torstai 22. syyskuuta 2016

Ennakkovero 2019

Ennakkovero – henkilöasiakkaat. Jos tulot tai vähennykset muuttuvat tai eivät vastaa arviota, ennakkoveroa kannattaa muuttaa. Silloin vältyt jäännösverolta ja koroilta. Näin haet ennakkoveroa.


Sen sijaan maksamattomalle ennakkoverolle lasketaan ja peritään viivästyskorkoa heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen siihen päivään, jolloin se maksetaan. Maksamatta jätetty ennakkovero voidaan myös periä ulosotossa. Mitä tarkoittaa toiminimen ennakkovero ? Toiminimeä perustaessasi sinulta kysytään arviota ensimmäisen tilikautesi tuloksesta. Esimerkiksi maanviljelijät ja yrittäjät maksavat tyypillisesti ennakkoveroja.


Sivutuloille ei enää ole eri verokorttia, vaan sama verokortti koskee kaikkea palkkatuloa. Myös freelance-verokortit poistuvat. Riittää, että näytät verokortin tai annat verokortin kopion. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.


Verohallinto määrää ennakkoveron yrityksen arvioiman verotettavan tulon perusteella. Päätöksessä on ainoastaan maksuohjeet summineen ja eräpäivineen. Ole tarkkana, ettei päätöksiä ja maksutietoja tule mapitettua liian aikaisin. Päätös tulee todella aikaisin, tilitoimistoon on tullut jo sellaisia maksuja, joissa on eräpäivä v. Jos ennakot eivät ole olleet riittävät, niitä voi täydentää maksamalla ennakon täydennysmaksua. Mikäli ennakkovero on arvioitu liian pieneksi eikä yritys maksa täydennysmaksua, pitää verot maksaa takautuvasti jäännösverona yleensä koron kera.


Liikaa veroja maksanut puolestaan joutuu odottamaan rahojaan. Ohjelmaan myydään käyttöoikeus. Lisenssimaksu on yrityskohtainen eli ohjelman ostaneen yhtiön kaikilla työntekijöillä on oikeus ohjelman käyttöön.


OmaVerossa voit esimerkiksi. Osakeyhtiön ennakkovero. Tästä etukäteen tuloksesta maksettavasta verosta puhutaan nimellä ennakkovero.


Selvennös: Kun yritys maksaa tuloksestaan yhteisöveroa ennakkoon, asiasta puhutaan termillä ennakkovero. Mikäli määrätty ennakkovero ei riitä verojen katteeksi, erotus maksuunpannaan yrittäjän maksettavaksi niin sanottuna jäännösverona verovuodelta toimitettavan verotuksen päätyttyä. Nyt kannattaa tarkistaa verokortti! Maatalouden energiaveroja palautetaan korotetusti milj.


Maatalousyrittäjien eläkelain viivästyskoron tilapäistä alentamista jatketaan milj. Viivästyskorkolaskurin käyttö. Syötä viivästyskorkolaskurille korkoprosentti, päivämäärä (esim. laskun eräpäivän jälkinen päivä) josta aloitetaan laskeminen sekä päivämäärä milloin summa saadaan maksettua. Tutustu tuotteisiin ja palveluihin ja seuraa mitä OP Ryhmässä tapahtuu. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit