torstai 15. syyskuuta 2016

Lainhuutotodistus voimassaoloaika

Siinä esitetään tiedot kiinteistöön viimeksi myönnetystä lainhuudosta ja vireillä olevasta lainhuutohakemuksesta sekä muusta kiinteistön, sen osan tai määräalan saantoa koskevasta merkinnästä rekisterissä. Kiinteistön omistajatiedot näkyvät lainhuutotodistuksesta. Rasitustodistuksesta ilmenevät rekisteriin kirjatut kiinteistöön kohdistuvat kiinnitykset, erityiset oikeudet sekä muistutustiedot. Tämä on erityisen tärkeää, sillä jos myyjältä puuttui lainhuuto kiinteistöön, ostajalle aiheutuu todennäköisesti erinäisiä oikeudellisia ongelmia hänen hakiessaan lainhuutoa saannolleen. Asetus lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä.


Silloin tarvitset lainhuutotodistuksen. Lainhuuto- ja rasitustodistus. Lisäksi asunnolle on hankittava energiatodistus asiantuntijalta, jolla on lain vaatima pätevyys sen laadintaan.


Energiatodistuksesta tulee käydä ilmi rakennuksen energiatehokkuusluokka, E-luku, todistuksen laatijan tiedot, voimassaoloaika , toteutunut energiankulutus sekä toimenpide-ehdotukset energiatehokkuuden parantamiseksi. Metsänomistajana kohtaat tilanteita, joissa sinun pitää todistaa omistusoikeutesi metsään, esimerkiksi käyttäessäsi metsää lainan vakuutena tai luovuttaessasi metsäomaisuutta. Keneltä lainhuutoa haetaan ja miten? Asunto-osakkeista tulee tilata isännöitsijäntodistus ja kiinteistöistä lainhuutotodistus , jonka saa maanmittaustoimistosta. Apua asuntojen ja kiinteistöjen arvonmääritykseen löytyy täältä.


Ostajan pitää aina tarkastaa talo, sen ulkorakennukset, tontti ja rajat huolella ennen kaupantekoa. Asioista, jotka olisi voinut normaalitarkastuksessa huomata, ei voi jälkikäteen vaatia hyvitystä. Pesän osakkaiden selvittäminen Perunkirjoitus aloitetaan käytännössä tilaamalla tarvittavat sukuselvitykset ja virkatodistukset asianosaisten selvittämiseksi, koska sukuselvityksen tilaaminen vie usein perunkirjoituksesta pisimmän. Vakuudet turvaavat asuntolainan takaisinmaksun pankille.


Lue, mikä on sinulle sopiva vaihtoehto asuntolainan takaamiseksi. Jos toimeksiantaja on tahallaan tai huolimattomuudesta antanut välitysliikkeelle virheellisiä tietoja tai jättänyt ilmoittamatta välitysliikkeelle sellaisen tiedossaan olevan seikan, jolla hän käsitti tai hänen olisi pitänyt käsittää olevan merkitystä vastapuolensa kannalta, välitysliikkeellä on oikeus vaatia §:n nojalla maksamaansa korvausta toimeksiantajalta siinä. Todistus sisältää kiinteistön perustiedot, kuten kiinteistötunnuksen, rekisteröintipäivämäärän ja pinta-alan. Esimerkiksi kiinteistön myynnin yhteydessä myyjän tulee esittää lainhuutotodistus.


Ostotarjous kannattaa aina tehdä kirjallisena. Varaudu siihen, että ensimmäinen tarjous ei välttämättä mene vielä läpi. Tarjoukselle kannattaa asettaa voimassaoloaika , useimmiten maksimissaan kaksi vuorokautta riittää.


Tänä aikana myyjä voi hyväksyä tarjouksen, hylätä sen, tai tehdä vastatarjouksen. Tarjouksen voimassaoloaika kannattaa laittaa suhteellisen lyhyeksi esim. Myyjä voi hyväksyä tarjouksen, tehdä vastatarjouksen tai hylätä tarjouksen. Mikäli myyjä tekee vastatarjouksen, raukeaa alkuperäinen tarjous. Rakennuspaikan sijaintia osoittamaan käytetään asemakaavan ulkopuolisilla alueilla otetta virallisesta pohjakartasta ja asemakaava‐alueella otetta voimassa olevasta asemakaavasta.


Selvitys rakennuspaikan omistus- ja hallintaoikeudesta ( lainhuutotodistus tai vuokraoikeussopimus). Valtakirja (esim. useampi omistaja, yhdelle hakijalle valtakirja). Asunnon ostajan on haettava lainhuutoa kuuden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. LUVAN VOIMASSAOLOAIKA Rakennusluvan mukaiset työt on aloitettava kolmen vuoden kuluessa ja saatettava loppuun viiden vuoden kuluessa luvan antamisesta.


Lupien voimassaoloajalle voidaan hakea pidennystä sekä töiden aloittamisen ja loppuunsaattamisen osalta. Pidennystä on haettava luvan voimassa ollessa, muuten rakennuslupa raukeaa. Omistusoikeuden selvitykseksi käy lainhuutotodistus. Mikäli hakijalla ei ole vielä lain-huutoa, hakemukseen liitetään jäljennös kauppakirjasta tai esisopimuksesta.


Mikäli rakennuspaikalla on useita omistajia, tarvitaan kaikilta valtakirja tai allekirjoitus. Metsänkäyttöilmoituksen voimassaoloaika on vuotta tekopäivästä lukien o Metsäkeskus voi hakemuksesta myöntää poikkeuksen ilmoituksen tekemisen määräajoista. Jos hakkuun aloittamisella on kiire, metsäkeskus voi myöntää poikkeusluvan ja hakkuu voidaan aloittaa heti, ilman päivän odotusta.


Poikkeuslupa on maksullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit