torstai 6. lokakuuta 2016

Työasuntovähennys käytännössä

Työasuntovähennys käytännössä

Työntekijän työasuntovähennys on 4. Vuokraan luetaan suoritukset, jotka vuokralainen maksaa vuokrasuhteen perusteella vuokranantajalle. Jos vesimaksut sisältyvät perittyyn vuokraan, ne oikeuttavat vähennykseen. Verottaja ei pystyisi asiaa käytännössä valvomaan. Muutama kysymys työasuntovähennykseen liittyen. Eli onko minulla käytännössä mitään perusteita saada työaikavähennyksiä, mikäli.


Kyseinen säännös koskee käytännössä yleishyödyllisen yhteisön. Asuntoetu ja työasuntovähennys. Valtiovarainministeriössä selviteltiin myös mahdollisuutta laajentaa työasuntovähennys yksin asuville. Siltä osin lakiin ei tehty muutoksia.


Yksin asuva voi saada jatkossakin työasuntovähennyksen vain, jos hänellä on saman aikaisesti kaksi vakinaista työpaikkaa eri paikkakunnilla. Palkansaajilla ei yleensä ole tulonhankkimiskuluiksi katsottavia edustusmenoja, minkä vuoksi vähennyksen myöntäminen tulee käytännössä harvoin kysymykseen. Esimerkiksi myyntimiehet ja liikkeiden edustajat saavat kuitenkin vähentää tulostaan heille aiheutuneet edustusmenot, jos heidän työnantajansa ei ole niitä heille korvannut. Chat-kuvake näkyy vero.


Työasuntovähennys käytännössä

Jos verovelvollisen työasunnosta maksaman vuokran määrä on vähemmän kuin 2euroa kuukaudessa, työasuntovähennyksenä vähennetään maksetun vuokran määrä. Vähennyksen saa ainoastaan aviopari tai avopari, joka on ollut avioliitossa tai jolla on tai on ollut lapsia. Miksi avoparit ilman aiempaa avioliittoa tai lapsia ovat eriarvoisessa asemassa? Ronkainen kyseenalaistaa. Olet kyllä oikeutettu työmatkavähennyksiin mutta ottaen huomioon omavastuun 6euroa ja lyhyt työkesto vain kaksi työmatkaa viikossa niin et ehkä siitä pääse hyötymään.


Valiokunnan kannanotossa kiinnitettiin huomiota myös rajaukseen liittyvään tärkeään valvonnalliseen näkökohtaan. Mikäli puolisoa tai lapsia koskevasta edellytyksestä luovuttaisiin, se miten vakituista asuminen toisella paikkakunnalla on, jäisi verovelvollisen oman ilmoituksen varaan. Vaikka normaalisti vuokrat eivät ole vähennyskelpoista menoa, on työasunto tähän poikkeus. Ohjeessa käsitellään edellytyksiä, joiden perusteella verovelvollisella on oikeus työasuntovähennykseen verotuksessa. Edellytykset täyttävä yrittäjä vakuutetaan yritystoiminnan aloittamisesta lukien.


Työasuntovähennys käytännössä

Lue lisää yrittäjästä. Työasuntovähennyksen määrä on 1. Tuloveron lisäksi palkasta maksetaan kunnallis- ja kirkollisveroa. Nämä ovat suhteellisia veroja eli kaikki maksavat niitä saman veroprosentin mukaisesti.


Erilaiset vähennykset tekevät näistäkin veroista kuitenkin käytännössä progressiivisia. Kati Mattinen Työmatkakustannukset käytännönläheisesti Helsingin seudun kauppakamari Taitto Heljä Silvennoinen Kansi Heljä Silvennoinen Kannen kuva istockphoto. Eli käytännössä vaimosi saa antaa ampuma-aseensa sinulle tässä tapauksessa käyttöön, vaikka sinulla ei olekaan hallussapitolupaa.


Työasuntovähennys käytännössä

Luonnolliset vähennykset V erovelvollinen saa vähentää palkkatuloistaan tulonhankkimisvähennyksenä 6e u-roa, kuitenkin enintään palkk atulon määrän (TVL 9 §:n kohta ). Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että tositteet tule säilyttää yli kuusi vuotta. Kuitteja ei enää lähetetä verottajalle. Ne pitää säilyttää itse ”viisi vuotta verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta”.


Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuitti pitää säilyttää seitsemän vuotta siitä, kun se on saatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit