Voihan siitä rajan yli mennä vaikka kumiveneellä jos ei jää kiinni. Matkustusilmoitus on palvelu, jossa ulkomaille matkustavat tai muuttavat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit