keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Perinnönjako riita

Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Määräajat moitekanteen nostamiselle ovat riippuvaisia siitä, millä tavalla perinnönjako on toteutettu. Jos perinnönjako on annettu pesänjakajan tehtäväksi toimitusjakona, määräaika kanteen nostamiselle on kuusi kuukautta perinnönjaon toimittamisesta sekä materiaalisen että muodollisen virheen perusteella. Mitä suurempi riita , sitä suuremmat ovat yleensä omaisuuden jakamisen kustannukset. Pesän varallisuuteen voi kuulua asunto, joka myydään ja kauppakirjankin laatiminen sisältyy kuluihin.


Maallinen mammona voi sotkea pahasti suvun suhteet.

Eikä siihen tarvita edes isoa omaisuutta. Sukulaiset saavat keskenään helposti aikaan mehevän perintöriidan arvottomista muistoesineistäkin. Pahimmillaan tämä johtaa loppuelämän kestävään mykkäkouluun. Katso mistä tavaroista tulee useimmin riitaa ja miten estää tilanteen kärjistyminen. Vastaus Apua kaivataan.


Mielivaltaisesti pilaa esimerkiksi sovitut kiinteistökaupat. Hänelle tuntuu olevan. Osittainen perinnönjako.

Kuolinpesä voidaan jättää myös toistaiseksi jakamatta kokonaisuudessaan tai jakaa kuolinpesä vain joiltain osin esim. Pesä voidaan myös jakaa siten, että ainoastaan joku tai vain osa osakkaista saavat osuutensa. Tällöin puhutaan osittaisesta perinnönjaosta. Asiantuntemukseni ydinalueisiin kuuluvat perheoikeus, perintöoikeus, riita -asiat sekä rikosoikeus. Kuluneen vuosikymmenen aikana olen kohdannut ihmiselämän kirjon kehdosta hautaan ja kaikenlaista siltä väliltä.


Mikäli perilliset eivät pääse sovintoon pesän jakamisesta, käräjäoikeudelta voidaan pyytää pesänjakajan määräystä, jolloin perinnönjaon toteuttaa käräjäoikeuden määräämä pesänjakaja, jonka on oltava lakimies. Jokaisen kuolinpesän osakkaan on allekirjoitettava tämä jakokirja. Toisaalta osakas voi valtuuttaa jonkun toisen henkilön allekirjoittamaan jakokirjan omalta osaltaan. Osakkaiden allekirjoituksien lisäksi tarvitaan kaksi esteetöntä henkilöä todistamaan.


Toimistossa työskentelevät asianajajat Pertti Patrikainen, Arno Miettinen ja Riitta Laakso, sekä luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Minna Pilviö. Usein perinnönjaon hetkellä muutoin sopuisista sukulaisista saattaa kehkeytyä hyvinkin riitaisia. Soppaan työntävät lisäksi lusikkansa useat henkilöt, joiden ei kokkeina nimenomaisessa tilanteessa tulisi häärätä ollenkaan – esimerkiksi perillisten puolisot. Perintöriidat saattavat äityä joskus vakaviksikin.


Perinnönjako – onko laiha sopu parempi kuin lihava riita ? Sen tietävät perintöjä työkseen ratkovat juristit. Erityisesti kaksi asiaa voi ratkaista, tuleeko perinnöstä riita. Riitely rahasta ja tavarasta saattaa yleistyä, kun jaettavaa alkaa olla enemmän.


Riita -asioissa pyritään ensisijaisesti sovitteluun, sillä asioiden ratkaiseminen käräjäoikeudessa voi nostaa kustannukset huomattavan suuriksi.

Sovittelussa ammattitaito korostuu – anna meidän auttaa. Käräjäoikeuksissa voidaan ottaa riita -asioita soviteltavaksi. Lakimiehemme ovat juridiikan moniosaajia – autamme teitä niin lapsiasioissa, rikosasioissa, perunkirjoituksissa, riita -asioissa, kuin edunvalvonnan tapauksissa. Olemme empaattinen lakiasiaintoimisto, ja haluamme olla muuttamassa toimialan lukkiutuneita toimintamalleja.


Meille on helppo soittaa kaikenlaisissa lakiasioissa. Asian käsittelystä tuomioistuimessa peritään oikeudenkäyntimaksu, jonka tavallisesti maksaa jutun vireille panija. Esimerkiksi tavallisen riita -asian käsittely käräjäoikeudessa maksaa 86–5euroa. Hallinto-oikeudessa oikeudenkäyntimaksu on 2euroa.


Oikeudenkäyntimaksua ei peritä, jos valitus hyväksytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit