torstai 27. lokakuuta 2016

Avioeron hinta 2019

Pelkällä hakemuksen käsittelyllä on oma hintansa. Silloin tuomioistuin voi tuomita teidät avioeroon heti. Avioerohakemus hinta. Perheasioiden sovittelu. Kun harkitsette avioeroa ja tarvitsette apua asioista neuvottelemiseen, voitte hakea perheasioiden sovittelua.


Kun menit naimisiin, tuskin ajattelit, että oma liittosi päätyisi tilastoissa siihen noin prosenttiin, jotka loppuvat eroon. Juuri niin nyt on kuitenkin käymässä. Tunteiden myllerryksen keskellä pitäisi osata hoitaa käytännön asiatkin.


Miten avioeron saa? Vastaava lakimies Jan-Olof Nyholm psykologi- ja lakiasiaintoimisto PsyJuridicasta antaa. Haluatko selvittää avioeroon liittyvät käytännön kiemurat yhdeltä lukemalta?


Täällä se onnistuu! Kun riitely menee järjen edelle, avioeron hintalapussa on vain taivas rajana. Teksti: Annukka Oksanen. Ensimmäisen vaiheen hinta on 2euroa ja toisen vaiheen hinta on 100. Jos toinen puoliso hakee avioeroa yksin, on hakemus annettava.


Tuomioistuinten maksut. Yle kertoi eilen miten avioerot jakautuvat alueittain. Mikäli sopua ei synny, voi kumpi tahansa osapuolista viedä edellä mainitut kysymykset tuomioistuimen ratkaistavaksi myös ilman avioeron hakemista. Sopimukset elatusavusta ja lasten huollosta ja tapaamisoikeudesta voidaan myös viedä kunnan sosiaaliviranomaisten vahvistettavaksi, jolloin ne sitovat osapuolia kuin tuomioistuimen päätös.


Hinta muodostuu pesänjakajan palkkiosta ja eroavan parin juristien palkkioista. Kumpikin vastaa puoliksi pesänjakajan palkkiosta ja kokonaan oman juristinsa kuluista. Jos puolisot asuvat avioeron harkinta-aikana tai erottuaan edelleen yhdessä, kyseessä on yhteinen talous. Jos muutat eron yhteydessä, lue lisää asunnon vaihtumisen vaikutuksista sivulta Asunnonvaihto. Ero voi vaikuttaa seuraaviin sinun tai puolisosi etuuksiin, jolloin siitä on ilmoitettava Kelaan.


Jokainen, jolla on Suomessa asuinpaikka ja joka on merkitty täällä väestötietojärjestelmään, voi muuttaa Suomessa etu- ja sukunimensä. Lisäksi ulkomailla asuvien Suomen kansalaisten, joilla on asuinpaikka muussa valtiossa kuin Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa, nimenmuutos voidaan tehdä myös Suomessa. Jos sinä ja puolisosi olette asuneet erillänne ilman keskeytystä viimeiset kaksi vuotta ennen avioeron hakemista, harkinta-aikaa ei tarvita. Itiksen viereen suurin toivein rakennettu kauppakeskus Easton ei ole lunastanut lupauksiaan 10. Jos puolisoilla on kaiken avio-oikeuden poissulkeva avioehtosopimus, tehdään ainoastaan omaisuuden erottelu.


Jos puolisot eivät pääse sovintoon osituksesta tai omaisuuden erottelusta, oikeus määrää hakemuksesta pesänjakajan. Hieman harvinaisempi on hakemus yhteiselämän lopettamisesta. Yhteiselämän lopettamisessa käräjäoikeus ratkaisee, kumpi puolisoista saa toistaiseksi jäädä asumaan yhteiseen kotiin. Tässä kirjoituksessa ja videolla käyn läpi vain mitä varsinaisia kustannuksia avioerosta aiheutuu.


Käräjäoikeuden hakemukset. Koska avioeroa koskeva oikeudenkäynti on kaksivaiheinen, tulee hakemuksessa ilmaista selkeästi onko kyse avioeron vireille laittamisesta (I-vaihe) vai lopullisen avioeron hakemisesta (II-vaihe).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit