torstai 8. syyskuuta 2016

Opintotuki takautuvasti

Suomessa suoritettaviin opintoihin opintotukea voivat saada Suomen kansalaiset ja tietyin ehdoin myös muiden maiden kansalaiset. Opintotuen myöntämisehdot ovat erilaiset korkeakouluopinnoissa ja toisen asteen opinnoissa. Opiskelija haluaa nostaa opintotukea syyskuusta alkaen. Hänen hakemuksensa on oltava perillä oppilaitoksessa tai Kelassa viimeistään 30.


Jos opiskelija postittaa hakemuksensa 30. Hae opintotuki kerralla koko opiskeluajalle. Hei, Opintotukea ei ilmeisesti voida myöntää takautuvasti , mutta tajusin vasta nyt hakea kesäkuulle opintotukea, niin onko se mahdollista saada, sillä hakemus on kuitenkin saapunut tämän kuukauden aikana, jolle haen myös tukea? Voit nostaa opintolainaasi takautuvasti vain kuluvan neljännen vuoden syyslukukaden osalta.


Edellisen lukuvuoden lainatakaus on opintojaan jatkavalla opiskelijalla nostettavissa aina 31. Eli tukea ei voi HAKEA takautuvasti (tyyliin syyskuun alussa elokuun tukea), mutta tukea kyllä MAKSETAAN takautuvasti , jos eivät ole ehtineet käsitellä hakemusta ajoissa. Kelan sivuilla on myös tietoa käsittelyajoista ja ainakin yliopiston osalta siellä näkee, minkä päivän hakemuksia on viimeksi käsitelty. Korkeakouluopinnoissa opintotuki lakkautetaan sen lukukauden lopussa, jonka aikana edistymisen seuranta suoritetaan.


Myönnetään aikaisintaan hakemiskuukauden alusta, ei takautuvasti. Maksupäivä on kuukauden 1. Ulkomaalaisen opintotuki. Täysimääräinen aikuiskoulutustuki. Jos jäät työstäsi palkattomalle opintovapaalle yhdenjaksoisesti vähintään kahdeksi kuukaudeksi, voit olla oikeutettu täysimääräiseen aikuiskoulutustukeen.


Itse laina haetaan kuitenkin kaupallisesta pankista. Opintolaina on osa opintotukikokonaisuutta. Toisin kuin muut osat sitä, laina täytyy maksaa takaisin. Itse opintotuki koostuu opintorahasta, asumislisästä, Kelan tukemasta ateriasta sekä valtiontakauksesta opintolainaan. Sinä voit hakijana päättää mistä pankista lainan haluat hakea.


Opintotuen muodot ja yleinen asumistuki. Kelan sivuilta saat tietoa opintotuen ja opintolainan määrästä. Yleistä asumistukea voi hakea takautuvasti enintään yhden kuukauden verran. Opintotuki koostuu opintorahasta ja opintolainan valtiontakauksesta. Lukuvuosittainen tukiaika on syyskuusta toukokuuhun.


Norminmukaisen opiskeluajan ylittävälle ajalle sekä kesäajalle opintotuki on haettava erikseen. Takautuvasti opintotuen ajalle myönnetty työeläke maksetaan Kelalle. Tuet erityistä tukea tarvitsevalle. Kuntoutusraha ι Vammaistuki aikuiselle ι Vammaisten tukipalvelut. Voit saada opiskeluun kuntoutusrahaa tai muuta vastaavaa taloudellista tukea, jos opiskelu on osa ammatillista kuntoutusta.


Kelan tutkimusblogissa Kelan tutkija ohjeistaa opiskelijoita siihen, miten yleisestä asumistuesta saa kaiken irti. Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä, joita aiemmin myönnettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit