maanantai 3. syyskuuta 2018

Elinkeinotoiminnan veroilmoitus palautuspäivä

Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Ulkomaisen liikkeen- tai ammatinharjoittajan on annettava elinkeinotoiminnastaan veroilmoitus Suomeen, jos yritystoiminta on rekisteröitynyt Suomessa ja saanut suomalaisen Y-tunnuksen. Elinkeinotoiminnan tuloveroilmoituksen (lomake 5) määräpäivä voi olla 2. Voit tehdä elinkeinotoiminnan veroilmoituksen verkossa tai paperilomakkeella.


Ilmoita lomakkeella elinkeinotoiminnan tuotot, kulut, varat ja velat. Täytä tarvittaessa myös liitelomakkeet.

Veroilmoitus täytyy aina antaa täytettynä varallisuus- ja velkatiedoilla, vaikka varsinaista toimintaa ei olisi verovuonna ollutkaan. Anna liitteenä aina lomake tai sen tiedot: Erittely varauksista, arvonmuutoksista ja kuluvan käyttöomaisuuden poistoista. Toiminimien veroilmoituksen palautuspäivä.


Kutakin yrittäjää koskeva päivämäärä on ilmoitettu lomakkeella. Ulkomailla asuvilla mutta elinkeinotoimintaa Suomessa harjoittavilla rajoitetusti verovelvollisilla elinkeinotoiminnan tuloveroilmoituksen määräpäivä voi kuitenkin olla myös 19. Ammatinharjoittajana (=toiminimiyrittäjänä) sinun on annettava elinkeinotoiminnan veroilmoitus , jos Verohallinto on lähettänyt veroilmoituslomakkeen, jos sinulla on tuloja, menoja, varoja tai velkoja tai jos Verohallinto sitä erikseen pyytää.


Veroilmoitus verkossa -palvelu on auki niille liikkeen- ja ammatinharjoittajille, joiden sekä esitäytetyn veroilmoituksen että elinkeinotoiminnan veroilmoituksen palautuspäivä on 3. Korjaukset veroilmoitukseen kannattaa tehdä verkossa osoitteessa vero.

Luonnollisen henkilön ja kuolinpesän on aina annettava oma-aloitteisesti maatalouden ja elinkeinotoiminnan veroilmoitus (VML §:n momentti). Tiedot näkyvät myös Omaverossa. Omaverossa on oletuksena, ettei tietoja ei postiteta kotiin eli tiedot näkyvät vain Omaverossa. Jos olet valinnut Suomi.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Suurimmalla osalla yrittäjistä veroilmoituksen palautuspäivä on 2. Esitäytetty veroilmoitus on palautettava vain, jos siihen on lisättävää tai korjattavaa.


Myöskään liikkeen- ja ammatinharjoittajien ja heidän puolisoidensa ei tarvitse palauttaa esitäytettyä veroilmoitusta, jos siinä ei ole korjattavaa. Veroilmoituslomakkeen etusivulle on merkitty veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä , joka voi olla 6. Verohallinnon mukaan muutokset esitäytettyyn veroilmoitukseen kannattaa tehdä verkossa osoitteessa: vero. Liikkeen- ja ammatinharjoittajat saavat esitäytetyn veroilmoituksen maaliskuun alussa tai huhtikuussa. Palvelu on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


Liikkeen ja ammatinharjoittajan on annettava elinkeinotoiminnan veroilmoitus aina. Kiinteistöveroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on liikkeen- ja ammatinharjoittajille 13. Palautuspäivä voi olla myös myöhäisempi 7. Tarkista palautuspäivä aina lomakkeelta.


Myös puoliso antaa veroilmoituksen samaan aikaan kuin yrittäjä.

Helpointa se on tehdä verkossa. Tänä vuonna viimeinen palautuspäivä on 4. Paperilla ilmoitettaessa elinkeinotoiminnan tiedot on aina annettava veroilmoituslomakkeella 5. Lomakkeeseen on merkitty sen viimeinen palautuspäivä. Voit merkitä elinkeinotoiminnan tulokseksi nolla euroa. Ensi maanantaina on liikkeen- ja ammatinharjoittajien veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä.


Osa yrittäjistä haluaa hoitaa kirjanpitonsa sekä veroilmoituksensa itse. Eihän siinä mitään, jos toiminta on pienimuotoista, ja aikaa sekä osaamista talousasioiden kanssa pakertamiseen löytyy. Tilitoimistoissa tehdään juuri tällä hetkellä pitkää päivää, jotta kaikkien veroilmoitukset saataisiin jätettyä määräpäivään mennessä.


Maatalouden tai elinkeinotoiminnan tuotantorakennusten rakentamiseen ja korjaamiseen käytetyn puutavaran osalta verotuksessa sovelletaan ns. Puutavaran arvoa ei merkitä tuloksi metsätaloudessa, mutta se ei myöskään ole vähennyskelpoista menoa maatalouden tai elinkeinotoiminnan verotuksessa. Kir­jas­to­ha­ke­mis­to ko­ko­aa yh­teen kaik­ki Suo­men kir­jas­tot.


Vo­it hel­pos­ti tar­kis­taa oman kir­jas­to­si au­ki­o­lo­a­jat tai pai­kan­taa lä­hel­lä­si si­jait­se­vat kir­jas­tot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit