keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ammattiosaamisen näyttösuunnitelma malli

Opiskelija osoittaa ammattiosaamisen näytön tekemällä käytännön työtehtäviä mahdollisimman aidoissa työtilanteissa. Ne sijoittuvat koko koulutuksen ajalle. Kuntoutumisen tukemisen tutkinnon osan ammattiosaamisen näytössä lähihoitajaopiskelija osallistuu työryhmän jäsenenä lähihoitajalle kuuluviin tehtäviin erilaisissa kuntoutuksen toimintaympäristöissä.


Ammattiosaamisen näyttösuunnitelma 2. Näyttösuunnitelma tulee käydä läpi yhdessä ohjaavan opettajan kanssa.

Jos ammattiosaamisen näyttö annetaan työssäoppimisjakson yhteydessä, näyttösuunnitelma käydään läpi myös työpaikkaohjaajan kanssa. Tarvittaessa alustavaa näyttösuunnitelmaa voidaan vielä työpaikalla täydentää. Alkupuhe Tämä on sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) näyttötutkinnon perusteiden selkokielinen materiaali. Tässä materiaalissa kerrotaan aikuisten näyttötutkinnosta. Osaamista arvioidaan ammattiosaamisen näytöllä.


Opetussisallöt Työssäoppiminen (1h) Työssäoppimisessa opetellaan kaikkia yllä olevia kriteereitä ja lopuksi osaaminen osoitetaan ammattiosaamisen näytössä (nuorten koulutus) tai tutkintotilaisuudessa (aikuisten koulutus). Näytössä opiskelija tekee suunnitelman ammattiosaamisen näytöstä tai työssäoppimisesta.

Hän perehtyy työyhteisön toimintaan, työtehtäviin, työkulttuuriin ja sääntöihin sekä arvioi työyhteisön työturvallisuusriskit ja työergonomiakysymykset oman työn osalta. Koska en tiedä missä paikassa tpteutat ammattiosaamisen näytö, niin ei ihan tarkkoja vihjeitä osaa antaa. Otaksun että näyttöaikaan kuuluu esim. Mutta minulla ei ole mitään käsitystä miten näyttösuunnitelma ja perustelee monipuolisesti hoito- ja huolenpitotyössä tekemänsä ratkaisut ja. Seuraavana vasta kasvun tukeminen ja ohjaus.


Perusteet -palvelun ilmettä uudistetaan. Uudelle etusivulle, josta löytyy myös uudet lukion opetussuunnitelman perusteet, pääset tästä linkistä. Keudassa tarjotaan perustutkinnon opiskelijoille mahdollisuus suorittaa koulutuksen viimeinen vuosi oppisopimuskoulutuksena. Nyt kaikilla on yksi ja sama tapa opiskella. Nuoret ja aikuiset menevät samanlaisen arviointiprosessin kautta.


Palvelu oman osaamisen arviointiin ammatillisissa perustutkinnoissa sekä ammatti- ja. Ohjauksen, osaamisen arvioinnin ja ammattiosaamisen näyttöjen järjestämisestä on. Ammatillisen erityisopetuksen toteutuminen.


Oppimisen ja osaamisen arviointi. Opintojen edetessä tarkennat ja tarvittaessa muutat suunnitelmaa opinto- oh.

Kaikki työssäoppimisen sopimikset ja lomakkeet ja oppaat on valmistettu Välkky verkostossa, johon kuuluvat Tavastian lisäksi, Faktia, Forssan ammatti-instituutti, Hyria, Hämeen ammatti-instituutti, Kiipula ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto. Toimivan vuorovaikutuksen kulmakivet. Lopuksi parityöskentelyä. Hensu eli viralliselta nimeltään näyttösuunnitelma on todellakin asiakirja,. Myöskin näyttösuunnitelman (sen hensun) teko sellaisen ihmisen.


Nuorten ammattiosaamisen näytöt ovat osa koulutusta ja sen arviointimenetelmää. Nuori suorittaa 1opintoviikon laajuisen perustutkinnon pääasiallisesti kouluympäristössä, lähiopetukseen osallistuen sekä työssäoppien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit