perjantai 23. syyskuuta 2016

Yrityksen verotiedot

Ilmoita ja maksa arvonlisävero OmaVerossa. Yleinen määräpäivä on kuukauden 12. Jos verokautesi on kalenterivuosi, ilmoita ja maksa arvonlisävero viimeistään 2. Julkisia ovat ainoastaan laissa erikseen luetellut asiakirjat ja rekisterit, kuten tuloverotuksen ja kiinteistöverotuksen julkiset tiedot. Verotustiedot ovat pääsääntöisesti salassa pidettäviä.


Tiivis katsaus yrityksen virallisiin tilinpäätöstietoihin viimeisen kuuden vuoden ajalta. Tunnuslukutiivistelmästä näet yhdellä silmäyksellä tärkeät tunnusluvut. Mukana myös vertailu toimialaan ja tilintarkastuslauseke.


Yhteisöllä tarkoitetaan esim. Verokoneesta löytyy verotettava tulo, verotuskunta ja maksetut verot. Näin ollen tietoja voi hyödyntää esim.


Verotiedot päivitetään edellisen vuoden osalta vuosittain marraskuun alussa. Luovan verosuunnittelun avulla voi merkittävästi pienentää verotettavaa tuloa ja näin tapahtuukin erityisesti monikansallisten konsernien tapauksissa. Tämän sivun taulukoista voi tutkia yhteistöveron maksajia kunnittain ja hakea esimerkiksi yrityksen nimellä. Listaus ei huomio konserniyhtiöitä. Miten toiminimeä verotetaan?


Mikäli olet toiminimiyrittäjä tai sellaiseksi aikova, toiminimen verotus on yksi olennaisimmista asioista, joista sinun tulee olla kartalla. Osakeyhtiön ja osuuskunnan kohdalla tilinpäätöksen ilmoittamisen laiminlyönti voi johtaa yrityksen poistamiseen kaupparekisteristä. Poistomenettelyyn voi joutua sekä toimimaton että toimiva osakeyhtiö tai osuuskunta. Lue lisää poistomenettelystä, kun tilinpäätöstä ei ole ilmoitettu. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Traficom on palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteri- ja valvontaviranomainen. Ajoitpa sitten omistus- tai työsuhdeautoa, seuraavan menopelisi valinta on tähänastisista ratkaisevin. Ne ovat nähtävissä yrityksen kotipaikan verotoimistossa. Toki nykyään verotuksen toimittaminen on keskitetty joillekin paikkakunnille, joten ensin on selvitettävä, että missä verotus on toimitettu.


Yle käsittelee verotietoja tänään kuitenkin monipuolisesti poliitiikan, talouden, kulttuurin ja urheilun eri näkökulmista. Verottajan päätös rajoittaa verotietojen julkisuutta. Iltalehden Verokoneen verotiedoista selviää eniten ansio- ja pääomatuloja saaneet suomalaiset.


Katso miten paljon koko Suomen hyvätuloisimmat ansaitsivat. Sivun meta description. Edunsaajien (omistajien) tiedot kaupparekisteriin 1. Yritykset ja niiden omistajat maksavat monia erilaisia veroja. Yrityksen omistajan ja yrityksen taloudesta vastaavien henkilöiden täytyy useimmissa tapauksissa olla verojen osalta oma-aloitteisia. Pääsäännön mukaan yrittäjän pääomatuloa on määrä, joka vastaa prosenttia (verovelvollisen niin vaatiessa tai prosenttia) yrityksen nettovarallisuudelle lasketusta tuotosta.


Näin laskettu pääomatulo-osuus verotetaan prosentin verokannan mukaan. Eikö yritysten verotiedot ole julkisia. Se ei vain ole yrittäjällä samalla tavoin yksinkertaista laskea kuin palkansaajalla. Yrittäjän tulot kun saattavat vaihdella paljonkin. Viimeiset verotiedot eivät yrittäjän kohdalla ole nykyiset tulot ja riippuu myös yritysmuodosta niiden tulojen selvittäminen.


Voit hakea tietoa kaikista yrityksistä, joilla on Y-tunnus. Hakutuloksesta pääset katsomaan yrityksen tietoja klikkaamalla Y-tunnusta. Jos arvonlisäverovelvollinen yritys käy kauppaa toisen EU:n jäsenvaltion arvonlisäverovelvollisen yrityksen kanssa, yritys merkitsee laskuun Y-tunnuksensa lisäksi ALV-numeronsa. Tutustu hakuohjeeseen.


Y-tunnus on ruotsiksi FO-nummer ja englanniksi Business ID. Alv-numero on ruotsiksi momsnummer ja englanniksi VAT number. Katso-organisaatiotunnistus ja valtuutushallinta on 1. Patentti- ja rekisterihallitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit