tiistai 18. lokakuuta 2016

Tulityön jälkivartiointi

Tarvittaessa tulityövartijan on keskeytettävä tulityö. Jälkivartioinnin aikana tulityöpaikan ympäristöineen on oltava jatkuvan silmälläpidon alaisena. Erityisesti tulityövartijan ja tulityötekijän tulee huolehtia, että työssä syntyvä palovaarallinen jäte siirretään vaarattomaan tilaan ja kastellaan. Lisäksi tulee valvoa, ettei itse tulityön kohde kuumene liikaa ja syty palamaan. Alkusammutuskalusto on oltava tulityöpaikalla koko tulityön ja tulityön jälkivartioinnin ajan.


Koska maiden määräyksissä ja ohjeissa on joitakin eroja, on tulityön osapuolet perehdytettävä kyseisen maan määräyksiin ja ohjeisiin. Nyt haussa SataSafety Oy:lle tulityövartijoita teollisuuteen ja tuotantolaitoksille Porin alueelle. Hakijoille katsomme eduksi vartiointialan kokemuksen, VPK-toiminnan, ensiapu- ja.


Lltyön jälkeen on jälkivartiointi toteutettava tulityöluvan osattava tehdä hätäilmoitus ja käyttää tulityöpaikalle an on keskeytettävä tulityö. Palo voi syttyä vielä 2-tunnin kuluttua tulityön päättymisestä. Muista aina jälkivartiointi. Tuhopolttojen ehkäisy Suomessa lähes joka kolmas tulipalo sytytetään rissa, ullakolla, jätekatoksessa, lastauslaiturilla tai rakennuksen seinustalle kertyneessä jätekasassa. Työn jälkeiset toimet Pyydetään valvomosta kytkemään takaisin tulityön takia irroitetut paloilmoitin- ja sammu-tuslaitteistot.


Suoritetaan tulityöluvassa edellytetty jälkivartiointi. Kaikki valittavat tekijät koulutetaan. Vesiputkien sulatus.


Talvella jäätyneiden vesiputkien sulatukset aiheuttavat tulipaloja. Varaa riittävästi alkusammutuskalustoa sulatuspaikan läheisyyteen. Ei tuon vartian ainakaan ennen tavinnut istua siinä kuin tatti vaan muun työn. Kytketään takaisin tulityön vuoksi irrotetut paloilmoitin- ja sammutuslaitteistot. Neuvonta Kaikissa tulitöitä koskevissa asioissa saa neuvontaa ja lisätietoja paikallisilta pelastusviranomaisilta ja vakuutusyhtiöiden teknisiltä asiantuntijoilta.


Eli kun toho sammutetaan tai pikipata ja sen kaasuventtiili suljetaan – vartioidaan työmaata vielä vähintään tunnin ajan. Tämän työn suorittaa yleensä urakoitsija, mutta sen voi tehdä myös tilaajan edustaja. Syy: hitsatessa on vähän paha havainnoida ympäristöä samalla. Tai voihan se esim. Vartiointia tulee suorittaa tulityön ajan ja vähintään tunnin ajan sen jälkeen ohjeen mukaisesti.


Jälkivartiointi : Kohteissa on yhden tunnin jälkivartiointi tulityön lopettamisen jälkeen, mikäli tilaaja ei edellytä pidempää jälkivartiointia. Tulitöitä ei saa tehdä yksin. Veneissä tehtävä tulityö aiheuttaa palovaaran.


Mikäli mahdollista, tulityön kohde kannattaa irrottaa paikoiltaan ja siirtää se tulityön ajaksi vakituiselle tulityöpaikalle. Mikäli näin ei voida menetellä, tulee harkita veneen siirtämistä vakituiselle tulityöpaikalle. Sammutuskaluston on oltava tulityöpaikalla koko tulityön ja tulityön jälkivartioinnin ajan.


Tilapäisiä tulitöitä saa ainoastaan tehdä tulityökortin omaava henkilö. Jokaista tulityötä varten pitäisi kirjoittaa erillinen tulityölupa vaikka itse tekisit sen tulityön , mutta tarvitset sen toisen henkilön vartioimaan sitä tilapäistä tulityötä ja jälkivartiointi on se tunti minimissään. Palo- ja räjähdysvaarallisissa eli Ex-tiloissa kipinöitä aiheuttavien töiden tekeminen on kielletty.


Ex-tiloihin saa viedä vain Ex-hyväksyttyjä sähkölaitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit