maanantai 12. syyskuuta 2016

Passikuva itse

Vinkki Jos tarvitset tulostetun kuvan esim. Poliisin valokuvaohje perustuu EU-asetuksen mukaisesti kansainvälisiin standardeihin. Valitse itse kuvasi. Paras passikuva on se mihin sinä olet tyytyväinen.


Voit ottaa itse passikuvasi – jos vältät nämä mokaa.

Palvelussa on myös työkalu, joka helpottaa passikuvan ottamista itse. Ohjelma perustuu poliisin ohjeisiin hyväksytystä passikuvasta, mutta se ei ole poliisin tarkastama tai valtuuttama. Jyväskylässä asuva Tero Uuttana kokeili passikuvan ottamista itse ja käytti apunaan Epassikuvaa. Viimeinen kerta kun maksan passikuvista. Poliisia ei passinhakutilanteessa kiinnosta, missä passikuva on otettu.


Poliisi tutkii kuvasta ainoastaan sen, täyttääkö se laatuvaatimukset ja esittääkö se hakijaa. Passikuvat hintavertailussa, katso edullisin - ePassikuva.

Ei siinä ole mitään niin ihmeellistä. Monesti esimerkiksi ilme voi olla rennompi ja luonnollisempi itse otetussa passikuvassa. Sähköisesti toimitettavan kuvan mittojen on oltava tarkalleen 5x 6pikseliä. Kuvan tallennusmuoto.


Lähetä uusi passikuva järjestelmään. Tutustu passikuvien vaatimuksiin. Vaatimukset ovat uudistuneet biopassien yhteydessä. Ota passikuvat kätevästi kauppareissun lomassa Gigantin passikuva -automaatissa.


Gigantissa maksat passikuvastasi vain euroa! Passi tulee uusia nykyään vain viiden vuoden välein, joten itse kullakin on uuden passikuvan ottaminen lähivuosina edessä. Sähköinen passikuva ja lähetys poliisin järjestelmään, viralliset passikuvat, viisumikuvat ja erikoispassikuvat.


Official passport pictures for Finland and European countries and special size passport pictures in custom sizes, welcome. Haluatko kuvata passikuvan itse ? Voimme muokata hyvin kuvatuista ja tarkoista digikuvista tai valokuvista kriteerien mukaisia passikuvia. Osa teistä ehkä näkikin aiemmin tällä viikolla instastoryni kautta kuinka kuvailin itse kotona uusia passikuvia omassa pikku kotistudiossa.

Sain tästä todella paljon viestejä ja kyselyitä, joten ajattelin täällä blogin puolella tuota kuvausoperaatiota vielä kunnolla avata. Eli pähkinänkuoressa: passikuvan voi nykyään ottaa itse omalla kameralla, tai vaikka hyvänlaatuisella. Passia ja henkilökorttia varten kuvat lähetetään digitaalisesti poliisille.


Vaihtoehtoisesti saat paperikuvat mikäli niin haluat. Parasta on siis tehdä itse se mustavalkokäännös, kun voi säätää joka värikanavan erikseen. Se lienee sallittua, koska sehän ei ole manipulointia vaan käsittelyä, ainakin jos noudatetaan tunnettujen valokuvauskilpailujen (esim. Vuoden luontokuva) termistöä. Poliisissa kuitenkin vetävät automaatilla ja tulee mitä tulee.


Siellä on listattuna valmiiksi kuvaamoita, joihin voit mennä, otattaa kuvan, jonka jälkeen he lataavat kuvan palveluun ja antavat sinulle kuvatunnuksen, jonka tarvitset itse passihakemuksen tekemiseen. Passikuvien toimittaminen poliisille ei ole ajasta tai paikasta kiinni – sähköinen passikuva kulkee koko Suomen alueella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit