perjantai 14. lokakuuta 2016

Asumistuki tuloraja 2018

Jos ruokakunnan asumistuessa huomioon otettavat bruttotulot ylittävät taulukossa kerrotut ylärajat, ruokakunnalla ei ole oikeutta asumistukeen. Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras Su Joulu 2. Opiskelijat tekivät opiskelijasimulaattorin – Pelin avulla voi testata, millaista on elää opiskelijan elämää ja miten Kela hiostaa Pelaaja asettuu opiskelijan päivittäisten valintojen eteen. Blogikirjoitusten tarkoitus on havainnollistaa selvällä suomen kielellä tilanteita, joissa tukia voi olla mahdollista saada.


Yleisen asumistuen saajaruokakunnat, keskimääräiset tuet, asumismenot ja ruokakunnan tulot (NIT219A). Kelasto - Kelan tilastotietokanta. Asumislisä ja yleinen asumistuki eivät vaikuta palkan veroprosenttiin.


Niitä ei tarvitse ilmoittaa, kun haet verokorttia. Tilaa verokortti OmaVerosta. Esitä verokortti työnantajalle. Jos sinulla on monta työpaikkaa, yksi verokortti riittää. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin.


Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Opiskelijoiden siirto yleisen asumistuen piiriin kutistaa myös pienituloisen työssäkäyvän tukea pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Yhden lapsen yksinhuoltajaperheessä asumistuki voi Kelan esimerkkilaskelman mukaan nousta 4eurosta 5euroon.


Yleinen asumistuki on tarkoitettu pienituloisen ruokakunnan. Summaa ei kuitenkaan tarvitse maksaa kerralla, vaan maksuaikataulusta voi neuvotella Kelan kanssa. Kelan tutkimusblogissa Kelan tutkija ohjeistaa opiskelijoita siihen, miten yleisestä asumistuesta saa kaiken irti. Opiskelijoiden tulojen epäsäännöllisyys aiheuttaa päänvaivaa, kun kuvaan astuu yleinen asumistuki elokuun alusta. Tuki toimii eri tavoin kuin opintotuki ja opintotuen asumislisä.


Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa toimeentulotuen lainsäädännöstä sekä johtaa, ohjaa ja kehittää toimeentulotukea osana sosiaalihuoltoa. Kansaneläkelaitos voi päättää, että asumistuki maksetaan saajan asuinkunnan sosiaalihuoltolain §:n momentissa tarkoitetulle toimielimelle käytettäväksi asumistuensaajan ja hänen avio- tai avopuolisonsa asumismenojen alentamiseen, jos asumistuen maksaminen saajalle itselleen vaarantaa asumistuen saajan tai hänen avio- tai avopuolisonsa toimeentulon. Postissa lähetetyt verokortit ovat perillä tammikuun kuluessa.


Palkasta, eläkkeestä, työttömyyskorvauksesta ja äitiyspäivärahasta voidaan ulosmitata pääsääntöisesti yksi kolmasosa. Myös lomarahat, luontoisedut, provisiot ja erilaiset palkkiot ovat palkkatuloa. Ulosmitattava määrä lasketaan nettotuloista.


Sosiaaliavustukset ja -tuet, kuten asumistuki ja lapsilisät eivät ole. Korotuksen määrä perustui palkkakehitykseen. Näin Kela tulkitsee asian niin, että teit.


Jos tulosi muuttuvat syyskuun 2. Jos asumistuen vuositarkastuspäivä sattuu osumaan työsuhteen alkuun, asumistuki lakkaa tai. Henkilölle, jolle vuositarkastus ei satu työsuhteen alkuun ensimmäisen puolen vuoden ajalle. Seurustelukumppani ei ole perheenjäsen. Kun haet oleskelulupaa seurustelusuhteen tai avioitumistarkoituksen perusteella, Suomessa asuvan seurustelukumppanisi tuloja ei oteta huomioon, koska teidän ei Suomen lain mukaan katsota olevan perheenjäseniä.


Vanhemmat voivat antaa lapselle verottomia lahjoja. Opintotuki on syytä ottaa huomioon, sillä omaisuuden tuotot voivat vaikuttaa opintotuen määrään. Tuloraja ja vähimmäiseläke jäävät kuitenkin pienemmäksi, jos olet varhentanut vanhuuseläkkeelle siirtymistä.


Takuueläkkeen suuruuteen vaikuttavat kaikki muut eläkkeesi Suomesta ja ulkomailta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit