maanantai 11. huhtikuuta 2016

Valtakirja kiinteistön ostoon

Valtakirja kiinteistön myyntiin tai ostoon. Yleensä kiinteistökaupoissa käytetään yksilöityä valtakirjaa, mutta myös yleisvaltakirja on mahdollinen. VALTAKIRJA KIINTEISTÖN OSTOON Valtuuttaja: _____ Nimi ja henkilötunnus Valtuutettu. Tässä mallissa kiinteistö ostetaan eri suuruisin omistusosuuksin.


Yksilöity valtakirja kiinteistön ostamiseen. Kiinteistön kauppa on määrämuotoinen oikeustoimi. Tälle sivulle keräämme asiakirjoja, joita voit tarvita aloittaessasi kotisi myyntiä, vuokraamista tai ostoa. Sivulta voit ladata mm. Palvelun käyttö on ilmaista.


Lataa valtakirja kiinteistön myyntiin tästä tästä! Maakaari sallii kiinteistökaupan tekemisen valtakirjalla. Samalla laista tulee myös valtakirjalle vähimmäisvaatimukset. Valtuutus kiinteistön myyntiin on tehtävä kirjallisesti. Ostaja tai myyjä voi valtuuttaa kiinteistökaupassa toisen henkilön tekemään tarpeelliset toimenpiteet puolestaan.


Valtuuttaja tulee sidotuksi asiamiehen tekemiin oikeustoimiin, mikäli asiamies on toiminut valtuutuksensa rajoissa. Avoin valtakirja antaa sen haltijalle lähtökohtaisesti rajoittamattoman oikeuden edustaa valtakirjan antajaa. Valtuutettua ei tarvitse yksilöidä valtakirjassa, vaan pelkkä valtakirjan hallussapito riittää valtuuttajan edustamiseksi. Joihinkin erityistilanteisiin avoin valtakirja ei kelpaa, vaan tarvitaan yksilöity valtakirja.


Jos valtuutus koskee vain kiinteistön määräosan tai määräalan ostamista, kohde yksilöidään määräosan suuruus ilmoittamalla tai määräalan rajat yksilöimällä karttaliitteellä ja mahdollisella sanallisella kuvauksella. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi. Ostovaltakirjassa määritetään lisäksi, koskeeko valtakirja esisopimusta, kauppakirjaa vai molempia. Myyjän on allekirjoitettava valtakirja ja siitä on käytävä ilmi asiamies ja myytävä kiinteistö. Tällöin on tärkeää selvittää, onko kyseisellä asiamiehellä valtuuksia kaupan solmimiseen.


Myyjän puolesta toimivalla asiamiehellä tulee olla kirjallinen valtakirja , missä on yksilöity myytävä kiinteistö. Näin ollen rasiteoikeudet eivät ole riippuvaisia kiinteistöjen omistussuhteista. Jos kahden kiinteistön omistajat sopivat esim.


Osakkaalla, joka ei pääse itse osallistumaan kokoukseen, on mahdollisuus valtuuttaa haluamansa taho edustajakseen. Osittainen ositus ja perinnönjako. Sopimusmallit soveltuvat käytettäväksi sopimuspohjina useimpiin kiinteistön kaupan tilanteisiin.


Kauppakirjat ja lahjoitukset. Ota aina yhteyttä ammattilaiseen, mikäli olet epävarma sopimuksen laatimiseen liittyvistä seikoista. Mainokset Vertaa välityspalkkiot ilmaiseksi - klikkaa tästä!


Ostotarjous on sitova ja se pitää tehdä kirjallisena. Välittäjä yleensä ottaa vastaan ostotarjouksen, jossa on ainakin tiedot myyjästä, ostajasta, kaupan kohteesta ja tarjotusta hinnasta. Saat meiltä lainaa elämän pieniin ja suuriin hankintoihin, olipa kyseessä auton tai asunnon osto tai opintojen rahoitus.


Tutustu lainavaihtoehtoihimme ja täytä lainahakemus kätevästi verkossa, ja olemme sinuun yhteydessä. Tietoa asunnon myynnististä ja ostosta: asuntolainaan liittyvät asiat, ostotarjous, asunnon kauppakirja, asunnon kuntotarkastus, myyjän ja ostajan vastuu asuntokaupassa, asunnon vaihto, asuntojen hintojen kehitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit