tiistai 18. lokakuuta 2016

Aseluvan hylkääminen

Aseluvan saajaa koskevat edellytykset. Aselupaan liitettävä ampuma-aseen hankkimisoikeus voidaan myöntää vain sellaiselle vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on terveydentilansa ja käyttäytymisensä puolesta sopiva pitämään hallussaan ampuma-asetta ja aseen osaa. En jaksanut lukea kaikkia viestejä joten pahoitteluni jos tämän on joku jo selvittänyt täällä, eli kysyisin että vaikuttaako rikosrekisterissä oleva huumausainemerkintä aseluvan hankkimiseen? Kyseessä ei ole siis mikään vakava juttu, nuorena typeränä killinä tuli pilveä kokeiltua ja kiinnihän siitä jäätiin poliisille.


This topic has replies, voices, and was last updated 22. Viewing posts - through (of total) Author Posts 20. Huostaanottohakemuksen hylkääminen – Huoltajan ensisijainen vastuu lapsen hyvinvoinnista. Ampuma- aseluvan säännöllinen tarkastelu ja ampuma- aseluvan peruuttaminen Asedirektiivi ei ennen muutosta sisältänyt säännöksiä aseluvan haltijoiden seurannasta luvan myöntämisen jälkeen. Muutosdirektiivissä jäsenvaltiot velvoitetaan perustamaan ampuma- aseluvan haltijoita koskeva seurantajärjestelmä.


Maailma on muuttunut aika lailla vuodessa, aikonaan aseluvan sai muuta kuin haki. Siksipä aseita tuli hankittua aina kun sopiva tuli vastaan. Ei sitä silloin tullut mieleenkään, että tänä päivänä silloin hankittu lupa koituisi rasiteeksi. Myöntää täytyy että omista (tällä hetkellä) tarpeetonta haulikkoa. Tätä korostaa ampuma -asekouluttajan täydellinen, voisi sanoa diktatorinenvastuu ja valta antaa tai olla antamatta aktiivisuustodistuksia seuransa harrastajille.


Poliisi voi peruuttaa aseluvan , jollei luvanhaltijaa enää voida pitää riittävän luotettavana tai jos peruuttamiseen on muuten erityisiä perusteita, kuten päihdyttävien aineiden väärinkäyttö tai psyykkisiä syitä. HE: laiksi ampuma-aselain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta sekä kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden vastaisen Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimuksen ampuma-aseiden, niiden osien ja komponenttien sekä ampumatarvikkeiden laittoman valmistuksen ja kaupan torjumista koskevan lisäpöytäkirjan hyväksymisestä ja laiksi lisäpöytäkirjan lainsäädännön alaan. Toisaalta aseluvan haltijakin saattaa muuttua itselleen tai läheisille vaaralliseksi.


Nykyinen laki sitoo tämän vuoksi myös valkotakkeja. Lääkärin on nykylain mukaan ilmoitettava poliisille henkilöstä, joka ei käytöksensä tai terveydentilansa vuoksi enää ole soveltuva aseenomistaja. Tietoisuus on lisääntynyt räjähdysmäisesti viimeisen vuoden aikana mm. Passin hinta ei ole sanottavasti noussut vaikka ko.


Myös ajokortin uusiminen maksaa suunnilleen saman kuin muutama vuosi sitten. Kuitenkin aseluvan hintaa nostettiin 1 yhdellä kertaa viime heinäkuun alusta. KHO: Poliisilaitos ei menetellyt lainvastaisesti kun ampuma- aseluvan peruuttamisasiassa ei ollut kerrottu oikeudesta käyttää avustajaa Esitutkintalain mukaan asianosaisella oli oikeus käyttää valitsemaansa avustajaa esitutkinnassa.


Sekä eläinsuojelulaissa että metsästyslaissa kissan hylkääminen on säädetty rangaistavaksi teoksi. Eläinsuojelulain §:n mukaan kunnan tehtävänä on huolehtia alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Ruotsin ampuma-aselainsäädännön erityispiirteenä on, että aseluvan haltija voi jättää aseensa enintään kolmeksi vuodeksi säilytettäväksi henkilölle, joka on vuotta täyttänyt ja jonka ei voida olettaa käyttävän asetta väärin. Lisäksi lupaan voidaan sisällyttää erityisiä säilyttämistä koskevia ehtoja.


On lehtitietojen mukaan todennäköistä, että molemmista suomalaisista kouluammuskelijoista oli viranomaisilla tiedot, jotka olisivat riittäneet aseluvan epäämiseen. Ensimmäisen perhe kuului poliittiseen ääriliikkeeseen ja toinen oli intti dropout, joka usein tarkoittaa mieleterveysongelmia. Vuokralainen ei saa tehdä asunnossa luvatta muutostöitä tai luovuttaa näitä eteenpäin uudelle asukkaalle muun muassa takuu- ja ylläpitovastuiden vuoksi. Israelissa on pakollinen asevelvollisuus kaikille vuotta täyttäneille, mutta vain harva armeijan käynyt täyttää edellä mainitun kriteerin.


Ennen lakimuutosta aselupia annettiin ammatin perusteella. Tämä ampumapäiväkirja on tarkoitettu practical-ammuntaan ja sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi aseluvan hankinnassa apuna. PDF-dokumentti tulostuu Akokoisena.


Kilpailujen kärkipaikat? Erityisvaikeudet ovat yleisiä. Vanhemmat Mihin vuorovaikutusvaikeudet.


Tuttu poliisikonttori, josta on saanut passin, ajokortin, aseluvan ja muitakin lupia, saattaa pian olla taakse jäänyttä elämää. Poliisi on ajamassa omaa lupahallintoa alas ja siirtämässä tehtäviään pois. Lisäksi kansalaiset palvellaan hyvin ja henkilökohtaisesti laajalla palveluverkolla.


Tässä tapauksessa asiantuntija oli Fortumin oma työntekijä, joka kävi kertomassa mikä on kohtuullista, Suurla huomautti. Kuluttaja-asiamies haki ennakkoratkaisua Suurlan mukaan kanteen hylkääminen on jatkuvasti ollut yksi vaihtoehto, mutta perusteita hän pitää erikoisina. Koska syytteen hylkääminen ei edellä esitetyn mukaisesti sellaisenaan merkitse korvausvaatimuksen kariutumista, olisi tuomioistuimen tullut jutun rikosoikeudellisesta lopputuloksesta riippumatta ottaa käsiteltäväksi ja ratkaista esitetty korvausvaatimus vahingonkorvausoikeudellisten normien mukaan. Vähemmistön mukaan itsekriminointisuojalla on myös aineellisoikeudellisia vaikutuksia.


Uotia koskevan syytteen hylkääminen ei ole, kuten vähemmistö toteaa, johtunut hänen henkilöönsä liittyneistä olosuhtaista, vaan siitä, että itsekriminointisuojan takia petosta koskevaa säännöstä ei ole voitu soveltaa Uotin menettelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit