perjantai 30. syyskuuta 2016

Voiko yrittäjä tehdä palkkatyötä

Osta laitteet ja liittymät edulliseen DNA Hintaan omalla Y-tunnuksellasi. Tervetuloa tekemään helppoja hankintoja yrityksellesi. Maksuton verkkokurssi yrittäjille. Tutustu ja rekisteröidy!


Kun työtön saa tuloja ja hän ilmoittaa niistä, Kelalta lähtee automaattisesti pyyntö TE-palveluille tehdä uudelleen työvoimapoliittinen lausunto henkilön tilanteesta. Muraja katsotaan nyt yrittäjäksi, ennen kuin uusi lausunto tulee. Sinänsä siinä ei ole mitään outoa, mutta tilanne kuulostaa vain hassulta. YRITTÄJÄ tehdä palkkatyötä samalla alalla kuin yrittää.


TYÖNTEKIJÄ harjoittaa sivutoimisesti työnantajansa kanssa kilpailevaa toimintaa. Yrittäjältä selvitetään, voiko yrittäjä jatkaa työtään muuttamalla esimerkiksi tuotantoa, työolosuhteita tai työnjakoa. Kohtuullisuusnäkökohdat tulee tällöin ottaa huomioon. Asiantuntijalääkärin asema eläkeratkaisun tekemisessä.


Voiko sivutoiminen yrittäjyys tavallaan mennä ohi palkkatyön verottajan silmissä? Onko sivutoimisesen osakeyhtiön järkevin voitonjakotapa osingonmaksu kerran vuodessa? Voiko yrittäjien kassaan liittyä, jos on sekä palkansaaja että yrittäjä ? Päiväraha kuitenkin määritellään ainoastaan yritystoiminnan tulon perusteella. Alhainen työtulo voi olla haaste kassaan liityttäessä. Freelancer-työlle on ominaista työn tekeminen yrittäjyyden ja palkkatyön välimaastossa sekä erilaisissa lyhyissä projekteissa.


Freelancerit voivat toimia välillä palkkatyössä ja välillä toimeksiantoja tehden yrittäjinä, tai tehdä palkkatyötä ja toimeksiantoja samaan aikaan. Jotain sen tapaista että harrastaa yritystoimintaa jossa on jonkunnäköinen yrittäjän riski eikä pelkästään palkkatyötä osakeyhtiön piikkiin. Meillä oli aikoinaan osakeyhtiö joka teki putkitöitä, sähkötöitä ja keikkaili (merkitty yhtiöjärjestyksessä yhdeksi Oy:n toimialaksi) eikä ongelmia verottajan kanssa.


Tilapäinen töihin kutsuminen lomautuksen aikana Työnantaja voi kutsua sinut töihin lomautusaikanasi, lomautustavasta riippumatta. Tällöin lomautuksesi keskeytyy tilapäisesti. Lue aiheen Yrittäjyys keskusteluja. Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Jos olet lomautettu.


Suomi- tuhansia aiheita. Vanhuuseläkkeellä tai osittaisella vanhuuseläkkeellä ollessasi voit tehdä töitä niin paljon kuin haluat. Myös perhe-eläkkeen rinnalla saat työskennellä rajoituksetta.


Työkyvyttömyys-, työura- ja osa-aikaeläkkeessä työn ja ansioiden määrää on sen sijaan rajoitettu. Mä oon yrittäjä luonteeltani varmaan ikuisesti. Tyypillisesti nuo palkkiot voi olla esim. Edellämainitun Eezyn sivuilta löytyi nopealla selauksella, että heillä se on 3- alvittomasta summasta.


Mitään ei saa ilmaiseksi ja jos olisin itse yrittäjä , niin mun pitäisi joko hoitaa itse kirjanpito, alv-tilitykset, viranomaisvastuut, vakuutukset sun muut. Onko kuvataiteilija itsensä työllistäjä tai yrittäjä ? Mistä eläke kertyy ja voiko taiteilija saada työttömyysturvaa? Taiteilija-lehti kävi läpi uusimpia työelämän lainsäädännön muutoksia ja linjauksia kuvataiteilijan näkökulmasta. Taiteen vapaus on turvattu Suomen perustuslaissa. Tämä tärkeä periaate nousee usein esiin taiteilijan asemaa koskevassa keskustelussa.


Voiko aktiivisuutta kerryttää talkootyöllä? Aktiivimallin mukaista aktiivisuusedellytystä ei voi täyttää talkootyötä tekemällä, koska talkootyöstä ei makseta palkkaa, eikä sitä tehdä työsuhteessa. Aktiivisuuden edellytykseen kelpaavat sellaiset työt, jotka voitaisiin hyväksyä.


Riittää, että työ on tehty maksupäivän tarkastelujakson aikana. Työtunnit voivat jakautua maksupäivän ajalle miten vain, kunhan niitä on vähintään tuntia. Tosi hölmöä, konkurrintehnyt yrittäjä on itseasiassa paljon viisaampi,tietää jo paljon enemmän asioita kuin aloittava yrittäjä.


Siksi ihmettelen että kaiken maailman ulosottoilla,verottajalla ym. Enkä tarkoita tällä että maksut pitäisi saada jättää maksamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit