maanantai 4. syyskuuta 2017

Työvoimakoulutus kulukorvaus

Työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat monipuolisesti palveluita, jotka tukevat työllistymistä ja koulutusta ammattiin. Korvaus voidaan maksaa korotettuna myös silloin, jos palvelu järjestetään työssäkäyntialueellasi mutta kotikuntasi ulkopuolella ja jos majoittumisesta tulee sinulle kustannuksia. Ammatillinen työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa. Yrittäjyyttä harkitsevalle tai yrittäjäksi aikovalle järjestetään uravalmennusta yrittäjyyteen ja yrittäjäkoulutusta.


Kulukorvauksen suuruus on euroa päivältä. Aloitin työllistymistä edistävän palvelun. Miten haen kulukorvausta? Tämän sivuston käyttö edellyttää Javascriptiä.


Salli selaimen asetuksista Javascriptin käyttö. Työttömyyskassa maksaa työvoimakoulutuksen ajalta ansiopäivärahaa, jos jäsenen työssäoloehto on kunnossa. Denna tjänst använder JavaScript.


Jos olet ollut osan vuotta työttömänä, matkakulujen omavastuu on pienempi. Omavastuuseen vaikuttaa työttömyyskuukausien määrä. Opiskelija ei voi vähentää kodin ja opiskelupaikan välisiä matkoja verotuksessa.


Omaehtoisten opintojen ajalta kulukorvausta ei makseta, jos opinnot ovat alkaneet 1. Korotettu kulukorvaus on euroa päivältä eli noin 3euroa kuukaudessa. Voimme maksaa korotettua kulukorvausta € päivässä esimerkiksi silloin, jos osallistut työvoimakoulutukseen työssäkäyntialueesi ulkopuolella. Jos osallistut työssäkäyntialueesi ulkopuolella järjestettävään palveluun, tai jos sinulle aiheutuu osallistumisesta majoituskustannuksia, kulukorvaus maksetaan korotettuna. Työkyvytön henkilö voi olla työnhakijana työ- ja elinkeinotoimistossa.


Jos henkilö saa sairauspäivärahaa tai muuta täyden työkyvyttömyyden perusteella maksettavaa korvausta, hän ei yleensä voi saada työttömyysetuutta. Oppisopimuskoulutus ja työvoimakoulutus ovat opiskelijoille maksuttomia. Työvoimakoulutus Etsi sopivia työvoimakoulutuksia, hae koulutukseen ja seuraa, miten valintaprosessi etenee. Voit oppia uusia taitoja tai jopa uuden ammatin. TE-toimisto järjestää ammatillista työvoimakoulutusta.


Koulutus voi myös opastaa sinua työnhaussa. Mietin vaan uskaltaisko vaan merkitä et on ollut koulutuksessa kun saa muutenkin niin vähän rahaa? Sinulla on myös mahdollisesti oikeus korotettuun ansio-osaan ja kulukorvaukseen koulutuksen ajalta. Poissaolopäiviltä maksetaan ansiopäivärahaa ilman kulukorvausta.


Työvoimakoulutuksen ajalta kulukorvausta maksetaan poissaolopäiviltä, mutta ei kuitenkaan loma-ajoilta. Poikkeuksena muista työllistymistä edistävistä palveluista, omaehtoisten opintojen ajalta ei makseta kulukorvausta. Muut työllistymistä edistävät palvelut.


Omaehtoinen koulutus ja työvoimakoulutus ovat myös työllistymistä edistäviä palveluita, joista on kerrottu erikseen. Työllistymistä edistävien palveluiden ajalta maksetaan työttömyyspäivärahaa. Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT on todennut, että ammatillinen työvoimakoulutus edistää hyvin myös vaikeammin työllistyvien eli pitkäaikaistyöttömien, vähän koulutettujen ja ikääntyvien työllistymistä. Kouluttaja toimittaa opiskelijan työssäoppimisjakson järjestäjän ja työssäoppimispaikan osoitteen TE-palveluihin. Työvoimaviranomainen hankkii koulutuksen, ja koulutuksia järjestetään oppilaitoksissa, kurssikeskuksissa yms.


Ehtona silloin on, että opinnot ovat olleet todistettavasti kesken yli vuoden. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. TYJ on ansiosidonnaisen työttömyysturvan asiantuntija.


Vuorotteluvapaa auttaa jaksamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit