keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Metsäverotus 2018

Anna metsätalouden veroilmoitus (lomake 2C) viimeistään 2. Miten metsäverotuksen muistiinpanot tehdään? Tarvitset muistiinpanojen tekoon kaikki metsätalouden kuitit, tositteet metsätalouden tuloista ja menoista sekä ajopäiväkirjan. Näin täytät metsäveroilmoituksen. Viimeisimmät tiedot metsäverotuksesta, hankintatyöstä ja alv:sta.


Lukijakysymyksiä ja tietoja verottajan päätöksistä. Puunmyyntitulot ovat pääomatuloa. Metsätalouden myyntitulot ovat pääomatuloa ja veroa maksetaan pääomatulon veroprosentin mukaisesti. Metsäverotus toteutetaan maatilakohtaisesti. Maatilalla tarkoitetaan itsenäistä taloudellista yksikköä, jolla harjoitetaan maa- tai metsätaloutta.


Valtaosalla maatiloista on vain metsämaata. Samaan maatilaan voi kuulua useita eri rekisteritiloja ja määräaloja. Sama henkilö voi olla osakkaana yhdessä tai useammassa maatilassa.


Metsänomistaja voi useimmiten ottaa verovelvollisuutensa vastaan varsin kevyesti. Jos metsätalouden aktiviteetti ei ole kovin vilkasta, ei metsäveroilmoitukseen kerry paljon täytettävää. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Kokosimme viisi vinkkiä helpompaan metsäverotukseen. Säännöllinen kirjanpito: Talleta puukauppatulo- ja menotositteet säännöllisesti kirjanpitoon, sillä joka tapauksessa joudut tekemään muistiinpanot jossain vaiheessa. Mikä on metsäsi arvo?


Pääkaupunkiseudun neuvontapiste. Metsänhoitoyhdistykset järjestävät tapahtumia metsänomistajille ympäri Suomea. Tutustu tuleviin tapahtumiin. Edunvalvontaa puunjuurelta Brysseliin.


Palvelussa ei ole täytettäviä verkkolomakkeita. Yöllä alkanut Pron lakko voi päättyä jo päivällä, jos molemmat liitot hyväksyvät ratkaisun. Oscarit jaetaan yöllä. Mettestä on julkaistu vuodenvaihdepäivitys, joka sisältää verottajan yhteinäistämisohjeissa julkaisemat hankintatyön arvot, matkustuskustannukset ja maataloudessa käytetyn omasta metsästä otetun puun arvot. Usealla metsätilalla edellisistä metsän hakkuista ja harvennuksista on saattanut kulua jo jonkin aikaa, joskus jopa vuosia.


Tärkeimmät uutiset verkossa joka päivä, paperilla kolme kertaa viikossa. Maaseudun Tulevaisuus on maaseudun puolustaja ja Suomen toiseksi luetuin päivälehti. Harva on nähnyt saimaannorppaa omin silmin, mutta me haluamme tehdä lajia tutummaksi. Niinpä veimme taas livekameran kuvaamaan kiveä, jolla tiedämme niiden köllöttelevän.


Syötä sähköpostiosoitteesi lomakkeeseen, lähetämme sinulle linkin josta voit ladata pohjan ja sen jälkeen avata sen Excelissä. Avattuasi pohjan voit täyttää matkasi tiedot siihen, jonka jälkeen pohja laskee automaattisesti kilometrikorvaukset ja päivärahat. Mela on maatalousyrittäjien ja apurahansaajien eläkelaitos.


Tarjoamme viljelijöille, poronhoitajille, kalastajille, metsänomistajille sekä tieteen ja taiteen apurahansaajille monipuolista eläke- ja sosiaaliturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit