perjantai 28. lokakuuta 2016

Hyviä otsikoita

Hyvään juttuun kuuluu aina hyvä otsikko. Sanat ovat joustavaa materiaalia. Joskus kannattaa kokeilla, miten monia erilaisia otsikoita saa aikaan vain viidestä tavallisesta sanasta – järjestystä vaihtamalla, taivutusmuotoa muuttamalla ja jättämällä niistä viidestäkin pari pois. Tavallisen hyviä otsikoita näkee oikeastaan aika paljon.


Hyvä otsikko kertoo, mitä on tulossa.

Usein otsikko tuo esiin myös aiheeseen valitun näkökulman sekä tekstityypin. Olipa otsikko valmiiksi annettu tai itse tehty, sen on vastattava tehtävänantoa. Mitkä on hyviä otsikoita ? Kertokaas että millaset otsikot saa teijät avaan keskustelun? Keräämällä hyviä otsikoita valmiiksi, ei itse artikkelin kirjoittaminen vie läheskään niin paljon aikaa kuin yleensä.


Ota aikaa kellolla ja unohda perfektionismi. Olen itse käyttänyt joskus blogipostauksien kirjoittamiseen useita tunteja, mutta nykyään niihin ei mene puolta tuntia pidempään kuin poikkeustapauksissa.

Ei VL-uskonto ole pahasta. Sen pohjana on Jumalan rakkaus ja Jeeskuksen sovitustyö. Se mikä on pahasta on se että liikkeessä on otettu käyttöön täysin Raamatun vastaisia ja Jumalaa pilkkaavia ihmissääntöjä. ALOITUS Esseen aloitus vangitsee lukijan mielenkiinnon, selvittää, mitä essee tarjoaa lukijalle sekä kertoo jotain koko tekstistä – sen aiheesta ja tyylistä.


Hänen mielestään esseekoetta ei tulisi ajatella tehtävänä, jossa on oikeita ja vääriä vastauksia, koska mahdollisuuksia on monia. Löytty puhuu mieluummin hyvistä ja huonoista valinnoista. Näillä vinkeillä varmistat tekeväsi hyviä ratkaisuja kokeessa! Valitse sinua puhutteleva aihe. Hyviä otsikoita on tuskaisen vaikea keksiä Syksy vetelee viimeisiään ja talvi kolkuttelee ovelle.


Tuntuu siltä, että vuodenajat hurahtavat ohitse ennen kuin ehdin kunnolla herätä ja nauttia niiden sydänajasta. Jos luulit, että otsikoita keksivät vain reportterit, olit väärässä. Taito luoda hyviä otsikoita on tärkeä taito jokaiselle markkinoijalle ja yrittäjälle. Otsikoita käytetään kaikenlaisessa mainonnassa ja niiden tarkoitus on saada mahdollisen asiakkaasi huomio ja kiinnostust herätettyä.


Laittakaa aiheita tai otsikoita jos tulee mieleen. Kiitos paljon jos joku viitsii ja keksii.

Ilmoita asiaton viesti. Jos otsikko on vaikkapa Väittämien käyttökohteet, ei tuon otsikon alla pidä yhtäkkiä kirjoittaa väittämien kytkemisestä päälle tai pois päältä. Lopuksi, Muuta ynnä muut vastaavat eivät kerro otsikoimastaan tekstistä mitään, joten ne eivät ole hyviä otsikoita. Asia-aineisiin vaan ei saanut niin helposti syntymään päässään kunnon sisältöä. Mielikuvitusjutut oli aina tosi helppoja ja niistä tuli aika hyviä.


Harmi vaan etten ole säilyttänyt ainevihkojani enkä muista aineistani juuri mitään. Olen toki kanssasi samaa mieltä siitä, että Aforismi-artikkelille voisi rakenteen selkeyttäminen olla hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit