maanantai 19. syyskuuta 2016

Ennakkoperintö mökki

Löydä Sopivin Hotelli Sinulle, Vertaile Hintoja ja Tartu Tarjoukseen - Säästä! Niin yksinkertaista. Kolme makuuhuonetta yhteensä hengelle, juhlatilat jopa 1hengelle. Perintövero nousee progressiivisesti, joten ennakkoperinnön laskeminen mukaan kiristää varsinaisen perinnön verotusta.


Tämä juttu on julkaistu 16. Tavallisessa perheessä arvotaulu on tavanomaista suurempi lahja eli ennakkoperintöä, hyvin varakkaassa perheessä sama lahja olisi tavanomainen. Vastaavasti jos tavallisessa perheessä myydään lapselle vaikka mökki käypää hintaa 30–prosenttia edullisemmin, kyseessä voi alennuksen osalta jo olla ennakkoperintö. Mikä on edullisin tapa siirtää mökki lapsille?


Olemme yli 80-vuotiaita ja haluaisimme nyt luopua omistamastamme perintömökistä. Meillä on kolme lasta, jotka ovat perheellisiä, hyvin asiansa hoitavia ja keskenään sovinnossa. Lakimies: Näissä tilanteissa ennakkoperintö kannattaa Studio55.


Tästä puhutaan Julkaistu 14. Nordea Private Bankingin päälakimies Sakari Wuolijoki kertoi, että perinnön jakaminen ennen kuolemaa voi olla järkevä ratkaisu, kunhan asia on loppuun asti mietitty. Kun miettii omaisuutensa lahjoittamista lapsilleen jo elinaikanaan, onko ennakkoperintö yleensä hyvä vai huono vaihtoehto?


Varallisuuden siirtäminen jo elinaikana lapsille on yleensä verotuksellisesti järkevää, mutta ei siten, että lahjoitus katsotaan ennakkoperinnöksi, Veronmaksajain Keskusliiton lakimies Juha-Pekka Huovinen toteaa. Perintömökki on siitä hankala perillisten kannalta, että vaikka kuinka hankalassa paikassa mökki sijaitsisi, mökki arvotetaan käypään arvoon perintöverotuksessa, professori Kangas muistuttaa. Mökki siirtyy perillisille. Kustannusten, remonttien ym. Jos mökki on yhteisomistuksessa, kannattaa laatia kirjallinen käyttö- ja kulusopimus jo siinä vaiheessa, kun riitoja ei vielä ole.


Teille vanhemmille käyttöoikeus mökkiin, ei pelkkää hallintaoikeutta. Antti ilmoittaa pidättävänsä kiinteistön hallintaoikeuden itsellään. Jos myös Liisa käyttää kesämökkiä, Antti voi pidättää hallintaoikeuden sekä itselleen että Liisalle. Myös ennakkoperintö on lahja, josta maksetaan lahjavero.


Jakamattomaan perikuntaan kuuluu leski-isä, sisko ja minä. Perintönä jäi asunto jossa isäni asuu, sekä kesämökki. Vastaus tietämätön kyselee Isäni on uudelleen naimisissa ja heillä on omistuksessaan kesämökki. Meitä on kolme sisarusta ja isäni vaimolla on yksi tytär. Kesämökki ennakkoperintönä vai lahjana?


Isäni ja hänen vaimonsa haluaisivat nyt, että minä. Välillä on helppo vaipua synkkyyteen ja surkutella, kuinka tylsää tai epäonnistunutta oma elämä on. Jaettavana rahavarat.


Ei ole pystynyt maksamaan takaisin vainajan eläessä ja koko ajan sanonut, että tasataan tilit perinnönjaossa. Vanhempien lahja lapselle katsotaan ennakkoperinnöksi, jollei lahjakirjassa ole erikseen mainittu, että kyseessä ei ole ennakkoperintö. Meidän tapauksessa tärkeää oli, että tasapuolisuus Jarin ja hänen siskonsa välillä toteutuu.


Lahjasta maksetaan lahjavero.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit