keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Työmarkkinatuki veronpalautus

Vaikuttaisi suoraan ostovoimaan ja piristäisi kotimarkkinakysyntää. Ruokakaupaanhan ne muutamat sataset kuussa suurelta osin menevät. Kaupanala saisi pitää työpaikkansa.


Sitten vielä väitetään että nämä ihan siivellä elävät tässä yhteiskunnassa. Kun alat saada työttömyyspäivärahaa, saatat tarvita uuden verokortin. Vaikka tuki on pienempi kuin palkka, jota olet saanut aiemmin, veroprosenttisi ei välttämättä pienene.


Miten tulen toimeen 8eurolla kuukaudessa? Minulla on kouluikäinen lapsi. Meillä lasketaan elämiseen riittävän noin 800€-kk. El tästä kaikki pitäisi kustantaa kaikki,myös pyörä,sukset,luistimet.


Ulosmittauksesta lähetetään velalliselle pöytäkirja, josta ilmenevät muun ohella saatavat, joille ulosmittaus on suoritettu. Lisäksi pöytäkirjassa on näkyvissä ulosmittauksen suorittamispaikka ja -aika. Tuen suuruuteen vaikuttavat omat tulosi esimerkiksi osa-aikatyöstä sekä vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan.


Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Työmarkkinatuen kestoa ei ole rajoitettu. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Olen fyysisesti sairas toimeentulotuen saaja.


Käytän siivousyrityksen palveluita kotini siivouksessa. Olen maksanut itse koko vuoden siivouslaskut ja niistä tulee omavastuun 1euroa jälkeen n. Koska perustoimeentulotuki on viimesijainen taloudellinen tuki, tilapäiset, suuret tulot (esim. vahingonkorvaus, suuri veronpalautus tai perintö) voivat vaikuttaa toimeentulotukioikeuteesi useamman kuukauden ajan. Työttömänä Aktiivimalli on purettu 1. Yli 6pitäisi jäädä omaan elatukseen, mutta tuo veronpalautuskin viedään vaikka käteen jäävä työmarkkinatuki alkaa kuukausittain nelosella!


Ja siis siinä tapauksessa, että tuo työmarkkinatuki on ainut tulonlähde. Tuskinpa summalla on mitään väliä. Veronpalautus otetaan ikävä kyllä huomioon tt-tuessa. Harmi sinänsä, koska veronpalautukset tulevat sopivasti ennen joulua.


Jos niitä ei otettaisi huomioon tt-tuessa, siinä oliosi monella hyvää ylimääräistä rahaa joulun laittoon. Sitä en kyllä vieläkään ymmärrä, että mistä ihmeen toimeentulotuesta tuo veronpalautus voitaisiin vähentää. Minun esimerkissäni tulot olivat työmarkkinatuki ja asumistuki. Timo Samuli (kommentti 31): ”Ei taida saada. Saahan sen, jos ei ole muita tuloja ja on maksanut työmarkkinatuesta ennakonpidätystä vuoden ajan.


Du blir automatiskt utloggad om du inte gör någonting i nättjänsten på minuter eller om sessionen i nättjänsten varar längre än timmar. Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Tietopankkiin olemme koonneet kattavat paketit tietoa kaikesta mahdollisesta työttömyysturvaan liittyen.


Täältä voit lukea muun muassa Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenyydestä, ansiopäivärahasta, ansioturvan kompastuskivistä ja aktiivisuuden osoittamisesta ja monesta muusta tärkeästä asiasta. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Suojaosuutta laskettaessa otetaan huomioon velallisen elatuksen varassa oleva avio- tai avopuoliso ja samassa taloudessa asuvat omat ja puolison alaikäiset lapset sekä ottolapset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit