tiistai 13. syyskuuta 2016

Vuokrankorotus indeksi 2018

Vuokrasopimus on allekirjoitettu 1. Indeksikorotuksessa vuokrankorotus sidotaan johonkin yleisesti käytössä olevaan indeksiin, kuten elinkustannusindeksiin tai kiinteistön ylläpidon kustannusindeksiin. Indeksikorotus lasketaan siten, että indeksin pisteluvuista lasketaan edellisen korotuksen jälkeen tapahtunut prosentuaalinen muutos ja vuokraa tarkistetaan tällä prosenttimäärällä. Olemme nyt YPL Palvelu Oy.


Yrityspalvelu Pirjo Lundeqvist Oy:n uusi nimi on nyt YPL Palvelu Oy. Nimenmuutoksen myötä yhtiön viralliseksi nimeksi tulee tuttu nimi, joka on ollut jo vuosia verkkosivujemme ja sähköpostiemme osoitteena. Korotukset eivät saa ylittää vuosittain :a muutoin kuin tilanteissa, joissa tehdään merkittäviä kiinteistön tai huoneiston vuokra-arvoa kohottavia korjauksia. Nämä ovat Hyvän vuokratavan mukaisia korotusperusteita eli ne ovat yksiselitteisiä ja selviä.


Millä perusteilla vuokraa voi korottaa ja kuinka paljon? Pitääkö vuokrankorotus kirjata vuokrasopimukseen? Realia Asuntovuokrauksen myyntijohtaja Sari Halkosalmi valottaa vuokrankorotuksiin liittyviä vuokranantajan oikeuksia ja velvollisuuksia. Uusi vuokra tulee olemaan 7€ ja se astuu voimaan 1. Lain mukaan vuokraa voidaan korottaa kerran vuodessa yleisen indeksitason muutoksen mukaan.


Tällöin kuitenkin vuokrasopimuksessa on mainittava korotuksen peruste ja päivämäärä. Videolla näytetään kuinka korotuksen suuruuden voi itse laskea tai tarkistaa. Monet isot vuokranantajat ovat nostaneet vanhojen vuokrasopimusten vuokria tai ainakin muuttaneet sopimusehtoja niin, että aiempaa isommat korotukset ovat mahdollisia.


Indeksisarjan muodostamiseksi täytyy koota sarja havaintoja, jotka kertovat, miten haluttu hinta tai määrä on muuttunut. Kun muodostetaan havainnoista indeksisarja 1. Asiakaspalvelu: Puh. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan vuokra määräytyy sen. Sopimukseen perustuva vuokrankorotus.


Vanhojen vuokrasopimusten vuokria korotetaan nyt kilvan, vaikka uusien. Saako vuokranantaja yksipuolisesti korottaa vuokraasi? Yleistä on vuokran sitominen elinkustannusindeksiin. Indeksiehtoa käytettäessä on otettava huomioon, mitä indeksiehdon käytön rajoittamista koskevassa laissa säädetään.


Jos vuokrankorotus tuntuu epäilyttävältä, anna lakimiehesi. Tiesitkö, millaisten kriteerien on täytyttävä, jotta vuokranantaja voi korottaa asuinhuoneiston vuokraa? Jos asunto on arava- tai korkotukiasunto, vuokra määrittyy laissa.


Hovioikeus lausui, että sopimuksessa oli sovittu vuokran korotuksesta niin, että se sidottiin elinkustannusindeksiin , minimikorotus on ja vuokra tarkistetaan. Mistä tietää, milloin vuokrankorotus on kohtuuton? Suurin osa vuokrasopimuksista sidotaan elinkustannusindeksiin.


Tilastokeskuksen PxWeb-tietokannat. Kun vuokralainen on luovuttanut huoneiston kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi, vuokralainen vastaa, jollei vuokranantajan kanssa ole toisin sovittu, edelleen vuokrasopimuksen mukaan vuokralaiselle kuuluvista velvollisuuksista sekä vahingosta, jonka huoneiston kokonaan tai osittain käytettäväkseen saanut on velvollinen korvaamaan vuokranantajalle. Tilien reaalikorko oli alhainen. Suuri osa nimelliskorosta muodostui inflaation vuoksi tehdystä indeksikorjauksesta.


Nopealla silmäyksellä näytti siltä, että indeksi nousee hitaammin kuin vuokrat. Näin ollen jos vuokralainen asuu asunnossa pitkään, voi vuokra jäädä markkinahinnan alapuolelle. Tärkeimmät ajankohtaiset talousuutiset, pörssikurssit ja kattavat sijoittajapalvelut löydät Kauppalehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit