perjantai 9. syyskuuta 2016

Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukko 2018

Tämä on koettu tarpeelliseksi, koska asunto-osakeyhtiölain säännökset vastuunjaosta ovat sangen suppeat ja osin tulkinnanvaraiset. Opas esittää huoneiston kunnossapitovastuut lyhyesti ja selkeästi. Taloyhtiön vastuunjakotaulukko esittelee osakkaan ja taloyhtiön vastuut rakenne-, järjestelmä- ja laitekohtaisesti.


Suomen Kiinteistöliiton ohjeellinen vastuunjakotaulukko RAKENTEET HUONEISTON OSA TAI SIINÄ OLEVA LAITE Yhtiö teettää ja maksaa Osakas teettää ja maksaa vesikatto X ylä- ala- ja välipohja X ulkoseinä X painumat ja halkeamat kant. Nuohousuudistus ei ole nuohouspalvelun käyttäjien mielestä aiheuttanut suuria muutoksia nuohouspalveluun, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöilleen tekemästä kyselystä. Vastaajista hiukan yli prosenttia oli sitä mieltä, että kuluvana vuonna nuohoojan tilaaminen sujui samoin kuin aiemminkin.


WinNova Tiedepuisto Pori, Professorintie Pori, Luuta-Kreetantie Pori, Raja-Hiltantie Pori, Ulasoorintiet ja Pori Siivouksen vastuunjakotaulukko 1. Taloyhtiön osakas on siinä mielessä onnekas, ettei hänen tarvitse maksaa kaikkia asuntonsa korjauksia itse. Tietynlaiset viat ja vauriot korjaa taloyhtiö. Kunnossapito- ja korjausvastuista määrätään asunto-osakeyhtiölaissa mutta vain pääpiirteittäin.


Käytännössä taloyhtiöt tukeutuvat vastuukysymyksissä Kiinteistöliiton vastuulinjauksiin. Viimeisimmät linjaukset on koottu. Uusien suositusten mukainen vastuunjakotaulukko ! Oppaassa on huomioitu tuorein tekninen kehitys Suomen rakennuskannassa, uudet Kiinteistöliiton tulkinnat sekä uudet kunnossapitovastuunjakoon liittyvät ilmiöt, kuten vastuu tuhoeläinten hävittämisestä.


Jäljempänä oleva yleinen vastuunjakotaulukko pätee normaalista asumisesta, kulumisesta ja vanhenemisesta johtuviin vikaantumisiin. Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta puhui märkätilakorjauksen keskeisistä vaiheista ja sudenkuopista sekä korjausvaihtoehdoista ja riskitarkastelusta. KIINTEISTÖLIITTO SATAKUNTA RY.


Eino Taulu, toiminnanjohtaja, puh. Osakkaan ja yhtiön kunnossapitovastuista määrätään asunto-osakeyhtiölain luvussa. Taloyhtiöillä voi olla poikkeava, yhtiökokouksen hyväksymä vastuunjakotaulukko. Yksityiskohtaisemmat Kiinteistöliiton suositusten mukaiset eri tilojen vastuunjaot löydät mm.


Vastuunjako on pysynyt ennallaan, koska lakiakaan ei ole muutettu. Verkko-Vinkkarista. Tarkkaile myös postiasi … touko-kesäkuun vaihteessa ilmestyvässä Vinkkarissa irrotettava Kostin vastuunjakotaulukko , jossa kunnossapitovastuu pähkinän kuoressa. Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiön kannattaa ryhtyä korjaustoimenpiteisiin jo silloin, kun yhtiössä tiedetään kylpyhuoneiden käyttöiän olevan lopuillaan.


Kannattaa nimittäin muistaa, että taloyhtiö omistaa kiinteistön, osakas vain osakkeet. Osakas ei ole velvollinen korjaamaan kylpyhuonettaan. Kumppanuus on toiminnan keskeisiä arvoja.


Se tarkoittaa tiivistä yhteistyötä jäsenten, yhteistyökumppaneiden, kuntien ja viranomaisten, alan yritysten, Lounais-Suomen Kiinteistöyhdistysten, Suomen Kiinteistöliiton ja liiton konserniyhtiöiden kanssa. Yhdistyksen jäsenistö koostuu pääasiassa asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöistä. Koska Kiinteistöliiton laatima vastuunjakotaulukko ja siihen tehdyt muutokset ovat lähtökohtaisesti suosituksia, kannattaa taloyhtiössä selvyyden vuoksi erikseen päättää yhtiökokouksessa, muutetaanko vastuunjakoa uuden suosituksen mukaiseksi. Taloyhtiön järjestyssäännöt on luotu helpottamaan asukkaiden yhteiseloa ja lisäämään asumismukavuutta.


Jokaisella taloyhtiöllä olisi hyvä olla järjestyssäännöt kaikkien asukkaiden nähtävillä. Ne voidaan jakaa koteihin postiluukusta tai laittaa esiin rappukäytävän ilmoitustaululle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit