perjantai 14. lokakuuta 2016

Ruotsin maahanmuuttovirasto

Ruotsin maahanmuuttovirasto

Sinulla pitää olla vähintään tyydyttävä suullinen ja kirjallinen suomen tai ruotsin kielen taito tai näiden sijasta tyydyttävä suomalaisen tai suomenruotsalaisen viittomakielen taito. Voit todistaa kielitaidon monella eri tavalla, esimerkiksi yleisellä kielitaitotodistuksella (YKI) tai peruskoulun päättötodistuksella. Myös aikuisille lukutaidottomille on nykyään tarjolla opetusta, sinun tapauksessasi tosin arvelen, että puna-viher-värisokeuteen koulutus ei auta. Hakemukset löydät maahanmuuttoviraston Internet-sivuilta.


Aikuiset Aikuinen hakija voi. Tänne tulevien perheiden kanssa pärjäämme, ne eivät päädy sellaiseen tilanteiseen. Mutta se voi hyvinkin olla mahdollista, että yksinäiset miehet voivat joutua nukkumaan ulkona. Ilmoitusmenettely on hakijalle nopeampi ja edullisempi tapa saada kansalaisuus.


Hakijan tai muun asianosaisen on omasta aloitteestaan vireillä olevassa asiassa huolehdittava asiakirjan kääntämisestä suomen tai ruotsin kielelle. Maahanmuuttovirasto voi myöntää Suomen kansalaisuuden ilmoituksesta tai hakemuksesta. Kansalaisuus on oikeudellisesti sitova side valtion ja yksilön (kansalaisen) välillä, joka syntyy joko automaattisesti, ilmoituksesta tai hakemuksesta.


Ruotsin maahanmuuttovirasto

Aseenkäsittelyä harjoitellaan osana maahanmuuttajille suunnattua ruotsin kielen kurssia. Jo päivien ajan kiertäneen huhun mukaan ruotsalaisviranomaiset neuvoisivat juna-asemilla, kuinka Suomeen pääsee turvapaikkahakemuksen jättämistä varten tai jopa ostaisivat heille matkalippuja pois maasta. Ensi vuodelle lisärahaa anotaan miljardia kruunua eli noin miljardia euroa. Homma toimii kuten on suunniteltu. Tähän mennessä noin.


Ruotsin pakolaiskiintiö rullaa täysillä. Erityisesti Mosulin ja sen lähialueiden turvallisuustilanne on Mosulin operaation seurauksena kehittynyt kevääseen verrattuna huonompaan suuntaan. Migrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap. Afganistania, Irakia ja Somaliaa koskevat päivitetyt raportit julkaistaan tammikuussa.


Ruotsin maahanmuuttovirasto

Tarkastelemme, onko maiden olosuhteissa tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat oikeudelliseen arvioon kansainvälisen suojelun myöntämisestä. Lisäksi maahan saapuu nyt vähemmän uusia turvapaikanhakijoita, joten maahanmuuttoviranomaisen työvoimantarve on vähentynyt. Laaja Tervetuloa Suomeen -opas antaa tietoa suomen, ruotsin , englannin, venäjän, espanjan, ranskan, kiinan ja arabian kielellä. Oppaassa on tietoa asumisesta ja työnteosta Suomessa, viranomaisten yhteystietoja sekä perustietoa kulttuurista ja yhteiskunnasta. Migri osallistui virkakielikampanjaan yhtenä pilottivirastona ja kehitti kampanjan aikana erityisesti viraston verkkosivuja.


Tältä sivulta löydät esimerkkejä Migrin työstä hyvän virkakielen edistämiseksi. Virasto on pudottanut ennustetaan verrattuna heinäkuun arvioon. Tämä on periaatteellisesti tärkeä tuomio. Vielä kaksi vuotta sitten turvapaikanhakija joutui. Maahanmuuttajat Suomessa ovat Suomeen muuttaneita ulkomailla syntyneitä henkilöitä, joista käytetään toisinaan myös nimitystä uussuomalainen tai ryhmänä etninen vähemmistö.


Ruotsin maahanmuuttovirasto

Totesimme, että henkilöillä oli jo pakolaisasema jossain maassa. Tällä haavaa turvapaikanhakija joutuu odottamaan keskimäärin yli viisi kuukautta ennen kuin hän pääsee selvittämään hakuperusteitaan käsittelijälle. Linnoitustöihin ja varuskuntapalveluun Suomeen tuli Venäjältä venäläisten lisäksi juutalaisia, tataareja ja ensimmäisen maailmansodan aikana kiinalaisia. Jos turvapaikanhakija haluaa omasta tahdostaan asua sosioekonomisesti herkällä alueella, joita myös joskus no go -alueiksi kutsutaan, hän saattaa menettää osan sosiaalituestaan.


Jos et osaa suomea tai ruotsia, voit käyttää tulkkia, kun hoidat asioita viranomaisten kanssa. Silloin sinun ei tarvitse maksaa. Kysy tulkkauksesta aina etukäteen asianomaiselta viranomaiselta tai pyydä neuvoa Helsinki-infosta.


Kansalaisuus voidaan myöntää vain, jos kansalaisuutta hakevan henkilön henkilöllisyydestä ei ole epäselvyyttä. Syntymällä kansalaisuuden saa lapsi, jonka äiti on Suomen kansalainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit