maanantai 17. lokakuuta 2016

Maalämpöpumppu ilman varaajaa

Mahtava valikoima maalämpöpumppuja, tutustu ja tilaa! NIBE maalämpöpumput saat joko lämpimän käyttöveden lämmitykseen tarkoitetulla integroidulla varaajalla tai ilman. Myös ilman varaajaa toimitettavissa lämpöpumpuissa on valmiina lämpimän käyttöveden lämmitystoiminto.


Maalämpöpumppu ilman varaajaa

Runsaasta tuotevalikoimastamme löytyy varmasti lämpöpumpun rinnalle toimiva ja helposti asennettava varaaja. Nämä olisi tarkoitus pitää toiminnassa jatkossakin – ovat ok kunnossa ja systeemi pelaa. Puutakin kertyy helposti sen verran että tukilämmitys puulla on järkevää, vaikka maalämpöpumppu riittäisi yksinkin. Maalämpöpumppu varaajalla vai ilman.


Näiden välillä määräävä tekijä on käyttöveden kulutus. En ottanut mlp sitten. Paljonko maalämpöpumppu ja laitteet vaativat tilaa?


Suurimmassa osassa nykyaikaisia laitteita hyötysuhdetta on parannettu vaihtuvalla lauhdutuksella, jossa maalämpöpumppu lämmittää vuorotellen lämmitysjärjestelmää ja varaajaa samalla varmistaen, että käyttöveden lämpötila pysyy tarvittavan korkealla ja että lauhdutus myös lämmitysverkostoon tapahtuu mahdollisimman alhaisella. Ilmalämpöpumput tuottavat lämmintä ilmaa, joka puhalletaan taloon puhaltimen avulla. Tämän tyyppinen pumppu on loistava ratkaisu täydentämään ensisijaista lämmitysjärjestelmää sekä pienentämään lämmityskustannuksia taloissa, joissa ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. CTC puu ja pellettikattilat.


Suuri valikoima erilaisia kattiloita mm. CTC Vjossa on lambda tunnistin ja korkea hyötysuhde. Itsellä on Stibel Eltron 10wpc maalämpöpumppu ilman puskurivaraajaa lattialämmitys talossa ja nyt ajatuksissa olisi asentaa puskurivaraaja pidentämään pumpun käyntijaksoja varsinkin, kun lämmitystarve on pieni ja avoimia piirejä on vähän auki. UKV-varaajalla tilavuus saadaan helposti kasvatettua ja lämpöpumpun toiminta varmistettua.


Vanha järjestelmä voidaan jättää paikoilleen lisä- tai varajärjestelmäksi. Vanhan järjestelmän osia, kuten esimerkiksi varaajaa , voidaan joissakin tapauksissa hyödyntää maalämpöjärjestelmässä, mikä laskee maalämpösaneerauksen kustannuksia. No jos pumppupakettiin kuuluu lämpimän veden säiliö niin eihän siinä sitten varaajaa tarvitse muuta,vissiin. En tosiaan ole vielä aiheeseen ehtinyt perehtyä tämän enempää :) kun just alkoi kiinnostaa. Uudessa Pirkka-lehdessä on muuten artikkeli ko aiheesta ja sen hankkineista.


Eli tuo ”ylimääräinen varaaja” joka jäi pois on ns. Duo-malli Thermialta. Eli heillä on kaksi pönttöä toisessa on 180L varaaja kiinni samassa tornissa kuin itse kompura ja muu elektroniikka, sekä toinen setti (matalampi) jossa MLP on oma torninsa ilman varaajaa ja käyttövettä varten oma 300L pömpelinsä. Tämä tarkoittaa, että Mega kiinteistölämpöpumppu voi tuottaa 1 energiakattavuuden. Energiakattavuuden ansiosta lisälämmöstä ei tarvitse maksaa.


Invertteriohjauksella voidaan myös asettaa erilainen lämmöntarve lämmitysjärjestelmään ja lämpimän käyttöveden tuotantoon ilman erillistä varaajaa. Putket odottelee pannuhuoneessa ja minä taas sitä että öljy loppuu. Panasonic Aquarea T-CAP ilma-vesilämpöpumppu on nopea asentaa ja se säästää tilaa sillä Panasonic Aquarea T-CAP ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikkö ja varaaja ovat samoissa kuorissa. Mutta päätös laitevalinnasta pitäisi kohta tehdä.


Ensin mietin pelkkää pumppua ilman minkäänlaista varaajaa ja sitten 5l varaaja viereen. Nyt ajatellut että pumpussa saisi olla oma pienempi varaaja mutta edelleen olen sen 5l kannalla. Energiavaraajan tilavuuden määrittää rakennuksen lämmitettävä pinta-ala ja asukkaiden lukumäärä.


Pitkä käyttövesikierukka tuottaa lämmintä käyttövettä joka ei lopu kesken, vaikka lämmönlähteenä olisi matalalämpöistä vettä lämmittävä ilma-vesilämpöpumppu tai maalämpöpumppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit