perjantai 1. syyskuuta 2017

Isyysvapaan siirtäminen

Perheen muut lapset voivat olla päivähoidossa isyysvapaan aikana. Huomioi, että vanhempainrahakauden jälkeen saatu isyysraha vaikuttaa hoitorahaan. Tutustu tarkemmin, miten isyysvapaa vaikuttaa lasten kotihoidon tukeen ja yksityisen hoidon tukeen.


Isyysvapaan ajalta isyysrahaa. Tietyissä työehtosopimuksissa isyysvapaa tai osa siitä on sovittu palkalliseksi. Kaikki aiheesta isyysloma.


Tämän sivuston tarkoituksena on tuoda sinulle tietoa isyysvapaasta. Toivomme, että sivuston tiedot auttavat sinua oman lomasi järjestämisessä ja ymmärtämisessä. Näitä päiviä ei voi siirtää äidin pidettäväksi.


Voit pitää korkeintaan isyysvapaapäivää samaan aikaan kun lapsen äiti on äitiys- tai vanhempainvapaalla. Työnantaja ei saa ilman työntekijän suostumusta määrätä vuosilomaa työntekijän äitiys- tai isyysvapaan ajaksi. Jos vuosilomaa ei voida antaa äitiys- tai isyysvapaan vuoksi lomakautena, on loma annettava kuuden kuukauden kuluessa äitiys- tai isyysvapaan päättymisestä. Vuosiloman siirtäminen toiseen palvelussuhteeseen.


KVTES IV luku § ja mom. Jos työntekijän vuosilomaa ei voida äitiys- tai isyysvapaan vuoksi antaa tai §:ssä tarkoitetulla tavalla, loma saadaan antaa kuuden kuukauden kuluessa vapaan päättymisestä. Lisäksi sopimuksesta on poistettu erillismääräys, joka rajoitti sairausajan palkanmaksua tilanteessa, jossa palkansaajalle on myönnetty määräaikainen kuntoutustuki tai työkyvyttömyyseläke.


Työntekijä saa kuitenkin varhentaa äitiysvapaan sekä muuttaa synnytyksen yhteydessä pidettäväksi aiotun isyysvapaan ajankohdan, jos se on tarpeen lapsen syntymän tai lapsen, äidin tai isän terveydentilan vuoksi. Muutoksesta on tällöin ilmoitettava työnantajalle niin pian kuin mahdollista. Loma voidaan sen sijaan sijoittaa vanhempainvapaan ajalle.


Mikäli työntekijä ja työnantaja eivät toisin sovi, perhevapaan keskeyttäminen tai sen ajankohdan siirtäminen on mahdollista ainoastaan silloin, kun siihen on lapsen hoitoedellytyksissä tapahtuneeseen muutokseen liittyvä perusteltu syy. Takautuvasti loman siirtäminen on erikoistapauksissa mahdollista, mutta pääasiassa asia kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman nopeasti. Erikoistapaukseksi on laskettu esim. Työntekijän vuosilomapalkka ja lomakorvaus lasketaan kertomalla lomakeskituntiansio lomapäivien lukumäärän perusteella määräytyvällä lomapalkkasopimuksen mukaisella kertoimella. Lapsi voi olla päivähoidossa ennen isyysvapaata.


Aikaisemmin isäkuukauden siirtäminen edellytti, että lapsi oli tätä ennen kotihoidossa. Perhe voi saada kotihoidon tukea ja isyysrahaa samaan aikaan. Kotihoidon tuen hoitoraha ja äitiys- ja vanhempainrahakauden jälkeen maksettava isyysraha kuitenkin sovitetaan yhteen. TAI viikon isyysvapaan ja isäkuukauden.


Jos lomaa ei voi äitiys- tai isyysvapaan vuoksi antaa pääsäännön mukaisina aikoina, se voidaan antaa vielä kuuden kuukauden kuluessa vapaan päättymisestä. Loman siirtäminen tulee kysymykseen samoin edellytyksin kuin yleensäkin loman siirrosta sovittaessa. Päivähoitopaikka säilyy isyysvapaan ajan, mutta lapsi ei voi vapaan aikana olla päivähoidossa. Siis tuo päiväkodin tiedote koski lasta jonka isyysvapaata pidetään. Luulin että muutkaan lapset eivät saa olla hoidossa.


Eikö sen puoleen, en laittaisikaan hoitoon jos toinen vanhempi kotona. Palkanmaksu äitiys - ja isyysvapaan ajalta. Vuotta edeltävänä aikana D on ollut poissa töistä isyysvapaan johdosta päivää.


Vahinkopäivän vuosiansiot, joista poistetaan isyysvapaan vaikutus, ovat kahden desimaalin tarkkuudelle pyöristettynä 25.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit