perjantai 9. syyskuuta 2016

Poliisille ilmoitus

Kokeile helppokäyttöistä suunnittelutyökalua tai valitse tuhansista malleista. Väärän ilmoituksen tekeminen poliisille on rikos, josta on säädetty rikoslaissa rangaistus. Kun tarvitset kiireellistä poliisin apua, soita hätänumeroon 112. Poliisi tarkistaa lähetettyjä tietoja virka-aikana.


Käytä rikosilmoituksen tekoon sähköistä rikosilmoitusta. Lomakkeen kautta ei oteta vastaan rikosilmoituksia.

Kaikilla terveydenhuollon ammattihenkilöillä on velvollisuus tehdä salassapitosäännösten estämättä ilmoitus poliisille , kun heillä on tehtävässään tietoon tulleiden seikkojen perusteella syytä epäillä, että lapseen on kohdistettu eräitä seksuaalirikoksena rangaistavaksi säädettyjä tekoja (Thl.fi), kuten esimerkiksi lapsen. Tilanne on toinen niiden rikosten osalta, jotka ovat suunnitteilla ja jotka voidaan estää. Muissa tapauksissa ilmoitus poliisille voidaan tehdä kirjallisesti erillisellä lomakkeella.


Jos työntekijä on epävarma siitä, onko tilanne sellainen, että ilmoitus pitää tehdä, hän voi kysyä neuvoa poliisilta mainitsematta lapsen tai nuoren nimeä. Selaimesi JavaScript on kytketty pois päältä. Ilmoitus tulee aina tehdä viipymättä.


Tämä sivu vaatii JavaScript:n toimiakseen. Kytke selaimesi JavaScript päälle ja yritä uudelleen. Kyllähän se usein auttaa, kun poliisille tehdään ilmoitus.

Varsinkin, jos asiasta aloitetaan tutkinta. Silloin poliisi pääsee keskustelemaan häiritsijän kanssa ja vaikuttamaan asiaan. Poliisin yhteydenotto voi olla hyvinkin tehokas. Jos viesteistä on henkilölle selkeästi jotain haittaa, kannattaa ilmoitus tehdä. Tee rikosilmoitus niin pian kuin voit.


Siten poliisin on helpompi selvittää rikos. Rikosilmoitus täytyy tehdä myös vahingonkorvauksen takia. Voit tehdä rikosilmoituksen poliisille , joka saapuu.


Jos on syytä epäillä lapsen pahoinpitelyä, siitä tehdään välittömästi ilmoitus poliisille. Jos epäily herää muualla kuin lastensuojelussa, tehdään myös lastensuojeluilmoitus. Muun muassa näiden tahojen on salassapitoa koskevista asioista riippumatta tehtävä poliisille ilmoitus tiettyihin havaintoihin ja tietoihin liittyen.


Ajo-oikeuden ja ajoterveyden valvontaan liittyvät tehtävät kuuluvat myös poliisille. Laki ei tunne termejä tutkintapyyntö tai rikosilmoitus, vaan poliisille voi tehdä ainoastaan ilmoituksen mahdollisesta rikoksesta. Uhri voi saada vahingonkorvausta usein vain, kun hän on tehnyt rikosilmoituksen. Jos selvää syytä epäillä ei ole, poliisi kirjaa ilmoituksen sekailmoituksena (S- ilmoitus ). Riistakolarit, joissa toisena osapuolena on villisika, hirvieläin (hirvi, valkohäntäpeura, kuusipeura, japaninpeura, metsäpeura, metsäkauris) tai suurpeto (karhu, susi, ilves tai ahma) tulee aina ilmoittaa poliisille. Lääkärin ilmoitus ajoterveydentilan muutoksesta, ajokorttilaki §).


Emme voi välittää ilmoitusta eteenpäin. Kiireelliset tapaukset.

Espoon valvontaeläinlääkärin tiedot löytyvät täältä. Kiireellisissä tapauksissa, kun eläin tarvitsee apua heti, ole yhteydessä poliisiin. Tee vakuutusyhtiölle kirjallinen ilmoitus , josta käy vät ilmi henkilötietosi, työnantajan nimi ja osoite sekä se, missä, milloin ja miten tapaturma sattui.


Tapaturmailmoitus tehdään siihen vakuutusyhtiöön, josta työnantaja on ottanut vakuutuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit