maanantai 4. syyskuuta 2017

Metsäverotus 2019

OmaVerossa voit nyt antaa kaikki veroilmoitukset sekä ilmoittaa korjaukset kiinteistötietoihin. Tämä helpottaa veroilmoituksen antamista. Pääsääntö on, että metsätalouden tulot ja menot kirjataan sille vuodelle, jolloin raha on liikkunut.


Veronalaisia metsätalouden tuloja ovat puunkauppatulot, joulukuusten, koristehavujen ja energiapuun myyntitulot, metsätalouden tuet sekä vakuutus- ja vahingonkorvaukset. Mette on Excelissä ja LibreOfficessa toimiva metsätalouden kirjanpitosovellus. Teet Mettellä helposti verotukseen tarvittavan kirjanpidon.


Ohjelma laskee lisäksi mm. Lisäselvityksiä verottaja saattaa kaivata kalustoon merkityistä koneista, verosihteeri Anja Lahti kertoo. Metsäveroilmoitus tulee jättää 2. Ilmoitus tehdään kassaperusteisesti, eli laskun tai tulon maksupäivämäärä ratkaisee sen, minkä vuoden veroilmoitukseen tapahtuma laitetaan. Vaikka tuloja ei olisi, menot kannattaa aina ilmoittaa.


Verohallinto määrää, mikä on verovapaan korvauksen enimmäismäärä. Liki viiskytä tonnia metsätuloa mutta menoa myös lähes puolet siitä eli reilu parkytä tiehen ja vähän muuhun. ALV eniten kraapaisee kun yli viisi tonnia antaa tililtä pois mutta se kuuluu pelin henkeen. Jos harjoitat myös maataloutta tai elinkeinotoimintaa, anna kaikki tuloveroilmoitukset 2. Jos olet rajoitetusti verovelvollinen (esimerkiksi asut ulkomailla), palauta metsätalouden veroilmoitus viimeistään 21. Ilmoita ja maksa arvonlisävero viimeistään 28.


Edunvalvontaa puunjuurelta Brysseliin. Tutustu tuleviin tapahtumiin. Keski-ikäinen luokanopettaja Arto Lohi valmistuu pian metsätalousinsinööriksi ja unelmoi työstä, jossa hän pääsisi työskentelemään enemmän luonnon keskellä.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Mettestä on julkaistu vuodenvaihdepäivitys, joka sisältää verottajan yhteinäistämisohjeissa julkaisemat hankintatyön arvot, matkustuskustannukset ja maataloudessa käytetyn omasta metsästä otetun puun arvot.


Kun metsä on hoidettu hyvin ja siihen lisätään kunnolla hoidettu metsäverotus , alkavat tuottavan metsätalouden avaimet olla hyppysissä. Pääkaupunkiseudun neuvontapiste. Km korvaus on €. Toimistovähennys myös, mutta mikä summa? Syötä sähköpostiosoitteesi lomakkeeseen, lähetämme sinulle linkin josta voit ladata pohjan ja sen jälkeen avata sen Excelissä.


Avattuasi pohjan voit täyttää matkasi tiedot siihen, jonka jälkeen pohja laskee automaattisesti kilometrikorvaukset ja päivärahat. Tältä sivulta löydät kaikki Suomen metsäkeskuksen lomakkeet, niiden toimitusosoitteet sekä ohjeita lomakkeiden täyttämiseen. Moduulissa käydään läpi metsään kohdistuvia veromuotoja, keinoja vaikuttaa veron määrään sekä eri omistusmuotojen verotusta. Lisäksi tutustutaan verottajan sähköisiin palveluihin ja uusiin verohuojennuksiin, kuten metsälahjavähennykseen. Helsingissä ja Kouvolassa metsäverotuksen illat.


Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit