tiistai 20. syyskuuta 2016

Asuminen postilokerossa

Haetaan postilokeroiden tietoja. Nimi Osoite Aukioloaika, Seuraa meitä. Pakko olla osoite ta ei eläkkeitä makseta. Ennen ei käynyt edes posterestantte tiedä nyt miten asiat.


Kannattaa kysyä Kelasta ettei tule ikävää ylläriä. Pankit vaatii myös ositteen ja voi olla että jos vain postilokero niin ottavat verkkopankkitunnukset pois ellei ole tuloja siihen malliin eli tuhansia kuukaudessa. Lähettävät muuten vanhaan osoitteeseen kaikki paprusi sillä eipä.


Jostain syystä tilat kannatti vuokrata nimenomaan harrastekäytöön eikä varastona, mutta toisaalta molemmissa käytöissä vuokraamalla tuli jollain ympäripyöreällä säännöllä kieltää asuminen kyseisissä tiloissa. Eli tyyliin oleskelu sallittu aamu 04. Toisissa näissähän on ihan peseytymismahdollisuudet jne ja soveltuvat asuintiloiksi.


Mistä tällaisia tiloja löytää, eivät taida yleisissä vuokrailmoituksissa läheskään aina olla? Olen todella kiinnostunut aiheesta, kerrostalossa asuminen tuskin luonnistuu meikäläiseltä. Posti vuokraa postilokeroita Suomessa yrityksille ja yhteisöille.


Aiemmin myös yksityishenkilöt pystyivät vuokraamaan lokeroita. Suomessa postilokero-osoitteiden postinumero päättyy aina numerolla kun taas katuosoitteiden postinumerot päättyvät numeroon 0. Eikä kaikilla ole sitäkään. Tunnen työn puolesta jonkin verran asunnottomia. Mikä on posti restante.


Vierailija: se sitä, että on asunnoton? Kuka tahansa voi ilmoittautua minkä tahansa maistraatin alueelle asumaan vaikka pelkkään postilokero-osoitteeseen, mutta maistraatti kirjaa silloin asunnottomaksi. Sanopa muuta ja Suomessa tuskin saa asua vakituiseen autossa, aikanaan se onnistui jopa postilokerossa , vaan ei enää. Yhdysvalloissa tuollainen asuntoautossa asuminen onnistuu, joskin se on sielläkin nykymaailmassa hiukka hankalaa. Vastaus Kärsä Saako Suomessa olla kirjoilla millä paikkakunnalla haluaa, vaikka käytännössä asustaisi muussa kaupungissa?


Irtolaisuus ei liene enää kielettyä. Tarkoitan lähinnä sitä että saako maksaa veronsa esim synnyin kuntaansa halutessaan ja. Jos meillä on kaksi henkilöä, jotka saavat tosiasiassa sellaisia sosiaalietuja itselleen, jotka eivät heille kuuluisi, jos he ilmoittaisivat rehellisesti, että asuvat yhdessä, vaan jotka he saavat sillä perusteella, että he itse asiassa väärin perustein ilmoittavat, että toinen muka asuu jossain postilokerossa ja toinen asuu vaan. Virallinen osoite voi olla myös PL-osoite. Itse tein keikkatyötä monta vuotta ulkomailla, ja minulla ei ollut vakituista asuntos Suomessa.


Ja sinkkutaloudelle mediamaksu on kaksinkertainen verrattuna kahden tai useamman yksilön asunnon maksuun. Yksin asuminen on muutenkin jo noin kertaa kalliimpaa kuin parisuhteessa eläminen. Parempi olisi tarkistaa uudelleen Ylen toiminta ja rahoitus ja lisätä se osaksi valtion budjettia. Kansanedustajan pitää asua asunnossa eikä postilokerossa. Olen sattuneesta syystä ihan kypsä näihin tyyppeihin joiden mielestä, ikä sitä sun tätä.


Useimmiten nämä tyypit korostavat tätä ikäjuttua siksi että voivat korostaa sitä että ovat parempia kun ovat nuoria, kun muuta korostettavaa ei ole. Jouni oli muuttanut pois kotoa asuntovaunuun, ja osoite hänellä oli postilokerossa. Hän kiersi reissutyössä rakennusfirmansa kanssa. Poltin itseni ja silloisen parisuhteen loppuun. Olin Hämeenlinnassa, makasin asuntovaunussa ehtoolla.


Verovapaan tulon ylittävästä ansiosta maksavat kaikki tasaveron tiettyyn ylärajaan asti. Palkankorotus ei siis aiheuta verotuksen kiristymistä. Kun yläraja ylittyy, alkaa progressio, joka nousee jyrkästi. Ja jotta tarina olisi täydellinen, pitäisi tietysti kertoa sen koko surullinen historia, kuten esimerkiksi se, miten Posti moitteettomiksi todetuista osoitteenmuutosilmoituksista huolimatta innostui kantamaan asukkaan lähetyksiä pois muuttaneelle - sen ohella, että se toi asukkaalle muuttaneenkin posteja.


Lankaupat HELSINKI, ESPOO, VANTAA, PORVOO Jos kaupalla on kotisivu tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit