perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kotitalousvähennys hakeminen

Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran. Voitte puolisosi kanssa sopia, että jaatte vähennyksen keskenänne. Vähennys myönnetään verotuksessa sen mukaan kuin olette sitä pyytäneet. Molemmilta vähennetään omavastuu.


Kotitalousvähennyksen hakeminen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet maksanut verovuonna oikean määrän veroa, saat kotitalousvähennyksen veronpalautuksena. Kuolinpesä voi saada vähennyksen henkilön kuolinvuodelta, mutta ei enää sen jälkeen.


Tällöin omavastuu vähennetään vain kerran! Jokaisen kotitalouden pitää hakea kotitalousvähennystä aina itse. Mistä kaikesta kotitalousvähennystä saa? Jos hakemus menee läpi hyväksyttävästi, vähennys tehdään automaattisesti maksettavista veroistasi. Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.


Olen siivouspalvelu Rosanin yrittäjä yhdessä vaimoni kanssa. Siivouspalvelumme työllistää meidän lisäksemme henkilöä. Yhteydenottoihin vastaamme lähes aina h kuluessa, yleensä paljon nopeammin.


Näin kotitalousvähennyksen aiheuttama palautus tulee huomioiduksi tasaisesti joka kuukaudella. Kuinka paljon kotitalousvähennys on? Laskulla tulisi olla eriteltynä tarvikkeiden, kilometrikorvausten, kuljetusmaksujen jne. Jos pihapuunsa kaadattanut henkilö myy tämän pihapuun, saa hän vähentää pihapuun kaatamistyön kustannukset myös tulonhankkimiskuluina puun myynnistä saamistaan pääomatuloista.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Jos esimerkiksi teetät vuodessa vähennyskelpoista työtä 5eurolla, saat verottajalta takaisin 2euroa.


Huomaa, että kotitalousvähennys tehdään suoraan verostasi, ei verotettavasta tulosta, kuten vaikkapa asunnon ja työpaikan väliset matkakulut. Siksi vähennyksen vaikutus on tuntuva ja konkreettinen. Vähennyksen hakeminen voi aluksi tuntua työläältä mutta se kannattaa ehdottomasti, lisätietoa löytyy sekä Verohallinnon sivuilta että osoitteesta veronmaksajat. Katsokaa tarkemmat tiedot vero.


Se on kuitenkin edelleen ruhtinaalliset neljäkymmentä prosenttia. Saamme edelleen kysymyksiä kuinka sitä haetaan, joten päätimme kirjoittaa tämän blogipostauksen aiheesta. Huushollaajat haluaa omalta osaltaan auttaa vakituisia asiakkaittaan kotitalousvähennyksen hakemisessa, joten toimitamme Sinulle. Ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yritykselle maksetusta arvonlisäverollisesta palkkiosta kotitalousvähennys kattaa.


Vähennystä myönnetään vain itse työn osuudesta, ei matka- tai materiaalikuluista. Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta.


Tutustu hakuohjeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit