maanantai 19. syyskuuta 2016

Avioero ositus asuntolaina

Säästöpankissa hoidat asuntolaina -asiat helposti kuntoon. Hae selkeä lainapäätös. Meiltä saat joustavan ja järkevästi suunnitellun asuntolainan. Täytä lainahakemus netissä.


Autamme toteuttamaan tavoitteesi. Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Ositus on prosessi, jossa puolisoiden säästöt sekä maksamattomat lainat selvitetään ja jaetaan sen mukaan, ovatko ne yhteisiä vai henkilökohtaisia. Ositus tarkoittaa erotilanteessa olemassa olevan omaisuuden jakamista.


Mikäli avioehtoa ei ole tehty, molempien omaisuus lasketaan liiton päättyessä yhteen ja puolitetaan tasan molemmille. Näin tehdään myös siinä tapauksessa, jos toisen omaisuus on merkittävästi suurempi tai pienempi kuin avioliittoa solmittaessa. Omaisuuden ositus ja avioero. Ensimmäisen vaiheen hakemus käynnistää kuuden kuukauden harkinta-ajan. Hakemuksen aviopuolisot voivat tehdä käräjäoikeudelle joko yksin tai yhdessä.


Avioeroa haetaan kahdessa vaiheessa. Jos eroa on haettu yhdessä. Vastaus Eksyykö kyselijä tieltä? Miten menee avioerossa omaisuuden ja lainojen ositus jos ei ole avioehtoa. Ohje soveltuu myös rekisteröidyn parisuhteen purkautumistilanteisiin.


Jos aviopuolisoilla ei ole lainkaan avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, esimerkiksi avioehdon nojalla, ei tehdä ositusta vaan omaisuuden erottelu. Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta. Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan.


Vaikka ositus ei si­nänsä ole pakol­linen, on se kui­tenkin erit­täin suosi­telta­vaa tehdä pian osi­tuspe­rus­teen (= avio­ero tai toisen puoli­son kuo­lema) syn­nyt­tyä. Yleen­sä osi­tuk­sen toi­mit­tami­nen jou­tui­sasti ja siitä asi­an­mu­kaisen osi­tuskir­jan laati­minen on kum­man­kin osa­puo­len in­tres­sissä. Asunnon myymisestä saadulla rahalla maksetaan jäljellä oleva asuntolaina pois ja loput otetaan huomioon avioeron ositusta tehdessä. Tässä artik­kelissa keski.


Nordea auttaa avioeron jälkeisten asioiden hoitamisessa Otathan rohkeasti meihin yhteyttä, mikäli tarvitset apua esimerkiksi avioeron jälkeisten asuntolaina -asioiden hoitamisessa. Jos ositus tehdään harkinta-ajan kuluessa eivätkä puolisot haekaan lopullista avioeroa, jää osituksessa sovittu omaisuusjako kuitenkin voimaan. Lue lisää pankkiin tekemään ositus jossa maksat puolet arvosta miinus asuntolaina tällä hetkellä. Puolisoiden ei siis tarvitse jäädä odottamaan, että käräjäoikeus tuomitsee avioeron lopullisesti voimaan.


Ositus voidaan suorittaa heti avioerohakemuksen vireille jättämisen jälkeen. Pääsääntöisesti osituksessa jaetaan kaikki puolisoilla oleva omaisuus tasan puolisoiden kesken. Jos kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta toistensa omaisuuteen, on omaisuuden osituksen sijaan toimitettava ainoastaan puolisoiden omaisuuden ns. Miten lainan kanssa käy erotilanteessa?


Avoliitto, yhteinen asuntolaina , ero. Olen maksanut lainasta ja oikeastaan kaikesta muustakin suurimman osan, sillä puolisoni on ollut työtön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit