tiistai 20. syyskuuta 2016

Mikä on omavalvontasuunnitelma

Mikä on omavalvontasuunnitelma ? Sen tarkoituksena on kertoa lukijalle, miten yksikössä varmistetaan, että palvelu toteutetaan laadukkaasti ja asiakasturvallisesti. Havaintolomakkeesta tai -vihkosta pitää näkyä myös, mikä on tarkastuskohde, milloin tarkastus on tehty ja tekijän kuittaus. Mahdolliset korjaavat toimet ja niiden jälkeinen uusintatarkastus kirjataan myös. Osa kriittisen tärkeistä asioista on kuitenkin käytännöllisintä hoitaa hyvällä ohjeistuksella ja sen noudattamisella. Itse asiassa kyse ei ole yhdestä suunnitelmasta vaan kokoelmasta suunnitelmia, ohjeita ja järjestelyjä.


Omavalvonta on yrityksen elintarviketoiminnan omaa laadunvarmistusta. Johtoryhmässä käsitellään muutokset ja päivitetyn version hyväksyy ja vahvistaa avopalvelujen johtaja. OMAVALVONTASUUNNITELMA (22) Päivitetty: Osoite Puhelin Telefax 1. Mitä suunnitelmassa tulee huomioida? Miten omavalvontasuunnitelman toteutumista seurataan?


Ennen toiminnan aloittamista sinulla on oltava omavalvontasuunnitelma. Lisäksi laaditaan tulosyksikkökohtainen omavalvontasuunnitelma , elleivät tulosyksikön toimintaan liittyvät asiat sisälly vastuualueen omavalvontasuunnitelmaan. Toimintaohjeisiin tulleet muutokset kirjataan viiveettä omavalvontasuunnitelmaan ja vahvistetaan vuosittain, vaikka muutoksia ei vuoden aikana olisi tehtykään. Palvelun tuottaja huolehtii, että omavalvontasuunnitelma on asiakkaiden ja heidän läheistensä saatavilla ja julkisesti nähtävillä. Miten yksikössä huolehditaan omavalvontasuunnitelman päivittämisestä?


Tuotteista tai tuoteryhmistä laaditaan yksityiskohtaiset kuvaukset, joista käy ilmi, mikä tuote on, kenelle tuote on tarkoitettu, miten käytettäväksi sekä mitkä ovat tuotteen raaka-aineet, koostumus, valmistus, pakkaus ja jakelu. Arvot ja toimintaperiaatteet Arvot liittyvät läheisesti työn ammattieettisiin periaatteisiin ja ohjaavat valintoja myös silloin, kun laki ei anna tarkkoja vastauksia käytännön työstä nouseviin kysymyksiin. Yksikön arvot kertovat työyhteisön tavasta tehdä työtä. Suomen vuotuisista. Omavalvonnalla tarkoitetaan urakoitsijan omaa toimintaa, jolla valvotaan työprosessia ja varmistetaan työprosessin ja valmistettavan lopputuotteen vaatimusten mukaisuus.


Se on tarkastusmekanismi, joka ohjaa työprosessin kehittämistä, varmistaa toiminnan laadun ja osoittaa muutostarpeet. Kumina-Työhön ja koulutukseen valmentava kuntouttava työtoiminta yhdistyskentällä tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa Joensuun alueen yhdistyksissä. Kumina-toiminannassa työskentelee kaksi sosiaaliohjaajaa, jotka antavat sosiaaliohjauksen lisäksi yksilöllistä työhönvalmennusta asiakkaille. Mikkelissä on sovittu, että omavalvontasuunnitelma on luettavissa yksityisen päiväkodin verkkosivuilla. Lisäksi omavalvontasuunnitelma on esillä päivakodin seinällä.


Voiko luomuruokaan luottaa? Luomuelintarvikkeiden valmistus, pakkaaminen ja maahantuonti kuuluvat luomuvalvonnan piiriin. Sitä varten yritysten on rekisteröidyttävä Eviran ylläpitämään luomuvalvontajärjestelmään.


Kaikkien EU:ssa luomuna myytävien tuotteiden on täytettävä EU:n luomuasetuksen vaatimukset, joissa määritellään myös se, mitä ja miten luomua valvotaan. Kehittämishankkeeni aihe tuli Miia Matilda kodin tarpeesta laatia omavalvontasuunnitelma. Valviran asettama vaatimus siitä, että yksityisten sosiaalipalveluiden on laadittava toteuttamansa laadun valvonnan tueksi omavalvontasuunnitelma. Tämä omavalvontasuunnitelma koskee Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry:n tietojärjestelmien, tietoturvan ja tietosuojan käytänteitä.


Arvonlisäverolain §:n mukaan arvonlisäverottoman sosiaalipalvelun edellytys on, että palvelu on sosiaaliviranomaisten valvomaa. Koti- ja siivouspalvelu TehoKaksikko Oy:n toiminta-ajatuksena on tuottaa laadukkaita kotiin vietäviä kotityö-, hoiva- ja siivouspalveluita vanhuksille, vammaisille, liikuntarajoitteisille, lapsiperheille ja työikäi-sille. Tarkoituksena on yhtenäistää viheralan käytäntöjä näiden työtehtävien omavalvonnassa. Sen avulla varmistetaan, että asiat hoidetaan lastenkodissa oikealla tavalla. Tietojärjestelmiin ja tiedonhallinnan ratkaisuihin kohdistuvia olennaisia vaatimuksia yhdenmukaistetaan valtakunnallisesti.


Yhdenmukaistaminen ja siihen liittyvät määräykset kohdistuvat ratkaisujen toiminnallisuuteen, yhteentoimivuuteen ja tietoturvallisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit